Vanspor'da, Ankaraspor maçının hazırlıkları sürüyor

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, Çarşamba günü sahasında konuk edeceği ligin güçlü takımlarından Ankaraspor maçının hazırlıkları yoğun bir tempoda sürdürüyor. Van temsilcisi, yarın yapılacak olan seçimden dolayı hafta içi oynanacak olan maçta Başkent temsilcisini mağlup ederek, geçtiğimiz hafta Karacabey Belediyespor karşısında yaşadığı puan kaybını telafi etmek istiyor.

Vanspor'da, Ankaraspor maçının hazırlıkları sürüyor

Geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 öne geçtiği maçta son dakikada kaleci Nurullah ile bulduğu golle rakibiyle 2-2 berabere kalan Vanspor, Çarşamba günü saat 15.00'te sahasında 53 puanla altıncı sırada bulunan Ankaraspor ile karşı karşıya gelecek. İki takımın da kazanmak mücadele edeceği karşılaşma Çarşamba günü saat 15.00'te oynanacak.

Ligin 32. Hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Karacabey Belediyespor ile 2-2 berabere kalan ve önemli 2 puan kaybı yaşayan Vanspor, Çarşamba günü sahasında konuk edeceği Ankaraspor maçının hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdürüyor.

İkinci devrede oynadığı 12 maçta, 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan ve bu periyotta 29 puan toplayan Vanspor, Karacabey Belediyespor karşısında yaşadığı 2 puanlık kaybı, ligin güçlü takımlarından Ankaraspor karşısında telafi etmek istiyor.

Son olarak Karacabey Belediyespor maçıyla birlikte ligdeki altıncı beraberliği alana Vanspor, 63 puan +19 averajla üçüncü sırada yer alıyor. Ligde oynadığı 30 maçta 19 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Van temsilcisi, bu periyotta attığı 50 gole karşılık kalesinde 31 gol gördü.

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapmayı başarmıştı.

23. Haftada deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Vanspor, sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u ise 2-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Zonguldak Kömürspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Van temsilcisi, konuk ettiği 1461 Trabzon FK'yı da 1-0 mağlup etmiş ve önemli bir maçı daha kayıpsız geride bırakmıştı.

Daha sonra deplasmanda lider Esenler Erokspor ile karşı karşıya gelen Ümit Bozkurt'un öğrencileri, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmış ve ikinci devredeki ilk yenilgisini almıştı. Bir sonraki hafta Afyonspor Kulübü'nü konuk eden ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Van temsilcisi, ligdeki on yedinci galibiyetini almıştı.

Deplasmanda Diyarbekirspor ile karşı karşıya gelen ve 1-0 geriye düştüğü maçta, rakibini 3-1 mağlup eden Van temsilcisi, önemli virajı kayıpsız geçmeyi başarmıştı.

Ligin 30. Haftasını BAY geçen ve rakipleri önemli puanlar kaybeden Vanspor, 31. Hafta maçında ise sahasında konuk ettiği Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 3-0 mağlup etmesini bilmişti.

Geçtiğimiz hafta ise deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 öne geçtiği maçta 2-1 yenik duruma düşen Vanspor, 90+5. dakikada kaleci Nurullah'ın köşe vuruşundan kaydettiği golle 1 puanı son saniyede kurtarmıştı.

Bu kapsamda Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nde, Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda Ankaraspor maçının hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdüren Kırmızı- Siyahlı takım, 53 puanla altıncı sırada bulunan rakibini mağlup ederek, çıkışını sürdürmek istiyor.

Çarşamba günü saat 15.00'te oynayacağı maçı kazanmak isteyen Van temsilcisinde tek hedef galibiyet. Ligde oynadığı 30 maçta 19 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Vanspor 63 puan +19 averajla üçüncü sırada yer alırken, oynadığı 31 maçta 14 galibiyet, 11 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan Ankaraspor ise 53 puanla altıncı sırada yer alıyor.

Çarşamba günü saat 15.00'te Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda oynanacak olan maçın kıran kırana geçmesi bekleniyor.

GRUPTA DİĞER MAÇLAR…

Gruptaki diğer maçlarda 67 puanla liderlik koltuğunda bulunan Esenler Erokspor, sahasında Beyoğlu Yeni Çarşı'yı konuk ederken, 63 puan +27 averajla ikinci sırada bulunan Bucaspor ise deplasmanda Kırklarelispor ile karşı karşıya gelecek.

56 puanla dördüncü sırada bulunan 1461 Trabzon FK, sahasında Ankara Demirspor ile karşı karşıya gelirken, 54 puanla beşinci sırada bulunan Yeni Mersin İdmanyurdu ise sahasında Karacabey Belediyespor 3 puan mücadelesi verecek.

Diyarbekirspor, Nazilli Belediyespor'u konuk ederken, Afyonspor Kulübü ise sahasında Altınordu ile karşı karşıya gelecek.

Zonguldak Kömürspor, evinde Bursaspor ile karşı karşıya gelirken, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ise Adıyaman FK'yı ağırlayacak.

Serik Belediyespor ise haftayı BAY geçen takım olacak.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2024, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER