Sonuçlar Vanspor'dan yana…

Ligin 30. Haftasında oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar, haftayı BAY geçiren temsilcimiz Vanspor'a liderlik kapısını yeniden açtı.

Sonuçlar Vanspor'dan yana…

Temsilcimiz Vanspor ligin 30. Haftasını BAY geçirirken, lider Esenler Erokspor ve 1461 Trabzon ise haftayı 2 puan kayıpla kapattı. Buca ve Yeni Mersin İdmanyurdu’nun ise 3 puan hanesine yazdırdığı ligin 30. Haftasında elbette lider Erokspor'un yaşadığı 2 puan kaybı Vanspor'a şampiyonluk yolunda yeniden bir şans vermiş oldu.

Artık önemli olan bu şansı çok iyi değerlendirmektir. Bu şansın tek yolu ise kaybetmeden yürüyüp, liderin puan kaybetmesini beklemektir. Ligin 30. Haftasında alınan sonuçlarla puan cetveline baktığımızda temsilcimiz Vanspor'un liderle arasındaki puan farkı 5’e düşerken, üçüncü sıradaki Bucaspor'la arasındaki puan farkı ise 2'ye düşmüş oldu.

Önümüzde 8 haftalık bir maraton var. Bu maraton özellikle potada yer alan 6 takım açısından zorlu geçecek gibi görünüyor. Temsilcimiz Vanspor bu 8 haftalık maratonda bir yandan lider Erokspor'la arasındaki 5 puanlık farkı kapatmanın, bir yanda ise ikinci sıradaki yerini Bucaspor'a kaptırmamanın mücadelesini verecek. 

Evet, zorlu ama heyecanlı 8 haftalık maraton bizi bekliyor. Vanspor özellikle liderlik koltuğunu kapmak için bu süreçte içeride ve deplasmanda maçlarını kazanıp, lider Erokspor'un puan kaybetmesini bekleyecek. Peki, Erokspor bu 8 haftalık maratonda puan kaybı yaşar mı? Ankara deplasmanında olduğu gibi bence yine puan kayıpları yaşayacaktır.

Kısacası önümüzdeki 8 haftalık maratonda çok sürpriz sonuçlar alınacak ve puan cetvelinde dengeler yine değişecektir. Zaten geride kalan haftalarda alınan sonuçlarla buna çokta şahit olduk.

Ligin 31. Hafta karşılaşmaları Pazar günü oynanacak. Ligin 30. Haftasını BAY geçirmesine rağmen karlı çıkan temsilcimiz Vanspor, grubun güçlü ekiplerinden Yeni Merdin İdmanyurdu’nu, lider Erokspor, Nazilli Belediyespor’u konuk ederken, Bucaspor ise deplasmanda Serik Belediyespor'a konuk olacak.

Elbette zirvede ilk 3 sırada yer alan bu 3 takım da maçlarını kazanma ve zirvede kopmama adına çetin mücadele vereceklerdir. Çünkü kaybeden bana göre yerini, konumunu ve eldeki şansını azda olsa kaybedecektir. İşte bu 3 takım da bu bilinçte sahaya çıkacak ve buna göre mücadele edecektir.

Ne koparsam kar veya beraberlik değil, bu 3 takımın da kesinlikle tek hedefi galibiyet olacaktır. Temsilcimiz Vanspor, Pazar günü konuk edeceği yakın takipçisi Yeni Mersin İdmanyurdu’nu mağlup ederek, yeniden elde ettiği şansını değerlendirmenin ve zirvedeki yerini korumanın, Yeni Mersin İdmanyurdu ise ilk etapta ikinci sıraya birazda daha yaklaşmanın mücadelesini verecek.

Ligin ikinci devresinde oynadığı 9 karşılaşmada 7 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan ekibimiz, kritik Yeni Mersin İdmanyurdu maçını kazanma adına yeşil zeminde çok çetin bir mücadele vereceğine inanıyorum. Çünkü bu maç elde edilen liderlik şansının devam etmesi açısından çok önemlidir.

Haftayı BAY geçiren ve dinlenen ekibimizin saha avantajı ve taraftar desteğiyle bu kritik karşılaşmayı kayıpsız atlatması, kente şampiyonluk havasının yeniden gelmesine de ayrıca vesile olacaktır. 

Şimdiden ekibimize Yeni Mersin İdmanyurdu maçında başarılar diliyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER