Vanspor BAY geçti, lider puan kaybetti

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve hafta içerisinde karşılaştığı güçlü rakibi Diyarbekirspor'u 3-1 mağlup eden Vanspor, haftayı BAY geçerken, lider Esenler Erokspor ise deplasmanda karşılaştığı Ankaraspor ile 0-0 berabere kalarak 2 puan kaybetti.

Vanspor BAY geçti, lider puan kaybetti

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Diyarbekirspor'u 3-1 mağlup eden Vanspor, zirve takibini sürdürmüş ve önemli 3 puanı daha hanesine yazdırmıştı. İkinci devrede oynadığı 10 maçta, 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan Vanspor, bu periyotta 25 puan topladı.

Hafta içerisinde Diyarbekirspor galibiyetiyle birlikte ligdeki 18'nci galibiyetini alan Vanspor, 59 puanla ikinci sıradaki yerini korurken, ligde oynadığı 28 maçta 18 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Van temsilcisi, bu periyotta attığı 45 gole karşılık kalesinde 29 gol gördü.

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapmayı başarmıştı.

23. Haftada deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta 90+3 ve 90+7. dakikalarda bulduğu gollerle Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Vanspor, sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u ise Harun Kavaklıdere ve Sinan Kurumuş'un ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Zonguldak Kömürspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Van temsilcisi, konuk ettiği 1461 Trabzon FK'yı da 82. dakikada Hasan Bilal'in şık golüyle rakibini 1-0 mağlup etmiş ve önemli bir maçı daha kayıpsız geride bırakmıştı.

Daha sonra deplasmanda lider Esenler Erokspor ile karşı karşıya gelen Ümit Bozkurt'un öğrencileri, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmış ve ikinci devredeki ilk yenilgisini almıştı. Geçtiğimiz hafta Afyonspor Kulübü'nü konuk eden ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Van temsilcisi, ligdeki on yedinci galibiyetini almıştı.

Son olarak Çarşamba günü deplasmanda Diyarbekirspor ile karşı karşıya gelen ve 1-0 geriye düştüğü maçta, Emre Oymak, Hasan Bilal ve Ahmet Ülük'ün kaydettiği gollerle rakibini 3-1 mağlup eden Van temsilcisi, önemli virajı kayıpsız geçmeyi başarmıştı.

Ligin 30. Haftasını BAY geçen Vanspor, kalan 8 maçını kazanmayı hedefliyor. 59 puanla ikinci sırada bulunan ve haftayı puansız kapatırken, rakibi Esenler Erokspor, Ankaraspor, 1461 Trabzon FK, ise puan ve puanlar kaybettiler.

Lider Esenler Erokspor'un deplasmanda karşılaştığı Ankaraspor ile 0-0 berabere kalması sonrası Vanspor'la arasındaki puan farkı 5'e çıktı.

HAFTANIN KAZANAN TAKIMI VANSPOR…

Vanspor'un BAY geçtiği haftada rakipleri önemli puanlar kaybetti. Bu kapsamda deplasmanda karşılaştığı Ankaraspor ile 0-0 berabere kalan Esenler Erekspor, 64 puanla liderliğini sürdürürken, haftayı puansız kapatan Vanspor, 59 puanla ikinci sıradaki yerinde kaldı.

Konuk ettiği Adıyaman FK'yı 3-2 mağlup eden Bucaspor, 57 puanla üçüncü sıradaki yerini korurken, sahasında karşılaştığı Diyarbekirspor'u 2-1 mağlup eden Yeni Mersin İdmanyurdu ise 54 puanla dördüncü sıraya yükseldi.

Deplasmanda karşılaştığı Nazilli Belediyespor ile 2-2 berabere kalan 1461 Trabzon FK, 52 puanla beşinci sıraya gerilerken, Ankaraspor ise 49 puanla altıncı sıradaki yerinde kaldı.

Evinde konuk ettiği Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 1-0 mağlup eden Ankara Demirspor, 42 puanla yedinci sıraya yükselirken, konuk ettiği Kırklarelispor'u 1-0 mağlup eden Beyoğlu Yeni Çarşı ise 40 puan +5 averajla sekizinci sıraya yükseldi.

Haftayı puansız kapatan Diyarbekirspor, 40 puan +4 averajla dokuzuncu sıraya gerilerken, evinde Afyonspor Kulübü'nü 1-0 mağlup eden Karacabey Belediyespor 39 puanla onuncu sıradaki yerini korudu.

Nazilli Belediyespor 34 puanla on birinci sıraya yükselirken, Afyonspor Kulübü ise 33 puan -10 averajla on ikinci sıraya geriledi.

Kırklarelispor 33 puan -12 averajla on üçüncü sıradaki yerinde kalırken, sahasında konuk ettiği Zonguldak Kömürspor'u 3-0 mağlup eden Altınordu, 31 puan +3 averajla on dördüncü sıraya yükseldi.

Deplasmanda Bursaspor ile 2-2 berabere kalan Serik Belediyespor, 31 puan -9 averajla on beşinci sıraya gerilerken, Zonguldak Kömürspor ise 22 puanla on altıncı sıradaki yerinde kaldı.

Kırşehir Futbol Spor Kulübü 21 puanla on yedinci sırada yer alırken, Bursaspor ise 17 puanla on sekizinci sırada yer aldı.

Grupta 14 puanı bulunan Adıyaman FK ise son sırada yer aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2024, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER