Bayram alışverişi esnafa can suyu oldu

Van'da Ramazan Bayramı alışverişi kapsamında kentin en işlek cadde ve sokaklarında yoğunluk yaşandı. Hareketlilik esnafın yüzünü güldürürken, özellikle arefe günü çarşı-pazarda yoğunluk oluşturan vatandaşlar, zor günler geçiren esnaflara adeta can suyu oldu.

Bayram alışverişi esnafa can suyu oldu

Ramazan Bayramı dolayısıyla ihtiyaçlarını temin etmek isteyen vatandaşlar, özellikle arefe günü çarşı-pazara yoğunluk oluştururken, kent merkezinde hareketlilik yaşandı. Yaşanan hareketlilik ise kentteki esnafın yüzünü güldürdü.

Van'da Ramazan Bayramı öncesinde çarşıda alışveriş yoğunluğu yaşanırken, berber ve kuaförlerin yanı sıra otogarda da bayram yoğunluğu yaşandı.

Özellikle bayrama 1-2 gün kala vatandaşları alışveriş telaşı sararken, esnaf ise elindeki ürünleri piyasaya çıkararak satış yapmaya çalıştı. Şehir merkezindeki hareketlenme geçen yıllara oranla artarken, özellikle kent merkezindeki birçok cadde ve sokakta vatandaşlar yürümekte zorluk yaşandı.

Her bütçeye uygun malzemelerin yer aldığı tezgâhlar ve alışveriş merkezleri adeta şenlik alanına dönüştü. Kimi vatandaş, tezgâhlardan alışveriş yaparken kimi vatandaş ise mağazaları tercih etti.

Özellikle tatlı satışı yapılan yerler, kuaförler ile kuyumcularda sıralar oluştu. Ramazan Bayramı tatilini memleketlerine ve tatil beldelerine giderek değerlendirmek isteyen vatandaşlar otogarın yolunu tutarken, kent merkezin ise alışveriş yoğunluğu yaşandı.

Ramazan Bayramı dolayısıyla birçok sektörde olduğu gibi berber ve kuaförlerde de müşteri yoğunluğu oluştu. Berber ve kuaförler gece geç saatlere kadar çalışarak, müşterilerine hizmet verirken, berber ve kuaförlerin yanı sıra, lokantalar, kuruyemiş dükkânları ve esnaflarda da yoğunluk olduğu gözlemlendi.

Açık alanda kurulan seyyar pazarlarda alışveriş yapan vatandaşlardan dolayı yoğunluğun oluştuğu çarşı merkezinde, vatandaşların en çok şeker, lokum, çikolata ve giyim tezgâhlarına rağbet gösterdiği görüldü.

Van'ın en işlek caddelerinden olan Kazım Karabekir, Cumhuriyet Caddesi, Ordu Caddesi ve Sanat Sokağı, bayram öncesinde kalabalıktan geçilmedi. Özellikle ara sokaklarda yoğun bir kalabalığın olduğu gözlemlenirken, bu yıl fiyatlarda ciddi derecede artış olması da vatandaşları ciddi anlamda etkiledi.

VANLILAR BAYRAMI BURUK KUTLADI

Öte yandan İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'de başlattığı ve aylardır devam eden saldırılar nedeniyle, tüm İslam âleminde olduğu gibi Van'da da bayram buruk kutlandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'de başlattığı saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 40 bine yaklaşırken, yaralananların sayısı ise 80 bine yaklaştı. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı aylardır devam ediyor.

İsrail, sivil yerleşim yerlerini, ibadethaneleri hedef alan İsrail güçleri, yardım kuruluşlarının konvoylarını ve yardım çalışanlarını da vuruyor. Bölgede bombalar bir an bile susmazken, can kaybı da her geçen saat artmaya devam ediyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER