Mahalle muhtarları çevre yolunu gezdi

Van çevre yolu güzergâhında bulunan mahallelerin muhtarları çevre yolunu gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Mahalle muhtarları çevre yolunu gezdi

Van’ın ulaşım sorununu büyük ölçüde rahatlatacak olan çevre yolundaki çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Edremit ilçe sınırından başlayan, İpekyolu’nda devam eden ve Tuşba ilçesindeki Van YYÜ’de son bulan çevre yolu, alt ve üst geçitlerle donatılıyor.

Yolda asfalt serimi ve altyapı çalışmaları devam ederken, Çevre Yolunun geçtiği güzergâhta bulunan mahallelerin muhtarları da çevre yolunu gezerek, yapılan çalışmaları yerinde takip ettiler.

Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan mahalle muhtarları, çalışmaların hızlandırılmasında emeği geçen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’ya teşekkür ederek, yapılan çalışmalardan dolayı memnu olduklarını ifade ettiler.

Programa, Karayolları 11. Bölge Müdürü Hasan Ali Aslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Esiner Çetin, Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Orhan Gülaçar ile mahalle muhtarları katıldı.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2023, 13:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
VAN ÇEVRE YOLU
VAN ÇEVRE YOLU - 10 ay Önce

Edremit tarafında mahalleler boyunca, İpekyolu tarafında mahalleler boyunca, Tuşba'da mahalleler boyunca hummalı bir çalışma olursa biter. Çok fazla çalışma olmasını isteriz. Artık Van'ın da zikzaksız, rampasız, inişsiz çıkışsız, geniş, ferah, sağlam, uzun ömürlü bir çevre yolu olsun. Van'ın trafiği rahatlasın. Ağır araçlar, otobüs, minibüs, tır, kamyon ve kamyonetler tamamiyle çevre yoluna aktarılsın ki şehir trafiği düzene girsin. Üç ilçenin mahallelerinde yeni çevre yoluna bağlanacak onlarca yeni imar yolu olacak. Bir yığın çalışma olacak. Ne kadar hızlı olursak o kadar iyi olur.

SIRADAKİ HABER