Vanspor, Altınordu'yu konuk ediyor

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, yarın saat 15.00'te sahasında Altınordu ile karşı ile karşı karşıya gelecek. Van temsilcisi sahasında karşılaşacağı rakibini mağlup ederek, şampiyonluk yolunda sahadan galibiyetle ayrılmak istiyor.

Vanspor, Altınordu'yu konuk ediyor

Geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştığı Nazilli Bleediyespor'u, Hasan Bilal'in kaydettiği golle 1-0 mağlup eden Vanspor, yarın saat 15.00'te sahasında 38 puanla on ikinci sırada bulunan Altınordu ile karşı karşıya gelecek. Kırmızı- Siyahlı takım sahasında galip gelerek 3 puanı hanesine yazdırmak istiyor.
Ligin 34. Hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Nazilli Belediyespor'u 1-0 mağlup eden önemli 3 puan daha hanesine yazdıran Vanspor, sahasında konuk edeceği Altınordu'yu da mağlup ederek, son haftalara girilirken hata yapmak istemiyor.
İkinci devrede oynadığı 13 maçta, 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan ve bu periyotta 32 puan toplayan Vanspor, bu çıkışını Altınordu karşısında da sürdürmek istiyor.
Son olarak Nazilli Beleriyespor maçıyla birlikte ligdeki 20. galibiyetini alan Vanspor, 66 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Ligde oynadığı 31 maçta 20 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Van temsilcisi, bu periyotta attığı 51 gole karşılık kalesinde 31 gol gördü.
İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapmayı başarmıştı.
23. Haftada deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Vanspor, sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u ise 2-0 mağlup etmesini bilmişti.
Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Zonguldak Kömürspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Van temsilcisi, konuk ettiği 1461 Trabzon FK'yı da 1-0 mağlup etmiş ve önemli bir maçı daha kayıpsız geride bırakmıştı.
Daha sonra deplasmanda lider Esenler Erokspor ile karşı karşıya gelen Ümit Bozkurt'un öğrencileri, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmış ve ikinci devredeki ilk yenilgisini almıştı. Bir sonraki hafta Afyonspor Kulübü'nü konuk eden ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Van temsilcisi, ligdeki on yedinci galibiyetini almıştı.
Deplasmanda Diyarbekirspor ile karşı karşıya gelen ve 1-0 geriye düştüğü maçta, rakibini 3-1 mağlup eden Van temsilcisi, önemli virajı kayıpsız geçmeyi başarmıştı.
Ligin 30. Haftasını BAY geçen ve rakipleri önemli puanlar kaybeden Vanspor, 31. Hafta maçında ise sahasında konuk ettiği Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 3-0 mağlup etmesini bilmişti.
Geçtiğimiz hafta ise deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 öne geçtiği maçta 2-1 yenik duruma düşen Vanspor, 90+5. dakikada kaleci Nurullah'ın köşe vuruşundan kaydettiği golle 1 puanı son saniyede kurtarmıştı.
Son olarak deplasmanda Nazilli Belediyespor ile karşı karşıya gelen Van temsilcisi, rakibini 1-0 mağlup ederek, hanesine önemli 3 puan daha yazdırdı.
Bu kapsamda hafta boyunca Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nde, Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda Altınordu maçının hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdüren Kırmızı- Siyahlı takım, 38 puanla on ikinci sırada bulunan rakibini mağlup ederek, çıkışını sürdürmek istiyor.
Yarın saat 15.00'te oynayacağı maçı kazanmak isteyen Van temsilcisinde tek hedef galibiyet. Ligde oynadığı 31 maçta 20 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Vanspor 66 puanla  üçüncü sırada yer alırken, oynadığı 32 maçta 9 galibiyet, 11 beraberlik ve 12 mağlubiyet alan Altınordu ise 32 puanla on ikinci sırada yer alıyor. 
Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda yarın saat 15.00'te başlayacak olan karşılaşmanın kıran kırana geçmesi bekleniyor.
GRUPTA DİĞER MAÇLAR…
Gruptaki diğer maçlarda 71 puanla liderlik koltuğunda bulunan sahasında ligden düşmesi kesinleşen Bursaspor'u konuk ederken, 69 puanla ikinci sırada bulunan Bucaspor ise deplasmanda 62 puanla dördüncü sırada bulunan 1461 Trabzon'ya konuk olacak.
56 puanla beşinci sırada bulunan Ankaraspor, deplasmanda Karacabey Belediyespor'la karşı karşıya gelirken, 55 puanla altıncı sırada bulunan Yeni Mersin İdmanyurdu ise sahasında Nazilli Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.
Beyoğlu Yeni Çarşı, deplasmanda Diyarbekirspor'la karşı karşıya gelirken, Ankara Demirspor ise Afyonspor Kulübü deplasmanına gidecek.
Kırklarelispor sahasında Serik Belediyespor'u ağırlarken, Zonguldak Kömürspor ise sahasında Adıyaman FK ile karşı karşıya gelecek.
Ligden düşmesi kesinleşen Kırşehir Futbol Spor Kulübü ise haftayı BAY geçecek.
BÖLGE: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2024, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER