VASKİ ile ilgili zehir zemberek açıklamalar sürüyor

Gelecek Partisi İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ve Şehir İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, VASKİ'nin vatandaşa her konuda büyük sıkıntı oluşturduğunu dile getirdi. Karabıyık ve İlhan, yüksek gelen su faturalarının yanı sıra, su kesintileri sonucu Van halkının adeta zulme maruz kaldığını anlatarak, VASKİ'nin borcunun da 1 milyardan fazla olduğunu dile getirdi.

VASKİ ile ilgili zehir zemberek açıklamalar sürüyor

Van'da son yıllarda en fazla eleştirilen kurumların başında gelen Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) ile ilgili zehir zemberek açıklamalar devam ediyor.

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ve Şehir İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, VASKİ'nin en sıkıntılı süreçte vatandaşları borçlarından dolayı icraya verdiğini belirterek, kurumun genel müdürünü de isim vererek eleştirdiler.

İLHAN: TÜRKİYE'NİN EN PAHALI SUYUNU VAN TÜKETİYOR

İlhan, "Van'ın suyu Nişantaşı'ndan, Çankaya'dan, Karşıyaka'dan daha pahalı. Atık su bedeli adı altında alınan oran da Van'dadır. Örneğin Van Gölü'ne giden atık suların normalde arıt tesisinden geçip, Van Gölü'ne gitmesi gerekiyor. Fakat bu tesisler çalıştırılmıyor ve formalite icabı orada duruyor. Kısıtlı bir şekilde çalıştırıyor. Bu ciddi bir sıkıntı. VASKİ Vanlılara verdiği hizmeti burnundan getiriyor. Su faturasını ödemeyeceği için 13 bin 600 insanı icraya verdiler. Bir şehirde su insanların en doğal ihtiyacıdır ve en tabi hakkıdır. Bunun en ucuz olması gerekiyor. 1 metreküp suyun bedeli 3 ile 4 lira arasında olması gerekiyor. Bu meblağı geçen her rakam felakettir. Van'da da bir felaket söz konusudur. Kaldı ki VASKİ'nin su yetiştiremediği mahallelerimiz var. Özellikle yaz aylarında suyun çıkmadığı, insanların su taşımak zorunda kaldığı mahalleler var. Bugün Van'ın ucube yatırımları arasında yer alan çok katlı otopark, defalarca yapılıp, şekil değiştirildi. Bu binanın şehre maliyeti en az 300-400 milyon TL'dir. Bu yapı da bugünkü VASKİ Müdürü Ülker Cem Kaplan'ın eseridir. Bu şehre her anlamda ve her alanda zarar veren Ülker Cem Kaplan'ın neden hala orada tutulduğunu anlamış değiliz. Bu kurum müdürü o kadar ileriye gitmiştir ki, geçtiğimiz yıl bir muhtarı dahi darp etmeye kalkmıştır. Kimse kusura bakmasın ve haddi bilsin. Herkes haddini bilecek. Herkes yerinde vatandaşına hizmet edecek. Kimsenin bu memleketin insanına vurmaya haddi yok. Sefalet içerisinde yaşayan insanları da icraya vermeye hakkı da yok. Bunun önüne tamamen geçeceğiz. Bunun mücadelesini 1 yıldır veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

İlhan, VASKİ'nin muhtemel borcunun 1 milyar TL'yi geçtiğini sözlerine ekledi.

KARABIYIK: AK PARTİ'Lİ HUKUKÇULAR, HALKI İCRAYA VERMİŞ!

Konuyla ilgili çok sert açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ise, VASKİ'nin, halkın bir bölümünü su borçlarından dolayı icraya verdiğini, icra avukatlarının tümünün de Ak Parti İl Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu üyesi olan hukukçulardan oluştuğunu belirtti.

Karabıyık, "Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Özay İlhan Bey gerekenleri söyledi. Son derece büyük hassasiyetlerle önemli projeler hazırlamış. Maneviyat açısından da baktığımızda cesur projeler açıkladı. VASKİ'deki bu rezalet ne zaman son bulacak? VASKİ Van'da kral çıplaktır. Bunun da altında, ise şu yatıyor. Son 6 yıldır iktidar partisi yönetiminde yer alan hukukçuların tamamı, şuan VASKİ'dedir. Onların tamamı şu anda on binlerce insanımızı icara veriyor. Burada dosya başı para alarak, rant elde ediyorlar. Aslında VASKİ'deki rezaletin temel sebebi AK Parti'dir ve AK Parti'den oraya giden 12 tane il başkan yardımcısı düzeyinde, il yönetimi düzeyinde hukukçu kimliği ile gidenledir. Orada hukukçu kimlikleriyle büyük bir rant elde ediyorlar. Bu rezalet tamamen iktidar eliyle yapılıyor. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın 31 Mart'ta bu halk VASKİ'ye gereken cevabı sandıkta verecektir" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2024, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER