Vanspor, Kırşehir'de yara aldı

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve ligin ikinci yarısında oynadığı son 3 maçtan da galibiyetle ayrılan Vanspor, Çarşamba günü deplasmanda karşılaştığı Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalarak, şampiyonluk yolunda ağır yara aldı.

Vanspor, Kırşehir'de yara aldı

Özellikle son 5 maçta galip gelemeyen Kırşehir Futbol Spor Kulübü karşısında varlık gösteremeyen ve pozisyon bulmakta zorluk yaşayan Vanspor, 2-0 geriye düştüğü maçta, ikinci yarının uzatma dakikalarında üst üste bulduğu gollerle 1 puanı son anda kurtardı.

Ümit Bozkurt'un sahaya çıkardığı onbir başta olmak üzere, futbolcuların ortaya koyduğu kötü performans taraftarlardan tepki çekerken, Kırşehir Futbol Spor Kulübü karşında varlık gösteremeyen Vanspor, taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Ligde kalma mücadelesi veren Kırşehir Futbol Spor Kulübü karşısında ortaya konulan performans, tepkilere neden olurken, Ümit Bozkurt'un onbir tercihi ise takımı olumsuz etkiledi. Kırşehir Futbol Spor Kulübü karşısında sahaya forvetsiz çıkan Van temsilcisinde, Bahattin Berke Demircan, Emre Oymak, Muhammed Ali Doğan, Sinan Kurumuş gibi önemli isimler ise yedek kulübesinde yer aldı.

Kırşehir Futbol Spor Kulübü karşısına; Nurullah Aslan, Abdulcebrail Akbulut, Furkan Saki, Harun Kavaklıdere, Hasan Bilal, Metincan Cici, Erdem Seçgin, Muhammed Gönülaçar, Şerif Doğan, Alpay Koçaklı ve Burak Kavlak onbiri ile çıkan Vanspor, özellikle ilk yarıda rakip kalede pozisyon üretemedi.

Usta ayakların ikinci yarıda oyuna dahil olmasıyla rakip kalede ataklarını sıklaştıran Vanspor, 90+3. dakikada Sinan Kurumuş, 90+7. dakikada ise Furkan Saki'nin kaydettiği gollerle sahadan 1 puanla ayrıldı. Şampiyonluk mücadelesi veren ve Kırşehir karşısında son saniyelerde gelen beraberlik golüyle 1 puana sevinen Vanspor'un, önümüzdeki maçlarda nasıl bir performans ortaya koyacağı merak konusu oldu.

Ligin ikinci devresinde oynadığı son 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik alan Vanspor, bu periyotta hanesine 10 puan daha yazdırdı. Özellikle son 5 lig maçında galip gelemeyen Kırşehir Futbol Spor Kulübü karşısında kaybedilen 2 puanın ne kadar önemli olduğu önümüzdeki günlerde daha da netlik kazanması bekleniyor.

Rakiplerin birbirleriyle oynadığı hafta önemli bir fırsatı elinin tersiyle iten Kırmızı- Siyahlı takım, Kırşehir'de aldığı beraberlikle birlikte puanını 44'de yükseltirken, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ise puanını 17'ye çıkardı. Van temsilcisi, 1461 Trabzon FK'nın lider Esenler Erokspor ile 2-2 berabere kalmasıyla, ikinci sıradaki yerindeki kaldı.

GRUPTA DİĞER MAÇLAR...

Grupta 53 puanla liderlik koltuğunda bulunan Esenler Erokspor, deplasmanda karşılaştığı 1461 Trabzon FK ile 2-2 berabere kalırken, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Vanspor ise 44 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

Deplasmanda karşılaştığı Serik Belediyespor'u 2-1 mağlup eden Yeni Mersin İdmanyurdu, 43 puanla üçüncü sıraya yükselirken, haftayı tek puanla kapatan 1461 Trabzon FK ise 42 puanla dördüncü sıraya geriledi.

Konuk olduğu Bucaspor'a 1-0 mağlup olan Ankaraspor, 41 puanla beşinci sıraya gerilerken, Bucaspor ise 38 puanla altıncı sıradaki yerinde kaldı.

Deplasmanda karşılaştığı Kırklarelispor'a 1-0 mağlup olan Diyarbekir Spor, 33 puan +3 averajla yedinci sıradaki yerinde kalırken, sahasında Altınordu'yu 3-2 mağlup eden Ankara Demirspor ise 33 puan +1 averajla sekizinci sırada yer aldı.

Konuk olduğu Zonguldak Kömürspor'a 1-0 mağlup olan Afyonspor Kulübü, 29 puanla dokuzuncu sıradaki yerinde kalırken, deplasmanda Bursaspor ile 0-0 berabere kalan Nazilli Belediyespor ise, 28 puanla onuncu sıraya yükseldi.

Karşılaştığı Adıyaman FK ile 1-1 berabere kalan Karacabey Belediyespor, 27 puanla on birinci sıraya gerilerken, haftayı galibiyetle kapatan Kırklarelispor ise, 25 puanla on ikinci sıraya yükseldi.

Haftayı BAY geçen Beyoğlu Yeni Çarşı, 24 puanla on üçüncü sıraya gerilerken, haftayı mağlubiyetle kapatan Serik Belediyespor ise 19 puanla on dördüncü sıradaki yerinde kaldı.

Haftayı mağlubiyetle kapatan bir diğer takım olan Altınordu, 17 puan -3 averajla on beşinci sırada yer alırken, Vanspor karşısında 2-0 öne geçtiği maçta 2-2 beraberlikle ayrılan ve 1 puanı hanesine yazdıran Kırşehir Futbol Spor Kulübü ise 17 puan -19 averajla on altıncı sırada yer aldı.

Haftayı hanesine 3 puan yazdırarak kapatan Zonguldak Kömürspor, 15 puanla on yedinci sırada yer alırken, haftayı 1 puanla kapatan Adıyaman FK ise 12 puan -20 averajla on sekizinci sırada yer aldı.

Ligin dibine demir atan ve haftayı 1 puanla kapatan bir diğer takım olan Bursaspor'un ise 12 puanı bulunuyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2024, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER