Vanspor, liderliğe çok yakın

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, ligin ikinci devresinde topladığı puanlarla, lider Esenler Erokspor'a çok yaklaştı. Ligin ilk devresini liderin 9 puan gerisinde kapatan Van temsilcisi, ikinci devrede aldığı galibiyetlerle aradaki puan farkını 3'e düşürdü.

Vanspor, liderliğe çok yakın

Ligin ilk devresinde inişli- çıkışlı bir performans ortaya koyan ve oynadığı 18 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 34 puan toplayan Kırmızı- Siyahlı takım, bu periyotta attığı 26 gole karşılık kalesinde 21 gol gördü.

İlk devrenin sona ermesiyle takım başına geçen Ümit Bozkurt'la başarı grafiği yakalayan Vanspor, ikinci devrede oynadığı 7 maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Bu periyotta 19 puanı hanesine yazdıran Van temsilcisi, lider Esenler Erokspor ile arasındaki puan farkını 3'e indirirken, en yakın takipçisi 1461 Trabzon FK ile arasındaki puan farkını ise 5'e çıkardı.

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor'u 89. dakikada Harun Kavaklıdere'nin penaltıdan kaydettiği golle 1-0 mağlup eden Vanspor, ikinci devrenin ikinci maçında ise deplasmanda karşılaştığı Adıyaman FK'yı Burak Kavlak, Bahattin Berke Demircan ve Metincan Cici'nin golleriyle 3-1 mağlup etti.

Bir sonraki hafta sahasında konuk ettiği Serik Belediyespor'u Hasan Bilal, Erdem Seçgin ve Alpay Koçaklı'nın golleriyle 3-1 mağlup eden Van temsilcisi, ikinci devrenin dördüncü hafta maçında ise deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta Sinan Kurumuş ve Furkan Saki'nin uzatma dakikalarında kaydettiği gollerle rakibiyle 2-2 berabere kalmış ve 1 puanı son saniyelerde kurtarmıştı.

Daha sonra sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u Harun Kavaklıdere ve Sinan Kurumuş'un attığı gollerle 2-0 mağlup eden Ümit Bozkut'un öğrencileri, ikinci devrenin altıncı hafta maçında ise deplasmanda karşılaştığı Zonguldak Kömürspor'u Sinan Kurumuş ve Metincan Cici'nin attığı gollerle 2-1 geçmesini bildi.

Ligin 26. Haftasında ligin güç takımlarından 1461 Trabzon FK'yı sahasında konuk eden Vanspor, bu maçı da Hasan Bilal'in 82. dakikada kaydettiği golle 1-0 mağlup ederek, yoluna kayıpsız devam etti.

İkinci devrede beklenen çıkışı yakalayan ve yoluna kayıpsız devam eden Vanspor, bu periyotta yine bir birinden önemli maçlara çıkacak. Özellikle hafta sonu lider Esenler Erokspor'a konuk olacak olan Van temsilcisi, lideri deplasmanda mağlup ederek aradaki 3 puanlık farkı da kapatmak istiyor.

SON 12 HAFTA…

Öte yandan Vanspor'un grubunda son on iki haftaya girilirken, maçların bu kapsamda kıyasıya mücadelelere sahne olması bekleniyor.

Van temsilcisi bu kapsamda ligin 27. Haftasında deplasmanda lider Esenler Erokspor'a konuk olurken, ligin 28. Hafta maçında ise sahasında Hes İlaç Afyonspor Kulübü'nü konuk edecek.

Ligin 29. Hafta maçında Diyarbekirspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Van temsilcisi, 30. Haftayı ise BAY geçecek.

BAY haftasından sonra sahasında ligin güçlü takımlarından Yeni Mersin İdmanyurdu'nu konuk edecek olan Kırmızı- Siyahlı takım, 32. Hafta maçında ise Karacabey Belediyespor deplasmanına gidecek.

33. Hafta maçında sahasında Ankaraspor'u konuk edecek olan Ümit Bozkurt'un öğrencileri, 34. Hafta maçında ise deplasmanda Nazilli Belediyespor karşısında 3 puan mücadelesi verecek.

35. Hafta maçında evinde Altınordu ile karşı karşıya gelecek olan Kırmızı- Siyahlı takım, bir sonraki hafta ise deplasmanda İstanbul temsilcisi Beyoğlu Yeni Çarşı ile karşı karşıya gelecek.

37. Hafta maçında evinde Ankara Demirspor ile karşı karşıya gelecek olan Vanspor, ligin son maçında ise Bursaspor deplasmanına gidecek.

Van temsilcisi, ikinci devrede kalan 12 maçını da kayıpsız atlatarak şampiyon olmak istiyor. Vanspor'un kalan 12 maçında galip gelmesi halinde Esenler Erokspor'un kalan maçlarında en az birinde berabere kalmasıyla şampiyon olabilecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2024, 16:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER