Coşar: İpekyolu'nda şeffaf belediyecilik olacak

Büyük Birlik Partisi (BBP) İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yusuf Coşar, seçilmeleri ve göreve gelmeleri halinde şeffaf bir belediyecilik örneği sergileyeceklerini dile getirdi. Coşar, "Bizler bu memleketin çocuklarıyız. Sorunlara vakıfız, eksiklikleri biliyoruz. İnşallah kazanmamız halinde İpekyolu'nu her yönüyle geliştirmek için çabalayacağız" diye konuştu.

Coşar: İpekyolu'nda şeffaf belediyecilik olacak

31 Mart'ta yapılacak olan seçimlere üç haftadan az bir süre kaldı. Van'da seçim hareketliliği artarken, belediye başkan adayları da çalışmalarını hızlandırdı.

Bu kapsamda ziyaretlerini sürdüren BBP İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yusuf Coşar, gazetemize seçim çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

1963 Van doğumlu olduğunu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'ndaki görevini tamamlayıp, emekliye ayrıldığını söyleyen Yusuf Coşar, BBP İl Başkanı Mevlüt Kaya ile istişareleri sonucu yönetime girdiğini belirtti.

Coşar, yerel seçimler öncesi ise BBP Genel Merkezi'nin kararı ve kendi aralarındaki görüşmeler, değerlendirmeler neticesinde İpekyolu Belediye Başkan Adayı olduğunu dile getirerek, "Yerel seçimlerde BBP olarak büyükşehir adayı çıkarmadık ve cumhur ittifakının adayını destekleyeceğiz. Ancak İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde başkan adayı çıkaracağız. İpekyolu'da ben aday oldum, Tuşba'da ise Önceki İl Başkanımız Mevlüt Kaya aday oldu. Geceli-gündüzlü çalışarak seçmenlerimize gidiyoruz ve halkımızdan destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"MECLİS TOPLANTILARIMIZ KAPALI KAPILAR ARDINDA YAPILMAYACAK"

Kazanmaları ve göreve gelmeleri halinde şeffaf bir belediyecilik örneği sergileyeceklerini söyleyen Yusuf Coşar, "Allah'ın izniyle göreve gelirsek şeffaf bir çalışma yapacağız. Bizim görevde olduğumuz belediye, hesap verir olacak. Haftalık veya aylık gelir giderler konusunda halkımız bilgilendirilecek. Belediye meclis toplantıları halkımızın gözü önünde kamera kayıtları ve canlı yayınlar eşliğinde yapılacak. Vatandaşlar meclis toplantılarında ne olup bittiğini dile getirecek. İhaleler perde arkasında değil, şeffaf olacak. İhale dosyaları el altında değiştirilmeyecek. Yolsuzluğa kesinlikle izin verilmeyecek" diye konuştu.

Van ve İpekyolu'ndaki sorunlara vakıf olduklarını anlatan Coşar, "Bizler bu kentte yaşayan kişileriz. Sorunlara vakıfız. Ulaşım sorunu, trafik sorunu, tarım ve hayvancılıktaki eksiklikler, turizm alanında yapılması gerekenler tüm bu çalışmaları ekiplerimizle tartışıyoruz, istişare ediyoruz. Buna uygun projelerimizi hazırlıyoruz. Seçilmemiz halinde bu konulara eğileceğiz" dedi.

"KALDIRIM VE YOL İŞGALLERİ ÖNLENECEK"

Van'da uzun yıllardır kaldırımların işgal edildiğini, belediyelerin bu konuya göz yumduğunu söyleyen Yusuf Coşar, "Özellikle cadde üstündeki manavlar, kaldırımların büyük bölümünü sattıkları ürünlerin kasasıyla kapatıyor. Buna engel olacağız. Caddelerde çiftli parklar söz konusu. Örneğin yolda bir araç park etmişse, hemen yanına ikinci aracın park etmesini yasaklayacağız. Zabıta ekiplerimiz sürekli bu konuyu denetleyecek. Yeşillendirme konusunda İpekyolu'nda eksiklikler giderilecek. Şehrin nefes alması için yeni parklar ve millet bahçeleri inşa edilecek" şeklinde konuştu.

Kendi belediyeleri döneminde, yaşlı bakım merkezleri açacaklarını, emekliye çeşitli dönemlerde nakdi yardım yapacaklarını söyleyen Coşar, gençler ve kadınlar ile ilgili de yapıcı projeleri hayata geçireceklerini belirtti.

Coşar, mensubu oldukları partinin, kendileri açısından büyük öneme haiz olduğunu da belirterek, "Bizler seçimlerde kazansak da, kazanmasak da, az bir oy almış olsak da, şehit kurucu liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun partisine mensup olmaktan onur duyuyoruz. BBP bir dava partisidir. Allah'ın izniyle uzun süreli varlığını devam ettirecek bir partidir. Bu partinin bir neferi olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyerek, sözlerini tamamladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2024, 14:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bilal Coşar
Bilal Coşar - 2 ay Önce

Allah'tan onun hakkından Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Şu zamana kadar Coşar ailesinden tembellik yapan birisini görmedim. Hayırlı olur inşAllah

SIRADAKİ HABER