Şehir İttifakı Edremit Adayı Bitik, halkla buluştu

Şehir İttifakı'nın Edremit Belediye Başkan Adayı Halit Bitik için düzenlenen halk buluşması programı, Gelecek Partisi İl Başkanlığı'nda gerçekleşti. Söz konusu programda söz alan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ve Gelecek Partisi İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, iktidara yönelik sert eleştirilerde bulunurken, Edremit Adayı Halit Bitik ise, kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Şehir İttifakı Edremit Adayı Bitik, halkla buluştu

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere iki ayı aşkın bir süre kaldı.

Siyasi partilerin çalışmaları devam ederken, adaylar için ise tanıtım programları gerçekleşiyor. Bu kapsamda Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ise 'Şehir İttifakı' adaylarını tanıtıyor.

Edremit Belediye Başkan Adayı Halit Bitik için Gelecek Partisi İl Başkanlığı'nda halk buluşması etkinliği düzenlendi.

KILIÇ: İNŞALLAH SEÇİMLERDE İPİ GÖĞÜSLEYECEĞİZ

Programda ilk söz alan Gelecek ve Saadet Partileri Şehir İttifakı İpekyolu Adayı Yılmaz Kılıç, söz konusu programın hayırlı geçmesi temennisinde bulunarak, "Başkan Adayımız Halit Bitik için düzenlenen programa katılanlara teşekkür ediyorum. 2024 seçimlerinde Allah'ın izniyle zafer elde edeceğiz. Ben uzun süredir Halit Bitik kardeşimle birlikte siyaset yapıyorum. Kendisi çok dürüst ve çalışkan biridir. Allah'ın izniyle seçimlerde yüzünün akıyla çıkacaktır" dedi.

İLHAN, İKTİDAR PARTİSİNE YÜKLENDİ…

Daha sonra söz alan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, aday tanıtım toplantısına gelirken, iktidar partisi büyükşehir adayı için birçok yolun kapatıldığını gördüğünü belirterek, "Devletin tüm imkanlarını kullanarak kendi adayları için karşılama törenleri düzenliyorlar. Devletin, kamunun, milletin malını kendi babalarının malıymış gibi kullanıyorlar. Bakın biraz kar yağıyor, tüm yollar kapalı durumda. Fakat iktidar partisinin adayı için her türlü çalışmayı yapıyorlar. Devletin araçları ile çalışmalarını sürdürüyorlar. Haramiler ordusuna karşı bizler uyanık olmalıyız. Bakın milyon dolarları, Siyonistlerin temsilcilerine vererek, güya uzay yolculuğu yapıyorlar. Bakın bir simit 10 tl olmuş. Bu memlekette 10 kişilik aileler var. Çay ve simit ile dahi geçinemiyorlar. Bu zalim düzeni değiştirmek bizim görevimiz inşallah. Oğulları kumarhanelere, konvoy ile gidiyor. İnsanları İslam adıyla kandırıyorlar" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Gazze sorununa da değinen Başkan İlhan, "Gazze'de 27 binden fazla insan şehit oldu. Ama onlar her gün İsrail'e gemilerle malzeme gönderiyorlar. Yaptıkları açıklamalarda, İsrail'e silah göndermediklerini, parça gönderdiklerini söylüyorlar. Evet, İsrail de bu parçaları birleştirip, silah yapıyor, Gazzeli çocukları bombalıyor. İnşallah halkımız bunların hesabını soracaktır" şeklinde konuştu.

KARABIYIK: "İSRAİL, SOYKIRIM SUÇU İLE SANIK SANDALYESİNE OTURACAK"

Daha sonra söz alan Gelecek Partisi İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık da iktidara yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Dışarıdaki soğuk havaya rağmen salonu dolduran iki parti üyelerine teşekkür eden İl Başkanı Karabıyık, "İl Başkanımız Özay İlhan güzel konulara değindi. Ben, benzer ifadeleri konuşmayacağım. Ama Filistin meselesine de vurgu yapmadan geçemeyeceğim. Yaklaşık dört aydır, Filistin'e ve Gazze'ye yönelik saldırılar devam ediyor. Az da olsa sevindirici bir haber aldık. Güney Afrika'nın İsrail aleyhine açtığı dava sonucu, Uluslararası Adalet Divanı soykırım işlendiğine dair davayı kabul etti. İsrail soykırım suçu ile sanık sandalyesine oturacak. Mandela'nın çocuklarına selam olsun" dedi.

Filistin'de 2 milyon insanın açlıkla karşı karşıya kaldığını anlatan Karabıyık, "Diyanet İşleri Başkanı ise Kızılcahamam'da beş yıldızlı otellerde eğitim toplantıları yapıyor. Kendilerine ziyafet çekiyorlar. Siz kimi kandırıyorsunuz Allah aşkına" dedi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yaşanan olaya değinen Karabıyık, "Kaymakamın o ilçedeki vaaz veren imama yönelik tavrını kınıyorum. Bunu, bir imam çocuğu olarak söylüyorum. Varsa bir usulsüzlük, adli makamlara sevk edersiniz. Diyarbakır'da kaymakamın tavrını, bu bölgelerde kayyum yapıyor. Bakın Van'da sadece birkaç kez kar yağdı, ama ulaşım felç oldu. Karla mücadele yok. Gelen kaynaklar kime harcanıyor? Kaynaklar, iktidar partisinin yöneticilerine yaranmak için harcanıyor. Eski parayla, 20 katrilyona yakın bir borçtan söz ediliyor. Halkın bu hesabı soracağına inanıyorum. Burası kimsenin babasının çiftliği değil. Bakın yakın bir tarihte İpekyolu Belediyesi'ne 100 kişi alındı. Hepsi, iktidara yakın kişiler. Altlarında milyonluk araçlar, ama belediyede işe alınıyorlar. Allah'ın izniyle bu hesabı onlardan sormak bizim boynumuzun borcudur" diye konuştu.

Karabıyık, emeklilere verilen zammı da eleştirerek, "Eskiden emekliler asgari ücrete göre üç kat daha fazla para alırdı. 2024'ün asgari ücreti 17 bin tl. Ama emeklilere 10 bin tl veriyorlar. Peki soruyorum, bu ülkede yaşayan 16 milyon emekli bu hesabı sormayacak mı? Soracak" ifadelerini kullandı.

BİTİK: "HİZMET AŞKI İLE YOLA ÇIKTIK"

Daha sonra Edremit Adayı Halit Bitik söz aldı. Konuşmasının başında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını lanetleyen Bitik, hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Edremit'e hizmet etme aşkıyla yola çıktığını dile getiren Halit Bitik, "Kıymetli hemşerilerim; her mahallesi, caddesi, sokağı büyüdüğüm yılların hatırasını taşıyan Edremit; hem kalbim hem de dünyaya baktığım penceremdir. Sahip olduğumuz bilgi, tecrübe, başarıların kaynağında da EDREMİT vardır. Edremit'imize hizmet etme görevine Belediye Başkan adaylığımı uygun gören sayın Genel Başkanım ve il başkanıma şükranlarımı sunuyorum. Şimdi devralacağımız bu gönül bayrağını, kalbin ve aklın işaret ettiği en üst noktaya taşıyacağız. İnsana ve çevreye duyarlı şeffaf belediyeciliği ile yerel yönetim anlayışıyla yeni bir sayfa açarak şerre karşı hayrın, yetimin malını korumanın, HZ Ömer adaletini, iyiliği emredip kötülüğü yasaklayan ilahi teveccühün, lüks ve israftan kaçınmanın erdemli ve faziletli bir yönetimin ve hepsinden önemlisi; insanın içinde yaşadığı mekan ve çevreyle birlikte ele alıp her şeyin hakkını vermek ve daima mazlum ve mağdurdan yana bir anlayışla belediye hizmetlerini yürüteceğiz. Halis bir niyetle çıktığımız bu yolda çok çalışacağız, geceyi gündüzümüze katacağız ve birlikte Edremit'e güzel bir gelecek yazacağız. Bu geleceğin öznesinde kadınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz, büyüklerimiz, engellilerimiz ve tüm Edremitliler olacak. Edremit Hepimizin diyerek çözüm odaklı temiz siyaset güderek her kalbe dokunup kimsesizlerin kimsesi olacağız. Etkin projelerle işsizlik sorununu çözümüne, özelikle gençlerimizin istihdamına katkı sağlayacak projelere öncülük edeceğiz" dedi.

"EDREMİT'TE GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ"

Edremit ilçesinde güzel çalışmalar hayal ettiklerini ve kazanmaları halinde bunları hayata geçireceklerini dile getiren Bitik, "Doğal ve turistik zenginliğe sahip Edremit'imizi kültürden, sanata, spordan, çevreye her alanda örnek ve öncü bir kente dönüştüreceğiz.  Amacımız değerli büyüklerimizin huzurla yaş aldığı kadınlarımızın hayatın her alanında etkin olduğu geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin ileriye umut ve güvenle bakabildiği bir kent yaratmak olacaktır. Doğasıyla, yeşiliyle, farklılıklarıyla zengin bir yapıya sahip Edremit, inanıyorum ki, bizlerle hak ettiği değere kavuşacaktır. Biliyoruz ki başaracağız.  Çünkü başarıya inancımız olduğu gibi, Edremit'e olan sevgimiz de kalptendir. Kalbimiz Edremit'tir. Bu doğrultuda; şehir planları konusunda, uzun vadeli ihtiyaçları gözeten ve hakkaniyete uygun yöntemleri takip edeceğiz. Altyapı ve ulaşım sorununu çözmek için toplu taşıma araçlarının yeni güzergâhları kullanarak tüm ilçemizde tamamen çözüme kavuşturacağız. Edremit ile Van merkez arasında raylı sistem modelini hayata geçirip ulaşımda büyük bir devrim uluşturarak farkındalık yaratacağız. Kentsel dönüşüm çalışmalarını bölgelerin özelliklerine ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yürüteceğiz.  Benzersiz şehirler anlayışıyla ilçemizi kendi hikayesine uygun şekilde geliştireceğiz. Akıllı şehirler uygulamalarıyla teknolojinin tüm imkânlarını insanımızın ve ilçemizin emrine sunacağız. Çevreye saygılı şehirler ile belediye hizmetlerinde tabiattaki canlı veya cansız tüm varlıklarla uyum gözetilecek ve ilçemizin muhtelif yerlerinde gelişi güzel atık suların denize dökülmesini önleyeceğiz. Ve özelikle çimento fabrikasının yarattığı çevre kirliliğini ve tahribatı minimize ederek denizin maviliği ve ilçemizin yeşilliğini birleştireceğiz" dedi.

Bitik, konuşmasına devamla, "Sosyal belediyecilik çalışmalarına önem verilerek yaşam merkezleri kuracağız ve doğrudan insana dokunan hizmetler ve projeler yaygınlaştıracağız.

Yatay Şehirleşme ile tabiatla bütünleşen, aile, mahalle ve komşuluk kültürünü ihya eden örnek yerleşim alanları kuracağız. Halkla birlikte yönetim ilkesiyle, şehirle ilgili tüm önemli kararlar orada yaşayanlarla yani kuracağımız mahalle komisyonlarıyla birlikte alacağız. Muhtarlarımız ile aylık düzenli toplantılar yaparak mahallerindeki sıkıntılarını derhal gidereceğiz. Tasarruf ve şeffaflık hassasiyetiyle belediyelerin kaynakları hem doğru hem de açık şekilde kullanılacak. Değer üreten şehirler ile kültür ve ekonomi başta olmak üzere her alanda hayat kalitesini yükseltecek yaklaşımlar geliştirileceğiz. Üretim Van'ın ve çevre illerin yeşil alan çalışmalarını yürütmek, ağaç ve süs bitkileri ihtiyacını karşılamak için bu konuda bilimsel araştırmalar yapmak amacıyla bitki üretim merkezi kuracağız. Yine park bahçeler müdürlüğümüz bünyesinde kurulacak seralarda çeşitli türlerden binlerce kışlık ve yazlık çiçek ile birlikte süs bitkisi ve sebze fidesi üretimini yapacağız. Üreteceğimiz sebze fidelerini Edremit'e ikamet eden vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtacağız. Park bahçe, cadde, sokak, kaldırım ve orta refüjlerde kullanılmak üzere oluk, bordür, kilit taşı ve küp taşı üretim tesisini kuracağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Program, tebriklerin kabulü ile sona erdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2024, 17:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Feysel bitik
Feysel bitik - 4 ay Önce

Edremit belediyemizin yılardır siyasete aktif işinin ehli güvenilir ve dürüst bir kardeşimiz olan sayın Halit bitik kardeşimizi teslim edeceğiz inşAllah hayırlı olsun

SIRADAKİ HABER