Vanspor'lu Umut, Nevşehir Belediyespor'da

2023-2024 futbol sezonunda 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan Vanspor ile yollarını ayıran deneyimli orta saha oyuncusu Umut Sözen, Nevşehir Belediyespor ile anlaştı.

Vanspor'lu Umut, Nevşehir Belediyespor'da

Vanspor sözleşmesi sona eren ve sözleşmesi feshedilen futbolcular başka takımlara transfer olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Vanspor'dan ayrılan Uğur Can 1461 Trabzon FK'yla, Haydar Yılmaz Kaşıyaka Spor Kulübü'yle, Uğur Adem Gezer Amed Spor Kulübü'yle, Sabit Hakan Yılmaz Karaköprü Belediyespor'la Erkul Küçük Arnavutköy Belediyespor'la, Umut Sözen ise Nevşehir Belediyespor ile sözleşme imzaladı.

Yeni sezon öncesi ilk olarak Teknik Direktör Mustafa Sarıgül'le anlaşan Vanspor, iç transferde ise Hasan Bilal, Muhammed Ali Doğan, Furkan Saki, Onurcan Güler, Oğuzhan Eskiköy, Yusuf Şengüler ve Şerif Doğan ile yola devam kararı almıştı.

Dış transferde ise eski futbolcusu Medeni Bingöl, Yeni Malatyaspor'dan Burak Kavlak, Karacabey Belediyespor'dan Bekir Can Kara, Amedspor'dan Kerem Çağatay, Armoni Alanya Kestel Spor'dan Ahmet Ülük, Erokspor'dan Bekir Demircan, Etimesgut Belediyespor'dan Abdulcebrail Akbulut, İstanbulspor'dan Erdem Seçgin, Serik Belediyespor'dan Harun Kavaklıdere, Şanlıurfaspor'dan Alpay Koçaklı, Karacabey Belediyespor'dan Ahmet Eren, Nazilli Belediyespor Bertuğ Bayar'ı kadrosuna katan Vanspor, son olarak Gençlerbirliği Spor Kulübü forması giyen kaleci Nurullah Aslan'ı da renklerine bağladı.

Geçtiğimiz sezon transfer edilen ve beklenen katkıyı sunamayan Umut Sözen, önümüzdeki sezon 3. Lig takımlarından Nevşehir Belediyespor'un formasını terletecek.

Geçtiğimiz sezon Vanspor formasıyla 21 resmi maça çıkan Umut, 1 gol katkısında bulundu. 647 dakika sahada kalan Umut Sözen, bu periyotta 4 sarı kart gördü.

Transferle ilgili açıklamalarda bulunan kulüp, "Kariyerinde Süper Lig, 1. Lig deneyimi olan 10 numara pozisyonunda oynayan Vanspor'dan Umut Sözen ile sözleşme imzaladık" ifadelerine yer verdi.

UMUT SÖZEN KİMDİR?

1990 yılında İzmir'de dünyaya gelen Umut Sözen, futbola Altay Spor Kulübü alt yapısında başladı. Daha sonra Ankaraspor U21, Ankaraspor, Ankaragücü, Kayserispor, Karabük, Manisaspor, Adana Demirspor, Altınordu, Gençlerbirliği, Fethiye, Sakaryaspor, Adanaspor, Karacabey Belediyespor'da top koşturan Umut Sözen, geçtiğimiz sezon ise Vanspor forması giydi.

Futbol kariyerinde 229 resmi maça çıkan başarılı orta saha, 16 gol atıp, 13 asist katkısında bulunurken, 10 bin 804 dakika sahada kalmayı başardı.

Orta saha oyuncusu Umut Sözen, 2024-2024 futbol sezonunda Nevşehir Belediyespor formasını terletecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2023, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER