Rektör Şevli, şampiyonları ağırladı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli boks branşında madalya kazanan öğrencileri ve antrenörlerini makamında ağırladı.

Rektör Şevli, şampiyonları ağırladı

Van YYÜ öğrencilerinden Bedirhan Ersayar 51 kg kategorisinde Türkiye şampiyonu, Evin Erginoğuz 60 kg kategorisinde Türkiye şampiyonu, Yaren Düztaş 75 kg kategorisinde Türkiye şampiyonu, Helin Çaça ise 63 kg kategorisinde Türkiye ikinciliği elde ederek, ÜNİLİG Boks Türkiye Şampiyonasından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne Türkiye derecesi kazandırdı.

Boks müsabakalarında başarılı olan öğrencileri ve teknik ekibi makamında ağırlayan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, akademik başarı kadar spor başarılarını da önemsediklerini belirterek, “Spor dallarında başarılı olmak zor ve yorucu antrenmanlarla uzun süre disiplin içerisinde çalışmayı gerektirir. Sanıyorum ki boks da zor olan spor dallarının başında geliyor. Ayrıca çok riskli de bir alan. Ben öncelikle böyle bir alanda derece kazanma başarısı gösterdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Elbette bu başarınızda antrenörlerinizin ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundaki hocalarınızın da payı büyük. Onlara da şahsım ve sizler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak öğrencilerin spor alandaki başarılarla gurur duyduklarını dile getiren Rektör Şevli, “Üniversitemiz bölgenin ve hatta Türkiye’nin en iyi spor komplekslerinden birine sahip. Birçok spor branşı için çok elverişli çalışma alanlarımız var. Sizden istediğimiz de bu imkânları değerlendirerek yeteneğinizi geliştirmek. Bizler talep ve önerilerinizi dikkate alarak başarıya giden yolda her daim destekçiniz olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş ise ziyaret kapsamında bir konuşma gerçekleştirdi. Baydaş, spordaki her başarının bir sonraki başarı için zemin oluşturduğunu vurgulayarak çok değerli olduğunu ifade etti. Rektör Yardımcısı Baydaş, konuşmasında “Boks gibi özellikle güce ve sürekli mücadeleye dayanan spor branşlarında kız öğrencilerimizin Türkiye dereceleri kazanmaları bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Başarılarınızın devamını diliyor, emeği olan tüm hocalarımıza ve antrenörlerinize teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerin çalışma şartlarının iyileşmesi için her türlü desteği sağladıklarını ifade eden Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Selçuk, yaptığı konuşma kapsamında öğrencileri başarılarından dolayı kutladı. Selçuk, spora ve sporcuya verdiği desteklerden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Şevli’ye de teşekkür etti.

Öğrencilerle sohbet eden ve spor geçmişleri hakkında bilgi alan Rektör Şevli, kendileri için büyük gurur kaynağı olan öğrencilere spor hayatlarında ve akademik hayatlarında başarılar diledi. Sporcular ve antrenörler ise verdiği desteklerden dolayı Rektörü Şevli’ye teşekkür ettiler.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette boks branşında düzenlenen müsabakalarda madalya alan öğrenciler ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Selçuk, BESYO Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mücahit Sarikaya, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Vedat Atay, Boks Federasyonu Van Temsilcisi Ayhan Öz, Spor Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Akman ile antrenörler Suat Kurnaz ve Murat Arık hazır bulundu.

Ziyaret hediye takdimleri ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2024, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER