Kapalı semt pazarlarının yapımı sürüyor

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki pazar geleneğinin sürdürülmesi ve vatandaşların hijyenik bir ortamda alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen kapalı semt pazarlarının yapımı aralıksız bir şekilde sürüyor.

Kapalı semt pazarlarının yapımı sürüyor

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ile birlikte Edremit Yeni TOKİ'de yapımı devam eden 4 bin metre karelik kapalı semt pazarını gezdi.

Burada ilgililerden bilgi alan Van Valisi Ozan Balcı, semt pazarlarının hizmete açılmasıyla, vatandaşların artık hijyenik bir ortamda alışveriş yapmak imkanı bulacağını vurguladı.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 noktada yapılan kapalı semt pazarlarında çalışmalar hızla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nce kentteki pazar geleneğinin sürdürülmesi ve vatandaşların hijyenik bir ortamda alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen kapalı semt pazarlarının yapımı sürüyor. Kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanan kapalı semt pazarları, olası afet durumlarında ise koordinasyon merkezleri olarak kullanılabilecek.

Kentte ilk defa yapılan ve 4 bin metrekare kapalı alana sahip olan semt pazarlarının içerisinde satış stantları, lavabolar, mescit, idare ve zabıta odaları gibi donatılar yer alacak.

Prefabrik olarak tasarlanan ve yapı itibarıyla dayanıklı olan kapalı semt pazarları, olası afetlerde ise koordinasyon ve toplanma merkezleri olarak kullanılabilecek şekilde tasarlandı.

Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nca yapılan 3 adet kapalı semt pazarı, İpekyolu ilçesi Yalı Mahallesi ile Edremit ilçesi Eski Cami ve Şabaniye mahallelerinde yer alıyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın girişimleriyle kente kazandırılan semt pazarlarının Eylül 2023'e kadar tamamlanarak, vatandaşların hizmetine açılması planlanıyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ile birlikte Edremit Yeni TOKİ'de yapımı devam eden 4 bin metre karelik kapalı semt pazarını gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ANAOKULU İNŞAATLARI SÜRÜYOR

Van Valisi Ozan Balcı ve Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu akabinde Edremit'te yapımı devam eden anaokulu inşaatında incelemelerde bulundu.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel'den yapımı devam eden 111 anaokulu hakkında bilgi alan Vali Balcı, 577 derslikli anaokullarının çocukların akademik başarı ve sosyal gelişiminde önemli bir yere sahip olacağını söyledi.

17 ADET KAPALI SPOR SALONU…

Van'ın spor alt yapısını güçlendirmek amacıyla Van Büyükşehir Belediyemiz tarafından kentin tüm ilçelerine 17 adet kapalı spor salonu yapılıyor.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve beraberindekiler Edremit Erdemkent Ortaokulu'nun bahçesinde yapılan kapalı spor salonunda incelemelerde bulundu. Vali Balcı, her zaman sporu ve sporcuyu destekleyeceklerini belirterek çok önemli spor yatırımları yaptıklarını söyledi.

11 ADET BUTİK YÜZME HAVUZU YAPILIYOR

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Ozan Balcı, Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve beraberindekiler ile daha sonra kentte yapılan 11 tane butik yüzme havuzu inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Balcı, spor yatırımları kapsamında yapılan çalışmalarla ilimizde yüzme havuzu olmayan ilçenin kalmayacağını belirtti.

VAN'IN SPORCU FABRİKASI YÜKSELİYOR

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve beraberindekiler ile birlikte İpekyolu İlçesinde yapılan Sporcu Fabrikasının inşaatında incelemelerde bulundu.

Spor yatırımları kapsamında yapımı süren kompleksi gezen Vali Balcı, sporun alt yapısını güçlendirmek için büyük destek verdiklerini söyledi.

5 bin 600 metrekarelik alan üzerinde 4 kat olarak inşa edilen sporcu fabrikasında, 5 adet spor salonu, basketbol sahası, voleybol sahası, boks, halter, güreş alanları, bay ve bayan giyinme odaları, antrenör odaları, 2 adet seminer salonu ve bay-bayan mescit gibi donatılar yer alacak.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2023, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER