Vanspor’da düşündüren futbol

Temsilcimiz Vanspor, konuk ettiği Kırşehirspor'u da 2-0 mağlup ederek, galibiyet serisini bozmadı. Yeni sezonun ilk 4 haftasını kayıpsız atlatan ve hanesine 12 puan yazdıran ekibimizi tebrik ediyoruz. Alınan her galibiyet elbette sevindiriyor, ama sergilenen futbol düşündürüyor.

Evet, ligin 4. Haftasında 2 güzide kentin takımları Vanspor ve Kırşehirspor Pazar günü karşılaştı. Karşılaşmanın ilk devresine hızlı başlayan, mücadele eden, baskı kuran ekibimiz ilk devreyi 2- 0’lık skorla kapattı. İlk devrede verilen mücadeleye baktığımızda karşılaşmanın ikinci devresinde skor farkının yükseleceğini tahmin ettik.

Ne yazık ki olmadı. Çünkü ekibimiz karşılaşmanın ikinci devresinde gol yollarında etkili olmaya çalıştı ama ilk devredeki futbolu sahaya yansıtamadı. Özellikle karşılaşmanın ikinci devresinde 2 takım da gol bulma yarışına girdi.

Sürekli kaleler yoklandı. Hani olmayınca olmuyor diyoruz ya gerçekten de o anları bu karşılaşmada yaşadık. Kırşehir Futbol Spor Kulübü kalesine giden topları kaleci yerine bu kez direkler izin vermezken, bizim kalemize gelen net gollere de kalecimiz Nurullah izin vermedi. Kalecimiz Nurullah diğer maçlarda olduğu gibi Kırşehir Futbol Spor Kulübü maçında da çok zor toplara geçit vermeyerek, 3 puanın alınmasında katkısı büyük oldu. Kendisini tebrik ediyoruz.

Kırşehir Futbol Spor Kulübü maçı ilk devrenin skoruyla sona erdi ve 3 puan alan taraf Vanspor oldu. Elbette 3 puanı almak önemli, güzel ama şampiyonluğa oynayan bir ekibiz. Zayıf rakip karşısında özellikle ikinci devrede sergilenen futbol çok da tatmin etmedi. Böyle zayıf rakip karşısında 45- 50 dakika boyunca bir gol bulamıyorsak, oturup düşünmek ve çözüm bulmak lazım.

Nurullah gibi mükemmel bir kalecimiz olmasaydı belki skor da farklı olacaktı. Teknik kadro bunları çok iyi analiz etmeli ve gelecek için tedbirler almalıdır. Çünkü henüz ligin başındayız. Önümüzde zorlu ve çetin bir maraton var. Önümüze zorlu ve çetin rakipler çıkacak. O yüzden mücadelemizin üstüne bırakarak yola devam etmemiz ve disiplini elden bırakmamamız, rehavete kapılmamamız önemlidir. Yoksa emekler boşa gider.

Evet, sezonun ilk 4 maçını galibiyetle kapatan ekibimiz grupta ikinci sıraya yerleşti. Bu istikrar devam etmeli ve bu hava kesinlikle kaybolmamalıdır. İpin ucu kaçarsa yakalamamız zor olur. O açıdan rakip zayıf ve güçlü demeden her maça final maçıymış gibi çıkmalı ve her hafta mücadelemizin ve sergilenen futbolun üstüne koyarak devam etmeliyiz.

Şu ana kadar oynadığımız rakipler gerçekten de zayıf rakiplerdi. Takımımız da bunu iyi değerlendirerek 4’te 4 yapmayı başardı. Şimdi önümüzde Kırklareli, Zonguldak ve ligin 7. ve 8. Haftalarında oynayacağımız liderlik yarışında rakibimiz olan 1461 Trabzon ve Erokspor maçları var. İşte önümüzdeki bu 4 karşılaşmayı da kayıpsız atlatabilirsek inanın artık kimse bizi tutamaz. Elbette maç maç yolumuza devam edeceğiz. Ama Şimdiden bununda hesabını yapmakta fayda vardır.

Bu hafta sonu Kırklareli deplasmanı var. Kazanabileceğimiz bir karşılaşma. Kırklareli temsilcisi 4 karşılaşmadan hanesine 1 puan yazdıran bir ekip. Yani Vanspor'u mağlup edecek bir kapasiteye sahip değil. Bizim de özellikle bunu bilerek rakibi hafife almamamız lazım. Aslında bu tür maçların zorlu geçeceğinin bilincinde olarak sahada 90 dakika mücadeleden düşmememiz gereklidir. Ayrıca bu karşılaşma bizim için bir liderlik karşılaşması da olacak. Çünkü şu an averajla lider görünen Erokspor bu haftayı bay geçirecek.

Temsilcimiz Vanspor, Kırklareli deplasmanından alacağı 3 puanla Van'a lider olarak dönecektir.

Tekrar 4’te 4 yapan ekibimizi kutluyor, Kırklarelispor maçında başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE