Hilmi Irak Ortaokulu'ndan önemli başarı…

Hilmi Irak Ortaokulu, Ardahan'da düzenlenen Geleneksel Düzenlemeli ve Düzenlemesiz dalda Halk Oyunları Yıldızlar Karma Grup Müsabakaları'nda Düzenlemeli Dalda birincilik elde ederek, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Hilmi Irak Ortaokulu'ndan önemli başarı…

02-03 Nisan tarihleri arasında Ardahan'da düzenlenen Türk Halk Dansları Bölge Yarışmasına Van'ı temsilen katılan Van Edremit Hilmi Irak Ortaokulu öğrencileri, Yıldızlar Düzenlemeli Dal kategorisinde birinci olarak Türkiye finaline katılma başarısı gösterdi.

Van'da daha önce organize edilen okul sporları halk dansları yarışmasında başarı elde eden ve Ardahan'da düzenlenen Halk Oyunları Yıldızlar Karma Grup Müsabakaları'na katılma başarısı gösteren Van Edremit Hilmi Irak Ortaokulu öğrencileri, burada da önemli bir dereceyle dönmeyi başardı.

2023-2024 Okul Sporları faaliyet programında yer alan Geleneksel Düzenlemeli ve Düzenlemesiz dalda Halk Oyunları Yıldızlar Karma Grup Müsabakaları, Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde 02-03 Nisan tarihleri arasında Kazım Karabekir Paşa Spor Salonu'nda yapıldı.

Ardahan'da düzenlenen grup müsabakalarında toplam 30 okul takımı ve 1000'e yakın öğrenci mücadele etti. Kazım Karabekir Paşa Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve görsel şölen havasında geçen grup Müsabakalarının ilk gününde okullar gösterilerini düzenlemesiz dalda sunarken, ikinci ve son gün düzenlemeli sundu.

Çok sayıda seyircinin izlediği müsabakalarda halk oyunları ekipleri, yöresel halk oyunlarını sergileyerek büyük beğeni topladı.

Edremit Hilmi Irak Ortaokulu Düzenlemeli Dalda birinci olurken, Van 3 Nisan Ortaokulu ise ikinci oldu.

Öte yandan Van Fevzi Geyik Ortaokulu, Düzenlemesiz Dalda üçüncü olurken, Van Birol Emil Ortaokulu ise on dördüncü oldu.

Van Edremit Hilmi Irak Ortaokulu Müdürü Sabahattin Erzen, Müdür Yardımcıları Orhan Bahçe, Ömer Özoral, M.Bahadırhan Aktaş, Müzik Öğretmeni İnan Çan, Antrenörler İslam Durmaz Mesut Akdeniz,  Rojin Talyak ve Şahadet Nanto da bu süreçte öğrencilere tam destek vererek başarılarına katkı sundu.

BÖLGE: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2024, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER