İlhan: Emekliler bu maaşla geçinemiyor

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, emeklilere yapılan zam ve yaşanan ekonomik sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Çok azınlık bir kesiminin çocuklarının lüks, şatafat içerisinde yaşarken, ülkenin yüzde 95'lik kesimi çalışmakla ömrünü tükettiğini belirten Başkan İlhan, hem çalışanlar hem de işyerlerinin SGK-Bağkur primleriyle de büyük bir yükün altına girdiğini ifade etti.

İlhan: Emekliler bu maaşla geçinemiyor

Parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, ülke genelinde emeklilerin geçinmek için ek işte çalışmak zorunda kaldığını belirterek, emeklilere verilen maaşın kira fiyatlarını dahi karşılayamadığını vurguladı.

Birçok insanın borçlu duruma geldiğini ve gençlerin artık evlenemediğini belirten Başkan İlhan, bir gencin evlenebilmesi için en az bir, bir buçuk milyon harcama yapması gerektiğini söyledi. Emekliye, memura gelince her şeyi kısan iktidarın ülkeyi her anlamda batırdığını ileri süren Başkan İlhan, insanlık tarihinin gördüğü en kötü iktidarla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

"GELDİĞİMİZ NOKTADA EMEKLİLERİMİZ HİÇBİR ŞEKLİDE GEÇİNEMİYOR"

Ülke genelinde insanların açlık, sefalet ve yoksulluk içerisinde yaşamlarını sürdürdüğünü belirten Başkan İlhan, "Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak bu haftaki gündemimiz ülkemizin içinde bulunduğu açlık, sefalet ve yoksulluk. Geçtiğimiz günlerde emeklilere yapılan zamla en düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltildi. Bugün ülkemizin birçok şehrinde kira fiyatları 10 bin liradan başlamaktadır. Geldiğimiz noktada kiracı emeklilerimiz hiçbir şeklide geçinemiyor. Geçinmek için ek işte çalışmak zorundadır. Bazen şöyle benzetmeler yapılır. İnsan hayatı 3 evredir. Birinci evre ilk 25, insan bundan çok bir şey anlamaz. Çocukluk, gençlik evresi gelip geçer. İkinci evre ikinci 25, bu da ne yazık ki bizde ağır bir iş hayatıdır. Bugün ne yazık ki ikinci evrede olan gençlerimiz inşaatlara çalışmaya gitmekte, ortalama günlük bir işçi ne yazık ki inşaata hayatını kaybetmektedir. Çok azınlık bir kesimin çocukları lüks, şatafat içerisinde yaşarken, ülkenin yüzde 95'lik kesimi bu devrede çalışmakla ömrünü tüketmektedir ve ağır SGK-Bağkur primleriyle de büyük bir yükün altında hem çalışanlar hem de işyerleri kalmaktadır. Üçüncü evrede birçok kişi emekli olma hayali kurmakta veya emekli olmakta ama geldiğimiz noktada yetersiz beslenme, sağlıksız yaşam koşulları, insan hayatının üçüncü evresini her türlü sefalete açık hale getirmekte, ayrıca açıklanan emekli maaş zamlarıyla da birçok kişi geçinememektedir. Geçinememenin neticesinde de hastalıklarda katbekat artmaktadır. Bugün ülkemizde yaşamak adeta zulme dönüşmüştür. İktidar ve çevresi yüzlerce araçlık konvoylarla belediye başkanlarını ilan ederken, yüzlerce son model milyonluk araçlarla konvoy düzenlerken, toplumun büyük bir kesimi sefaletle karşı karşıyadır" dedi.

"ARTIK ESNAFIN DA İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADIĞI GERÇEĞİ ORTADADIR"

Kiraların çok yükseldiğini ve bundan kaynaklı birçok esnafın kepenk indirmek zorunda kaldığını vurgulayan Başkan İlhan, "Kiralar almış başını gidiyor. Geçtiğimiz günlerde şehrimizin en eski mekânlarından, 70 yıllık esnaf Şeref Şahin girdi maliyetlerine dayanamayarak dükkânını kapatmak zorunda kalmıştır. Artık esnafın da işin içinden çıkamadığı gerçeği ortadadır. Aslında her şeyin fiyatı artıyor, insanların geliri bu artışlara yetişmiyor. Birçok kişi hayatını sürdürmek için kredi kartlarına sarılmış, her geçen gün kredi kartlarının faiz oranları artmaktadır. Gelinen noktada 2002 yılından bu yana kredi kartlarındaki borçlanma oranı bire yüz olarak artmıştır. Örneğin 2002 yılında kredi kartı borcu 1 milyon dolarsa, bugün 100 milyon dolardır. Bu örneği özellikle vermek istiyorum. Birçok insan borçlu duruma gelmiştir. Gençler evlenememektedir. Bugün bir gencin evlenebilmesi için en az bir, bir buçuk milyon harcama yapması gerekir. Fakat tüm bunların yanında azınlık bir grup itibardan tasarruf olmaz diyerek birçok ilde konvoylarla aday tanıtım turu atıyor. Ülkemizi bu azınlığa teslim etmemeliyiz. Şunu açık ve net söylemek istiyorum. Birkaç dakikalık uzay seyahati için 100 milyon dolar harcanıyor. Ne yazık ki Cumhurbaşkanı geçmişte neyi kınamışsa bugün onu yapıyor. Tüm masraflarla birlikte 70 milyon dolar ödenip uzaya biri gönderildi. Emekliye gelince, memura gelince her şeyi kısan iktidar, ülkemizi her anlamda batırmıştır. Uyguladıkları siyasette de her gün geri vites söz konusudur. Meclis'te İsveç'in NATO'ya girmesiyle ilgili oylama yapılacak. Cumhurbaşkanı geçmişte buna karşıydı ama bugün İsveç iktidarın sayesinde NATO'ya girecek. İktidar ve işbirlikçileri Gazze'de insanlar açlıktan ölürken, seyretmeye devam etmektedirler. Ulaştırma Bakanının bizzat söylediği; günlük 8 gemiyle İsrail'e çelik, demir, barut, gıda gönderiliyor. İnsanlık tarihinin gördüğü en ikiyüzlü iktidarla karşı karşıyayız" diye konuştu.

"SEÇİMDEN SONRA DOLAR 50 LİRAYA ULAŞIR"

Yerel seçimlerin ülke için fırsat olduğunu söyleyen Saadet Partisi İl Başkanı İlhan, "Bu iktidarı yerelde de ülkeyi düşünen tüm siyasi partilerin birlik olup göndermesi gerekir. Ben bu anlamda çağrı yapıyorum. Van halkı çaresiz değil. Üçüncü bir seçeneği şehir ittifakı olarak ortaya koyduk. Özellikle Millet İttifakında birlikte olduğumuz diğer siyasi partilere çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin hep birlikte bu üçüncü seçeneği güçlendirelim ve yerel seçimler iktidar için güven oylamasına dönsün. İktidarın bir an evvel gitmesini hızlandıralım. Eğer bunlar kalırsa sorunlar daha çok büyüyecek. Seçimden sonra dolar 50 liraya ulaşır. Mazot 60-65 liraya ulaşır. İnşallah bu kez fırsat vermeyeceğiz. Seçimleri referanduma dönüştürüp iktidarı gönderelim" ifadelerini kullandı.

"ADAYIMIZI BİR HAFTA İÇERİSİNDE AÇIKLAYACAĞIZ"

Bir hafta içinde Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten İlhan, "Diğer partilerle görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah olumlu neticeler alırız. Arkadaşlarımızla iyi niyetli orta bir noktada buluşup yakında bazı yerlerde işbirliğimiz olacak" dedi.

"KENDİSİNİ ADAM YERİNE KOYMUYORUZ"

İyi Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan'ın Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nu hedef alarak 'soysuz' suçlamasında bulunmasıyla ilgili yöneltilen soruyu da cevaplayan Başkan İlhan, "Sözü söyleyene bakarım adam mı diye. Biz kendisini adam yerine koymuyoruz. Adam olmadığını da bütün kamuoyu ve Sivas biliyor. Biz Van'da İyi Partili arkadaşların herhangi bir yanlışını görmedik. Kendilerinin desteği söz konusu olursa da biz şahıslar bazında bir partiyi topyekûn suçlayamayız. Gerekli açıklamayı da Meral Akşener'den bekliyoruz" diye konuştu.

"KAYYUMA KAYYUM ATANMIŞTIR"

2016 yılından bu yana Van'ın kayyumlarla idare edildiğini belirten Başkan İlhan, "Hatta kayyuma kayyum atanmıştır. Kimin ne yaptığını biliyoruz. Vakti gelince kamuoyuyla paylaşacağız. Her yaptıklarından haberdarız" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2024, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER