Hizmet-İş Sendikası iftarda bir araya geldi

Hizmet-İş Sendikası Van Şubesi iftar programı düzenledi. Programda konuşan Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, “Merkez ve ilçeler dahil olmak üzere sadece Erciş hariç bütün ilçelerimizin sözleşmesini hayırlısıyla bitirmiş durumdayız. Erciş içinde çabamız sürecek” dedi.

Hizmet-İş Sendikası iftarda bir araya geldi

Hizmet-İş Sendikası Van Şube Yönetimi tarafından, Disiplin, Denetim Kurulu, Komite ve temsilcilerinin katılımlarıyla iftar programı düzenlendi. Akabinde Hak-İş Konfederasyonu Van İl Başkanı, Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

“HİÇBİR BİR BELEDİYEMİZDE ALINAN ÜCRETLERİ YÜZDELİĞE KATMADIK”

Hak-İş Konfederasyonu Van İl Başkanı, Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, her zaman işçilerin sorun ve sıkıntılarıyla ilgili olduklarını belirterek, “Van şubesi olarak 2022-2023 yılları içerisinde çok kötü bir döneme denk geldik. Enflasyonun patladığı bir dönemde 2021 yılında yaptığımız sözleşmeler 3-5 ay alkışlandı akabinde bir kıymeti kalmadı. Biz de çok kötü bir dönem içerisinde sanki mahcup duruma düştük. Tabi o günün şartlarında iyi sonuçlar çıkmıştı. Biz büyükşehir ve VASKİ Genel Müdürlüğü dâhil 11 ilçemizde yetkili sendikayız. Bunun yanında havalimanı olsun, iller bankası olsun, şeker fabrikası olsun. Yine buralarda yetkili sendikayız. Bütün belediyelerde işçilerimizin sorunlarını sıkıntılarını halletmeye çalışan bir sendikayız. Türkiye genelinde 2024 yılında yapılan sözleşmeler de dâhil olmak üzere her yerde görüyorsunuz, sosyal medya da görüyorsunuz. Hiçbir belediyemizde alınan ücretleri yüzdeliğe katmadık. Genel anlamda yaptığımız sözleşmeler 32 bin – 37 bin bandında oldu. Merkez ve ilçeler dahil olmak üzere sadece Erciş hariç bütün ilçelerimizin sözleşmesini hayırlısıyla bitirmiş durumdayız. Erciş içinde çabamız sürecek. Seçim zamanı da sürecek. Gürpınar ve bir ilçemiz daha var 1 yıllık bir sözleşmemiz var oralarda. Diğer yerlerde enflasyona göre, 6 ayda bir asgari ücrete tabi olmak üzere sözleşmelerimizi yapmış durumdayız. Bunu neyi gösteriyor. Önümüzdeki yıllarda biz toplu iş sözleşmelerini asgari ücrete göre çıkacak olan enflasyon oranına göre yapacağız ve maaşlar ona göre belirlenecek” diye konuştu.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2024, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER