Yöresel Ürünler Fuarı yoğun ilgi gördü

Van'da bu yıl 9. kez düzenlenen ve 01 Mart'ta gerçekleştirilen törenle kapılarını açan Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı yoğun ilgi gördü. Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde 10 Mart'a kadar devam eden 9. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı, özellikle hafta sonları Vanlılar tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edildi.

Yöresel Ürünler Fuarı yoğun ilgi gördü

Ege zeytinyağından Afyon sucuklarına, Maraş baharatlarından Hatay künefesine, Isparta gül ürünlerinden Beypazarı unlu mamullerine kadar, 81 ilden yöresel ürünler, 9. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nda sergilenirken, Vanlılar her yıl olduğu gibi bu yıl da fuara yoğun ilgi gösterdi.

01 Mart'ta düzenlenen törenle kapılarını açan ve 10 Mart'a kadar devam eden fuar kapsamında Türkiye'nin birçok ilinden gelen üreticiler, yöresel ürünlerini 9. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nda sergiledi.

Karadeniz'in peynir ve tereyağlarından, Ege'nin zeytin ve zeytinyağlarına, Adıyaman'ın peynirli helvasından, Aydın'ın incirlerine, Giresun'un fındık ezmelerinden, Maraş'ın baharatlarına, Isparta'nın gül ürünlerinden, Hatay'ın sabunlarına, Mardin'in gümüşlerinden, Gaziantep'in ürünlerine kadar birçok yöresel ürün ve hediyelik eşya bu fuarda sergilendi.

GÜLER: "FUARI'MIZ DA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ"

Van'da 10 gün boyunca devam eden ve yoğun ilgi gören fuarla ilgili açıklamalarda bulunan İpekyolu Expo Fuar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, "Van, son yıllarda düzenlenen ve yoğun ilgi gören fuarlarla, fuarlar anlamında iyi bir noktaya geldi. 2024 yılını ikinci fuarı olan Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'mız da yoğun ilgi gördü. Ocak ayının ilk haftasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'yle birlikte ve Cumhurbaşkanlığı uhdesinde Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'nı açmıştık. O fuarımız çok güzel ve verimli geçti. 01-10 Mart tarihleri arasında ise 9. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nı düzenledik. Van artık fuarlar anlamında Türkiye'nin bilinen şehri haline geldi. Artık herkes Van'ı ve fuarlarını biliyor. Van'ın fuarları beklenen fuarlar haline geldi. Hem katılımcı hem de ziyaretçi anlamında da Türkiye'de artık ses getirmeye başladı. Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'mızda 70 firma ve 300'e yakın marka tanıtıldı. Bu da şu an yaşadığımız süreç itibariyle de çok önem arz ediyor. Bu da Van'ın ne kadar canlı bir şehir olduğunu, ne kadar stratejik olduğunu, ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu vesileyle bütün katılımcılara ve fuarımıza yoğun ilgi gösteren Van halkına teşekkür ediyorum" dedi.

UYGUN: "BİRÇOK TAT FUARIMIZDA VANLILARLA BULUŞTU"

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Fuar Koordinatörü Veysi Uygun ise, fuarda 81 ilden farklı tat ve renklerin Vanlılarla buluştuğunu söyleyerek, "9. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'mız yoğun ilgi gördü. Fuarımıza yoğun ilgi gösteren Van halkına ve ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum. Aydın'ın incirinden Ege'nin zeytinine, İç Anadolu'nun gevrek çeşitlerinden Karadeniz'in farklı lezzetlerine kadar ürünler fuarımızda Vanlılarla buluştu. Halkın sevdiği, beğendiği ve takip ettiği bir fuarı daha geride bıraktık. Ciddi rağbet gören bir fuar oldu. Burada bulamadıkları birçok çeşidi halkımızın ayağına getirdik. Aynı zamanda çocuk etkinliklerimiz oldu. Aileler gönül rahatlığı ile alışverişlerini yaparken, çocukları ise fuarımızda doyasıya eğlendi. Ramazan öncesi olması hesabıyla bütün gıda ürünlerine yoğun ilgi oldu. Tüm halkımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER