Özalp’ta sınava girecek öğrencilere destek…

Van'ın Özalp ilçesinde ikamet eden ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (TYT-AYT) girecek tüm öğrencilerin sınav ücreti Özalp Kaymakamlığı tarafından karşılanacak.

Özalp’ta sınava girecek öğrencilere destek…

Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Rahmi Bulut, ilçede Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (TYT-AYT) girecek olan öğrencilere sınav ücreti desteği verileceğini açıkladı.

Van'ın Özalp Kaymakamlığı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (TYT-AYT) girecek öğrenciler için özel bir projeye imza attı. Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Rahmi Bulut, ilçede ikamet edip 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşmayı ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamındaki öğrencilerin sınav ücretinin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) ödeneceğini duyurdu.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Kaymakam Bulut, "Sosyal Yardımlaşmayı ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamına giren tüm üniversite adaylarına, eğitim desteği olarak sınav giriş ücretini SYDV'den karşılayacağız. İlçemizde ikamet eden ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (TYT-AYT) girecek öğrenciler bu kapsamda vakfımıza başvurabilirler. Tüm öğrencilerimize, bu zorlu sınavda başarılar diliyoruz. Öğrencilerimize, imkânlarımız doğrultusunda desteklerimizi sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2024, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER