Vali Balcı, devam eden yatırımları inceledi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, kentte devam eden yatırımları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Balcı, devam eden yatırımları inceledi

Van Valisi Ozan Balcı ilk olarak, beraberinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Özvan ile birlikte, Van Orman İşletme Müdürlüğü fidanlığında incelemelerde bulundu.

Vali Balcı, fidanlıkta yapılan çalışmalarla ilgili Orman İşletme Müdüründen bilgi alarak, başlatılan proje ile 2 milyon 70 bin fidanın Van'ın bereketli topraklarıyla buluşturulacağını söyledi.

"350 BİN FİDAN DAHA TOPRAKLA BULUŞACAK"

Proje kapsamında fidanlıkta 2023 yılında üretimin başladığını ve Vanlı her vatandaş için bir adet meyve fidanı dikileceğini belirten Vali Balcı, "2023 yılı sonbahar döneminde 100 bin adet ceviz ve 300 bin adet Badem fidanı ücretsiz olarak Van ili ve tüm ilçelerinde vatandaşlara dağıtıldı. Bu yıl bahar ayı ile birlikte 350 bin fidan daha toprakla buluşacak. Fidanlıkta şu anda 162 bin ceviz, 350 bin badem, 65 bin elma, 5 bin ayva, 35 bin kayısı, 10 bin armut, 33 bin kiraz, 40 bin vişne, 5 bin dut, 10 bin erik, 20 bin şeftali, 100 bin Erciş Üzümü olmak üzere toplam 835 bin adet meyve fidanı bulunuyor. Meyve fidanlarının 64 bin adeti aşılanmış olup geriye kalan fidanlar ise uygun duruma geldiğinde aşılanacak. Ayrıca fidanlıkta; 90 bin adet karaçam, 90 bin adet kara servi, 50 bin adet mavi servi, 165 bin adet sedir, 10 bin adet altuni mazı boylandırmaya alınan 11 bin adet karaçam ve sedir bulunmaktadır" dedi.

Vali Balcı daha sonra Erciş Yol Kontrol ve Uygulama Noktasını ziyaret ederek vazife başındaki güvenlik güçlerine kazasız belasız hayırlı görevler diledi.

'OYUNCAK EVİ' VAN'DA BİR İLK OLACAK

Vali Balcı, akabinde Fidanlık Parkı'nda yapılan 'Oyuncak Evi'nde incelemelerde bulundu. Vali Balcı, Edremit İlçesi Eminpaşa Mahallesi'nde bulunan Fidanlık Parkı yerleşkesindeki oyuncak evinin kısa bir süre sonra tamamlanarak çocukların kullanımına açılacağının müjdesini verdi. Kültürel mirasın korunması kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Fidanlık parkında yapımı süren 'Oyuncak Evi' Van'da bir ilk olacak.

Geniş bir oyuncak koleksiyonuna sahip olacak olan oyuncak evinde ilimizin unutulmaya yüz tutmuş yöresel oyunları da gelecek nesillere aktarılacak. Vali Balcı'nın inceleme ziyaretine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Özvan ve kurum amirleri de eşlik etti.

"3 MİLYON KİTABI VAN'A KAZANDIRDIK"

Vali Balcı, daha sonra Edremit ilçesinde bulunan Fidanlık Kütüphanesi'ni ziyaret etti. Ders çalışan öğrencilere başarı dileyen Vali Balcı, kitap varlığında Van'ın Türkiye'nin en zengin kütüphanelerine sahip olduğunu söyledi. 3 milyon kitabı Van'a kazandırdıklarını belirten Vali Balcı, "300 tane okul kütüphanesi yaptık. 13 ilçemize bebek-çocuk kütüphanesi yapıyoruz. İlimize yeni bir halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi kazandırıyoruz. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın kitaplıklarını zenginleştirdik. Camilere kütüphane kurduk. Okullarda 1 saat okuma saati yapılıyor. PTT aracılığıyla 140 bin adet kitabı çocuklarımızın adresine ulaştırdık. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

"GENÇLERİMİZE DAHA ÇOK HİZMET EDECEĞİZ"

Vali Balcı akabinde Fidanlık Parkı içerisinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü hizmetinde bulunan Gençlik Merkezini ziyaret etti.  Güzel Sanatlar atölyesinde çalışan öğrencilerle sohbet eden Vali Balcı, "Gençlerimizi önemsiyoruz. Onların sosyal hayata katılımlarını sağlamak ve kendilerini geliştirmeleri için ilimizin dört farklı mahallesinde kadın ve gençlik merkezi yaparak hizmete açtık. Gençlerimize daha çok hizmet edeceğiz" diye konuştu.

"KADINLARA ÖNEM VERİYORUZ"

Vali Balcı, Edremit İlçemizin Eminpaşa Mahallesi'nde bulunan Fidanlık Aile Destek Merkezini (ADEM) ziyaret etti. Merkezde bulunan kadınlarla sohbet eden Vali Balcı, çocuklara kitap dağıttı. Van genelinde 100 yeni Aile Destek Merkezi (ADEM) yapıldığını ifade eden Vali Balcı, "Kadınlarımızın sosyal hayata katılımını sağlamak, meslek öğrenip ev ekonomilerine katkı sunmaları için ilimiz genelinde ADEM'ler açtık. Ayrıca 100 Köy Yaşam Merkezi de yaptık. Kadınlara önem veriyoruz. İhtiyaç halinde yeni ADEM'ler açacağız" dedi.

Vali Balcı son olarak, İpekyolu ilçesinde yapımı tamamlanan 'Sporcu Fabrikası'nı gezdi. İçerisinde 5 adet spor salonu, basketbol sahası, voleybol sahası, boks, halter, güreş alanları ve sosyal donatıların bulunduğu İpekyolu Sporcu Fabrikasında incelemelerde bulunan Vali Balcı, kentin spor altyapısına büyük katkı sağlayacak olan sporcu fabrikasının tamamlandığını ve kısa sürede hizmete açılacağını söyledi.

"SPOR YATIRIMLARININ VAN'IN SPOR ALTYAPISINA BÜYÜK KATKISI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Spora ve sporcuya sonsuz destek verdiğini ifade eden Vali Balcı, "20 yeni kapalı spor salonu yapıldı. 13 butik yüzme havuzu yapıldı. İpekyolu sporcu fabrikası tamamlandı. 300 okula voleybol ve basketbol sahaları yapıldı. 11 ilçeye 'Spor Van 2023' spor kompleksi yapıldı. Çocuklarımıza 50 milyon TL'lik spor malzemesi alındı. Amatör spor kulüplerine 6 milyon TL maddi destek verildi. Edremit'te 24 Derslikli Spor Lisesi Yapılıyor. 200 öğrenci kapasiteli yurt, 1500 kapasiteli çok amaçlı kapalı spor salonu. 75 okula halı saha yapılıyor. Spor yatırımlarının Van'ın spor altyapısına büyük katkısı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER