Vanspor'lu futbolculardan ortak açıklama

Ortak bir açıklama yapan Vanspor'lu futbolcular, alacaklarının ödenmediğini, bu durumun da motivasyonlarını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Vanspor'lu futbolculardan ortak açıklama

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve 59 puanla ikinci sırada bulunan Vanspor'da ekonomik sıkıntılar baş gösterdi.

İkinci devrede oynadığı 10 maçta, 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan ve bu periyotta 25 puan toplayan Vanspor'da maddi anlamda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bu kapsamda ortak basın açıklaması yapan futbolcular, Vanspor futbol takımı olarak maddi açıdan yeterli desteği arkalarında bulmadıklarını vurguladılar.

Profesyonel sporda başarı ve futbolcuların performansının mali güvencelerle yakından ilgili olduğunu belirten Vanspor'lu futbolcular, maddi anlamda yaşadıkları sorunun gelinen bu noktada somut bir çözüme henüz kavuşturulmadığını söylediler.

Şampiyonluk gibi büyük bir hedefe ulaşabilmek için tüm şehrin, her kesimden insanın birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi, elini taşın altına koyması gerektiğini belirten futbolcular, daha iyi koşullarda performans gösterebilmeleri için yaşanan mali sorunların bir an önce giderilmesinin şampiyonluk yolunda önemli olduğunda dikkat çektiler.

Yapılan ortak açıklamada, "Sezon başında şampiyonluk hedefiyle çıktığımız bu yolda, maç, rakip ve koşul ayırt etmeksizin, biz futbolcular olarak elimizden gelenin en iyisini yapmak için mücadele ettik. Sorun değil çözüm odaklı olmayı tercih ettik. Ancak, ligdeki konumumuz göz önünde bulundurulduğunda, Vanspor futbol takımı olarak maddi açıdan yeterli desteği arkamızda bulamadığımızı bildirmek isteriz. Feyat Başkanımızın ve yönetimin maddi açıdan gerekli mücadeleyi verdiğini görüyoruz ama bilindiği üzere, profesyonel sporda başarı ve futbolcuların performansı, mali güvencelerle yakından ilgilidir. Bu nedenle, alacaklarımızın ödenmemesi, takım olarak moral motivasyonumuzu ciddi şekilde etkilemektedir. Bu sorunlar gelinen bu noktada somut bir çözüme henüz kavuşmamıştır. Şampiyonluk gibi büyük bir hedefe ulaşabilmek için tüm şehrin, her kesimden insanın birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi, elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyoruz. Bizler, Vanspor'un renklerini taşıyan ve bu formayı gururla giyen futbolcular olarak, bugüne kadar sahada elimizden gelenin en iyisini yapmak içi çaba sarf ettik. Ancak biz futbolcuların daha iyi koşullarda performans gösterebilmesi için yaşadığımız mali sorunların bir an önce giderilmesinin şampiyonluk yolunda önemli olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerine yer verildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER