Özgökçe: Ekonomik sıkıntılar belirleyici olacak

İYİ Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Selim Özgökçe, basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Adayı Özgökçe, 31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde, ekonomik sıkıntıların belirleyici faktör olacağını vurgulayarak, halkın gönlüne dokunduklarını ve seçime kadar kapısını çalmayacakları vatandaş bırakmayacaklarını söyledi.

Özgökçe: Ekonomik sıkıntılar belirleyici olacak

31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine sayılı güler kalırken, partilerin de seçim çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Bak Hele Bak Yusuf Konak Kahvaltı ve Kültür Sarayı'nda kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen İYİ Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Selim Özgökçe, seçim çalışmaları kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.

Sahada yaptıkları çalışmalar sonrası yıllardır iki parti arasında sıkışan Vanlıların ciddi anlamda cesaretlendiğini gördüklerini belirten Özgökçe, 31 Mart tarihindeki seçimin adayların seçimi değil, evine ekmek götüremeyen babaların, çocuklarına süt veremeyen annelerin, sabahları okula aç gidip, okuldan aç dönen çocukların, köyünde tarlasını süremeyen, traktörüne mazot koyamayan çiftçilerin, hayvanına bakamadığı için satmak zorunda kalan besicilerin, evini geçindirmekte zorlanan asgari ücretlilerin ve emeklilerin seçimi olacağını vurguladı.

"İTHAL ADAYA YER VERMEDİK"

Bu kentin insanları ile seçime girdiklerini belirten Özgökçe, "İYİ Parti'de 6 yıl kurucu il başkanlığı görevini yürüttüm. Geçmiş dönemde genel başkanımız milletvekili adayı olmamı istedi fakat biz kendisine ilimizde yerel siyasetin kötü gittiğini ve bizim öncelikle yerel siyaseti doğru yapmak, halkımızı bu konuda bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve yerel siyasete ilimizi hak ettiği yere getirmek ve yerelde siyaset yapmayı düşündüğümüzden dolayı 2024 yılında belediye başkan adayı olmak istediğimi ifade ettim. Bu konuda bize her türlü desteği verdiler ve 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler için Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızı belirleyerek seçime giriyoruz. Taleplerimiz genel merkez nezdinde karşılık buldu. Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızın tamamı Vanlıdır. Kesinlikle ithal adaya yer vermedik. Adaylarımız, aday oldukları ilçelere hitap eden, ikamet eden insanlardan oluşuyor. Gönül isterdi ki adaylarımız çevre bilimcileri, inşaat mühendisleri ve mimarlardan oluşsun veya bizden talep etsin. Biz birkaç yıl önce düzenlenen bir toplantıda konuşma yapmıştım. Dedim ki belediye başkanlığı sizlerin hakkıdır. Belediye başkanı olmak istiyorsanız gelip bizden talep edin. Çünkü çevre bilimcileri, mimarlar, mühendisler ilimizin altyapısını, üst yapısını, çevresel sorunlarını daha iyi analiz edebiliyor. Van'ı yaşanabilir bir kent yapabilirler. Onlarında bu konuda elini taşın altına koymaları gerektiğini düşünüyorum. Belediye başkanlığı görevi avukatın, doktorun işi değil. Belediye başkanlığı mimar, mühendis, çevre bilimcilerin işidir. Onlar Van'ı ve ilçeleri güzelleştirebilir. Bu arkadaşlar istemedikleri takdirde talipli olan herkes belediye başkan adayı olabilir. Bizim her zaman önceliğimiz oydu. İYİ Parti olarak şehrimizin dinamikleriyle de görüştük. Bazılarına biz teklif ettik, bazıları da kendileri gelip talepte bulundular. Bu doğrultuda listelerimizi hazırlayıp seçimlere hür ve müstakil bir şekilde girdik" dedi.

"BU SEÇİMDE HAK EDEN HAK ETTİĞİNİ BULACAK"

Sahada seçim çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Özgökçe, "Halkımızın gönlüne dokunuyoruz. İlimizde seçime kadar kapısını çalmayacağımız vatandaşımız kalmayacak. Esnaf ziyaretlerimizde insanlar çok dert yanıyor. İki parti arasında sıkışan halkımızın ciddi anlamda cesaretlendiğini görüyoruz. Bu seçim adayların seçimi değil, ziyaretlerimizde esnaflarımızın bizlere iletmiş oldukları söylemlerle değinmek istiyorum. Bu seçim evine ekmek götüremeyen babalar için, çocuklarına süt veremeyen anneler için, sabahları okula aç gidip, okuldan aç dönen çocuklar için, köyünde tarlasını süremeyen, traktörüne mazot koyamayan çiftçiler için, hayvanına bakamadığı için satmak zorunda kalan besiciler için, evini geçindirmekte zorlanan asgari ücretliler ve emekliler için sandığa gidip oyumuzu ona göre kullanacağız. Hak etmeyene kesinlikle oy vermeyeceklerini ifade ediyorlar. Esnaf ve halkımız bu şekilde oy kullanacak. Halkımız hesabı muhalefetten değil ülkeyi yönetenden soracak. Hak eden hak ettiğini bulacak" diye konuştu.

"HALKIN KAYYUMLARA YÖNELİK CİDDİ BİR TEPKİSİ VAR"

Hiçbir rakibiyle şahsi bir sıkıntısının olmadığını belirten Özgökçe, "Aslında rakip demek de yanlıştır. Hepsi bu memleketin evlatlarıdır. Tuşba'da Vanlı olmayan bir adayın olması halkta bir sıkıntı yaratıyor. Halkın kayyumlara yönelik ciddi bir tepkisi var. Halkımız 22 yıldır iş yapmayan yöneticilerin bundan sonra da bir şey yapmayacakları kanaatindedirler. Çünkü 22 yıldır AK Parti bu ülkeyi yönetiyor. Valisinden kaymakamına, kurum amirinden memuruna tümü sahada AK Parti için çalışıyor. Kurumlar hangi vatandaşın sorunu çözdü? Kurumlarda liyakat yok, ehil insanlar iş başında değil. Vatandaşlarımız kurumlarda işini halledemeyince il başkanıyla görüşmek istiyor fakat il başkanını bulabilene aşk olsun. Çevresini koruma ordularıyla saran il başkanı halktan kopuk bir şekilde yaşıyor. İnsanlarımızın sorunlarını çözmek için kimseye ulaşamıyor. Herkes suçu birbirine atıyor. Milletvekili de kendi atadığı adama bir şey diyemiyor. Biz muhalefet partileri iktidara karşı güç oluşturmak zorundayız. İktidarın çözmediği sorunları bizler yerelde sosyal belediyecilik anlayışıyla çözebiliriz. Bu şekilde olursa belediyeler arasında tatlı bir hizmet yarışı olur. İktidar ve muhalefet halkımıza hizmet etmek için yarışır. Bunun da en büyük kazananı halkımız olur" ifadelerini kullandı.

"ALLAH'IN İZNİYLE TUŞBA'DA KAZANACAĞIZ"

Vatandaşların bir arayış içerisinde olduğunu vurgulayan Özgökçe, "Biz kendimizi üçüncü bir yol olarak görüyoruz. Seçimi kazanacağıma inanıyorum. Kazanmayacağım bir seçime neden girip kendimi yıpratayım. Genel başkanımız Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı teklifinde bulundu. Ancak bizim İYİ Parti olarak Van'da kazanmamız gerektiğini belirterek, Tuşba'da aday olmak istediğimi aktardım. Kendisi de gereken desteği verdi. Biz Allah'ın izniyle Tuşba'da kazanacağız. İki parti arasında sıkışan halkımıza alternatif sunduk. Halkımız sorunlarının çözülmesini istiyorsa doğru adayı tercih etmeli. Biz İYİ Parti olarak ilimizin gelişmesi ve kalkınması için elimizden gelen her türlü çabayı sergileyeceğiz. Asla halkımızla aramıza duvar örmeyeceğiz. Yeter ki halkımız yerelde iktidara karşı güç oluştursun. Yerelde güç oluştuğu zaman iktidardakilerde kendine çeki düzen vermek zorunda kalır. Aksi takdirde iktidara karşı yerelde güç oluşturamazsak sorunlarımız her geçen gün büyümeye devam eder. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen yöresel ürünler fuarını ziyaret ettik. 150 esnafın sadece 4'ü Vanlıydı. Bundan daha büyük bir ayıp var mı? 1 milyon 300 bin nüfusluk şehre yakışır mı? Koca fuar alanında 4 Vanlı esnaf var. Bu ayıp bizleri yönetenlerin ayıbıdır. Bu ilde en çok oyu alanların ayıbıdır. Sandığa giderken halkın değil kendi menfaatini düşünenlerin ayıbıdır" dedi.

"ÇALIŞMALARIMIZ HERKESİMİ KAPSAYACAK"

Genel Başkanları Meral Akşener'in seçim gezileri kapsamında Van'ı ziyaret edeceğini belirten Özgökçe, "Genel Başkanımızın Van programı belli olmadı. Programı belli olduktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Biz sosyal belediyecilik kapsamında genel bir çalışma yapacağız. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz. Çalışmalarımız herkesimi kapsayacak. Tuşba'nın ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet edeceğim. Belediyemizin gelirini artırıp israfın önünü kapatacağız. Halkımızın parasını kimsenin çarçur etmesine hakkı yok. Belediye bütçeleri halkın parasıdır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğim. Bakın belediye başkanının görevi sadece çöp toplamak, altyapı hizmeti sunmak değil, evine ekmek götüremeyen, geçirmekte zorlanan vatandaşlara destek vermek zorundadır. Bu belediye başkanının sorumluluğundadır. Halkımız haklarını iyi bilmeli. Belediye başkanına hesap sormalı" diye konuştu.

"VANLILAR HİZMET NASIL YAPILIRMIŞ BİZİMLE GÖRECEK"

Tuşba'yı turizm merkezi yapacaklarını ifade eden Özgökçe, "Tuşba 60 kilometre sahil bandı olan bir ilçedir. Biz diyoruz ki Tuşba'yı turizm merkezi yapacağız. Bugüne kadar bununla alakalı çalışma yapan yok. Biz her mahallemizi üreten fabrikaya dönüştüreceğiz ama belediye başkanları çöp tenekesi var mı diyor. Vizyonları bu kadar, ne diyebilirim ki, biz ilçemizin tüm sorunlarını çözmek için çalışacağız. Tuşba bizim dönemimizde hak ettiği yere gelecek. Vanlılar hizmet nasıl yapılırmış bizimle görecek. Uzun süredir siyaseteyim. Hepimizin amacı halkımıza hizmet etmektir. Derneklerin de tüzüğüne baktığınız zaman halka hizmet etmek olduğunu görürsünüz ama gelin görün ki Van'da kurulan onlarca dernek sadece kendi menfaatleri için hareket ediyor. Mevki ve makama gelmek için her türlü girişimde bulunuyor. Van'daki birçok derneği görevini yapmadığını düşünüyorum. Kuruluş amacına göre hareket etmiyorlar. Kendi menfaati için hareket eden dernekleri dikkate almıyorum. İki partinin arka bahçesi olmuşlar" ifadelerini kullandı.

Toplantı daha sonra çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2024, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER