Okulların giriş sokağı göle döndü

Van'ın İpekyolu İlçesi'nde bulunan İki Nisan İlkokulu, TEV İfakat Yavuz Ortaokulu ve aynı bölgede bulunan Şevkat Anaokulu'nun giriş yolunun olduğu sokak, yağışlı günlerde adeta göle dönüşüyor. Öğrenciler sulara bata çıka okula gitmek mecburiyetinde kalıyor.

Okulların giriş sokağı göle döndü

Van'da bazı okulların bulunduğu sokaklarda alt yapı eksikliği her yağışlı günde kendini gösteriyor. İpekyolu İpekyolu ilçesinde bulunan İki Nisan İlkokulu, TEV İfakat Yavuz Ortaokulu ve Şevkat Anaokulu sokağı da alt yapı eksikliğinden dolayı yağışlı günlerde göle dönüyor.

Yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü okullar bölgesinde, ortaya çıkan bu olumsuz manzara öğrencilerin ve velilerin tepkisine neden oluyor.

Su birikintisi nedeniyle okula giriş ve çıkışlarda büyük mağduriyet yaşayan öğrenciler ve veliler, yetkililere seslenerek acil çözüm bekliyorlar.

"YOL HEM DAR, HEM DE YAĞIŞLI GÜNLERDE GÖLE DÖNÜYOR"

Gazetemize açıklamalarda bulunan öğrenciler ve veliler, "Yıllardır bu okulların bulunduğu yol bir türlü genişletilemedi. Özellikle giriş ve çıkış saatlerinde araçların bu yolu kullanması yüzünden okula gidip gelmek çok zor. İki aracın karşılıklı geçemediği yolda, bazen yol kenarına park eden başka araçların da olması sonucu trafik sıkışıklığı meydana geliyor. Veliler olarak çocuklarımızı okula götüremiyoruz. Zaman zaman küçük trafik kazaları meydana geliyor" dediler.

Yağışlı günlerde ise altyapı eksikliğinden dolayı sokağın göle döndüğünü anlatan veliler, "Bu sorunun bir an önce çözülmesini arzuluyoruz. İnanın çocuklar okula ayakları, hatta pantolon paçaları ıslak halde gitmek mecburiyetinde kalıyor. Bugünlerde yağışlar olduğu gibi yolun belli bölümleri göle dönmüş durumda. Bu sokağın altyapı eksikliğinin mutlak suretle giderilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandılar.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2024, 17:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
MODERN BİR VAN HAYALİ
MODERN BİR VAN HAYALİ - 3 ay Önce

Edremit İpekyolu ve Tuşba'nın merkez mahallerinin yüzde doksanında çukurları, çökmeleri, kazıları, yamaları, kasisleri, arızaları görebilirsiniz. Van'da kullanışlı, pürüzsüz, sorunsuz yollar çok mu zor?Bozuk yolları bir tarafa bırakın merkez mahallelerde hâlâ toprak, hâla çakıl, hâlâ stabilize, hâlâ alt yapısız, hâlâ asfaltsız, hâlâ parke taşsız olan onlaca hatta belki yüzlerce yol ve sokak bile var. Bu şehirde geniş bulvar sorunu var. Bu şehirde çok sayıda yeni güzergah eksiği var. Bu şehirde çok sayıda prestij cadde, prestij sokak ihtiyacı var. Bu şehirde 5-10 adet köprülü kavşak ihtiyacı var. Bu şehirde hâlâ modern bir otogar eksik. Bu şehirde belediye otoparkları yok. Bu şehirde çeyreği bitmiş bir çevre yolu sorunumuz var. Var da var. O kadar eksik, sorun ve ihtiyaç var ki. O kadar çok bekleyen iş ve hizmet var ki. 1990 bitti, 2000 bitti, 2010 bitti, 2020 bitti, 2023 bitti, 2024'ün il dört ayı da bitti. Bu şehir ne zaman gerçek bir büyükşehir olacak? Alt yapı, üst yapı, çevre yolu, otogar, otopark, raylı sistem, sahil kordonu, onlarca park, kapalı semt pazarları, planlı kentleşme, kentsel dönüşüm, geniş bulvarlar, gıcır gıcır yollar, nefis cadde ve sokaklar, prestij cadde ve sokaklar, sosyal donatılar, restorasyonlar, büyük bir stad, turizm yatırımları, kırsal hizmetler, mesire alanları, yüzme alanları ve daha onlarca hizmeti ne zaman hayata geçirecek?

Veli
Veli - 3 ay Önce

YORUMSUZ

SIRADAKİ HABER