Hoşab Mahallesi'ne otobüs seferleri başladı

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış'ın öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, Hoşab Mahallesi'ne yönelik yeni bir otobüs hattı hizmete girdi.

Hoşab Mahallesi'ne otobüs seferleri başladı

Yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği Hoşab Kalesi'ne ulaşımı kolaylaştıran bu yeni hizmet, Hoşab ve çevre mahalleleri sevindirdi.

Van merkezden kalkarak Çavuştepe, Zernek ve Hoşab Mahallesine günde 2 defa gidecek olan otobüs hattı, bölge halkının ulaşım ihtiyacına çözüm sunarak, seyahatleri daha konforlu hale getirecek.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış'ın girişimleriyle başlatılan bu hizmet, Hoşab Kalesi'nin popülerliğini artırmakla birlikte, bölgenin turistik potansiyeline katkı sağlayacak.

Uzun çabalar neticesinde Hoşab Mahallesine otobüs seferinin başlamasının memnuniyet verici olduğunu söyleyen Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, yeni otobüs seferinin vatandaşın ulaşım sorununa merhem olacağını ifade etti.

Başkan Tanış, “Yeni otobüs hattı kadim Hoşabımıza hayırlı olsun. İhtiyaç duyulan bu seferi bugün itibariyle başlatmış olduk. Sadece Hoşab Mahallemizi değil, yol üzerindeki birçok yerleşim yerini etkileyecek bir ulaşım hizmeti oldu. Öğretmenlerimiz, askerlerimiz ve memurlarımız da bundan fazlasıyla yararlanacaklardır. Başta Van Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Ozan Balcı olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Ulaşım Dairesi Başkanımıza teşekkür ediyorum. Tabi ilerleyen günlerde vatandaşlarımızın talebinin fazla olmasını bekliyoruz. Yakın zamanda büyük otobüs ile seferler devam edecek. Ek sefer ihtiyacı olduğunda yine elimizden gelen her türlü çabayı sarf etmeye devam edeceğiz. İlçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Mahalle Muhtarı Aydın Gezgen de mahallenin büyük bir ihtiyacının çözüme kavuştuğunu söyledi.

Çalışmalardan dolayı Başkan Tanış’a teşekkür eden Gezgen, vatandaşların bundan sonra konforlu bir şekilde seyahat edeceğini söyledi.

Mahallede çay ocağı işletmeciliği yapan Fehmi Yabalak ise Başkan Tanış ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2024, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER