Vanspor Kulüp Başkanı, kulübün yaşadığı destek sorunlarına ilişkin yaptığı açıklamada, isim sponsoru Artı Değer’in takıma sağladığı katkılara dikkat çekerek Vanlılara ve özellikle İstanbul’da yaşayan hemşehrilerine çağrıda bulundu. Kulübün yalnız bırakılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Başkan, Vanspor’un geçmişte yaşanan yönetim sorunları nedeniyle taraftarların kırgınlık yaşamış olabileceğini kabul etti ancak bu durumun takıma verilen desteğin tamamen kesilmesine gerekçe olmaması gerektiğini vurguladı.
Konuşmasında isim sponsoru Artı Değer’e teşekkür eden Vanspor Kulüp Başkanı, Nazım Karakuş’un her sezon kulübe destek verdiğini belirtti. Başkan, “Bu memlekette koskoca Van’da bir tane Nazım Karakuş mu var? Artı Değer isim sponsorumuz, Allah ondan bin kere razı olsun. Her sene gelmiş, Vanspor’a gereken desteği vermiş, gereken mücadeleyi göstermiş. Bu sene de gösterdi, bu sene de isim sponsorumuz oldu. İsim sponsorluğunun dışında da gereken desteği veriyor” ifadelerini kullandı.
İstanbul’daki Vanlılara sitem etti
Vanspor’un deplasman maçlarında yeterli desteği göremediğini dile getiren Başkan, özellikle İstanbul’da yaşayan Vanlıların takıma ilgisinin beklentilerin altında kaldığını söyledi. İstanbul’da yüz binlerce Vanlının yaşadığını hatırlatan Başkan, takımın deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda tribünlerde daha fazla hemşehrisini görmek istediklerini ifade etti.
İstanbul’da oynanan ve Vanspor’un 2-1 kazandığı deplasman maçına değinen Başkan, tribünlerdeki Vanlı sayısının oldukça az olduğunu belirterek, “Biz İstanbul’a gidiyoruz, İstanbul’da maçımızı oynuyoruz. Sözde 600 bin, 700 bin Vanlı nüfusumuz var İstanbul’da. Hem Vanspor deplasmanında, 2-1 galip geldiğimiz deplasmanda, ‘Kardeşim, kaç tane Vanlı geldi bizim maçımızı seyretmeye?’ Tribününde 80 tane kardeşim var. Her yerde var onlar, Allah onlardan bin kere razı olsun” diye konuştu.
Başkan, tribünlerde takıma destek veren Vanlılara teşekkür ederken, maçın protokol bölümünde de yalnızca üç veya dört hemşehrisinin bulunduğunu belirtti. Bu tablonun kendisini üzdüğünü ifade eden Başkan, Vanspor’un yalnızca sahada mücadele eden bir takım olmadığını, aynı zamanda Van’ın ortak değeri olduğunu hatırlattı.
“Geçmiş yönetimlerin hatalarının farkındayız”
Vanlıların kulübe mesafeli yaklaşmasının nedenlerini de değerlendiren Vanspor Kulüp Başkanı, geçmiş yönetim dönemlerinde yaşanan sorunların ve taraftarlarda oluşan kırgınlıkların farkında olduklarını söyledi. Önceki yönetimlerin kulübü gerektiği gibi yönetemediğine yönelik eleştirileri kendisinin de paylaştığını belirten Başkan, yaşanan olumsuzlukların bugünkü Vanspor’a verilen desteği bütünüyle ortadan kaldırmaması gerektiğini dile getirdi.
Başkan, “Ya Vanspor ne yaptı size? Tamam, geçmiş yönetimler… Ben de şikâyetçiyim. Doğru yönetmemişler, düzgün yönetmemişler, sizleri kırmışlar, sizleri üzmüşler. Biz bunun bilincindeyiz, biz bunun farkındayız. Ama bu kadar yalnız bırakılma…” sözleriyle tepkisini ortaya koydu.
Vanspor Kulüp Başkanı’nın açıklamaları, kulübün maddi destek kadar taraftar ve hemşehri dayanışmasına da ihtiyaç duyduğuna işaret etti. Başkanın özellikle İstanbul’da yaşayan Vanlılara yönelik sitemi, Vanspor’un deplasmanlarda daha güçlü bir destek görmesi yönündeki beklentiyi bir kez daha gündeme taşıdı.




