PFDK'dan Vanspor'a para cezası…

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Vanspor'a, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 14 bin TL para cezası verildi.

PFDK'dan Vanspor'a para cezası…

Ligin 32. Haftasında Bursa'da oynanan Karacabey Belediyespor mücadelesi sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Vanspor Futbol Kulübü, 14 bin TL para cezasına çaptırıldı.

Vanspor ile birlikte PFDK'ya sevk edilen, Kırşehir Futbol Spor Kulübü, Zonguldak Kömürspor, Adıyaman Futbol Kulübü ve Karacabey Belediyespor da çeşitli cezalar aldı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Acnturk Sigorta Vanspor FK'nın, 24.03.2024 tarihinde oynanan Karacabey Belediye Spor A.Ş.-Acnturk Sigorta Vanspor FK TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 14 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi.

Öte yandan Vanspor ile birlikte PFDK'ya sevk edilen diğer takımlarla ilgili yapılan açıklamada ise, "Kırşehir Futbol Spor Kulübünün, 24.03.2024 tarihinde oynanan Bucaspor 1928-Kırşehir Futbol Spor Kulübü TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, temsilcisinin stadyum denetimine katılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, Zonguldak Kömürspor A.Ş. teknik sorumlusu Abdulkerim Koç'un, 23.03.2024 tarihinde oynanan Ankara Demirspor-Zonguldak Kömürspor A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 9 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş. antrenörü Polat Öskan'ın, 24.03.2024 tarihinde oynanan Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş.-Serik Belediyespor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 9 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Karacabey Belediye Spor A.Ş.'nin, 24.03.2024 tarihinde oynanan Karacabey Belediye Spor A.Ş.-Acnturk Sigorta Vanspor FK TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 16 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER