Bilici: Bu bina mutlaka değerlendirilmelidir

Van'ın İpekyolu İlçesi'nde bulunan ve Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan 7 katlı atıl binanın önünde açıklama yapan Yeniden Refah Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Bilici, söz konusu binanın milli servet olduğunu söyleyerek, "Bu bina bir an önce değerlendirilmelidir" diye konuştu.

Bilici: Bu bina mutlaka değerlendirilmelidir

Van'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan, önce katlı otopark olarak yapılan, daha sonra çarşıya dönüştürülen, fakat statiği bozulduktan sonra atıl durumda bekletilen söz konusu bina tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Atıl binanın önünde açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Mehmet Bilici, hayli yüksek bedeller ödenen binanın atıl durumda kaldığını ifade ederek, "Katlı otopark olarak yapılan ve daha sonra çarşıya dönüştürülmek isterken statiği bozulan bina uzun süredir atıl durumdadır. Belediye tarafında katlı otopark olarak yapımı tamamlanan sonraki süreçte kayyumlar tarafından Belediye çarşısına çevrilen, dönüşüme ve yapımına hayli yüksek bedeller ödenen bu binanın değerlendirilmesi gerekir. Bu milletin parasını, bu şehrin parasını kimler ne uğruna çöpe attıysa hesabını vermek zorundadır. Yazıktır, günahtır bu şehri bu kadar sahipsiz gördükleri için bunları yapıyorlar. Artık hesap sorma zamanı geldi" şeklinde konuştu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2024, 14:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
KAMU HARCAMALARINDA ÖZEN
KAMU HARCAMALARINDA ÖZEN - 1 ay Önce

On milyonlara mal olan ve on yıldan fazladır hayalet bina olarak kalmış büyük bir servet... Ülkenin servetlerinin çöp oluşunun Van'daki örneklerinden biri... Bu ülkenin, bu milletin milyon liralarına da, milyar liralarına da yazık. Her il ve ilçede 81 il ve 922 ilçenin her birinde sadece 100 bin liralık kamu harcaması çöp olsa ülke genelinde 100milya TL'lik koca bir servet olur. Kaldı ki gerçekte çöp olan, istifade edilmeyen, terk edilen, el çekilen bu kadar liralık sermayemizin olduğuna inanmasa da inanası geliyor insanın.

SIRADAKİ HABER