Yeni sezona doğru

Öncelikle yeni sezonun hayırlı olmasını ve bu güzide kentin takımının bu sezonun sonunda bir üst lige çıkmasını diliyorum.

Evet, yeni bir sezona merhaba diyoruz. Takımlar transfer çalışmalarıyla birlikte hazırlıklarını tamamlayıp, maç haftasına girdi ve takımlar taraftarlarıyla, taraftarlarda takımlarıyla buluşmanın heyecanıyla gün saymaya başladı.

Temsilcimiz Vanspor yeni sezon için hedefini şampiyonluk olarak belirleyip, iç ve dış transferde önemli isimlerle kadrosunu oluşturdu.

Van ve Erzurum kamplarıyla da takımdaki uyum sorununu gidermeye ve takımın iskeletini belirlemeye çalıştı. Temennimiz belirlenen şampiyonluk hedefinin bu sezon gerçekleşmesidir.

Çünkü yıllardır 1. Lig hayal eden bu kent, takımının şampiyon olmasını beklerken, takımın bir kez daha hedefine varmadan sezonu kapatmasının üzüntüsünü yaşamak zor gelecektir.

Artık bu kentin bir üst lige çıkmasının zamanıdır. Çünkü bu kentin buna ihtiyacı var. Çünkü bu kent bir spor şehridir ve futbol potansiyeli çok yüksektir.

Transfereler baktığımızda hedef şampiyonluk olduğu için geçen sezona göre daha iyi transferler yapıldı. Bu sezon maliyetler yüksek olmasına rağmen, teknik kadrosu ve takım kadrosuyla birlikte yeni bir Vanspor oluşturuldu.

Emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür ediyoruz. Tabi maliyetlerin yüksek olmasından dolayı ister istemez harcamalarda yüksek olmuştur ve olacaktır.  Şunu da unutmamakta fayda vardır. Takımın geçmişinden gelen borcunun olduğu hepimizin malumudur.

Takımın yaptığı transferler ve sezon sonuna kadar yapılacak giderleri göz önünde bulundurduğumuzda bu sezon takımın şampiyon olmaması demek belki de takımın borcunun katlanması demek olabilir.

O açıdan bu konuda çok dikkatli olunmalıdır. Eğer hedef kesin şampiyonluksa kadro ona göre oluşturulmalı ve mutlaka hedefe varılmalıdır. Yok, hedef ligde kalmaksa maliyetlerden kaçınıp takımın bir sonraki sezona rahat taşınmasına dikkat edilerek tesis ve alt yapıya harcamalar yapılmasının daha faydalı olacağına inanıyorum.

Vanspor bu kent için gerçekten çok değerli ve kıymetlidir. O açıdan hepimiz takımın başarılı olmasını istiyoruz. Bu çerçevede zaman zaman düşüncelerimizi eleştirilerimizi ve takımdaki eksiklikleri, yanlışlıkları yazılarımızda dile getiriyoruz, getirmek zorundayız. Amaç kimseyi kırmak veya küstürmek değil, amaç takımın başarılı olması ve kentin beklentisine cevap vermesi içindir.

Bu kentin önemli değeri olan bu takımın başarısı için de elbette gelen yönetimler ellerinden geleni yapıyor ve yapacaklardır. Ama şeffaflık da önemlidir. Eğer şeffaf olmaz. zarar gören takım ve kent olacaktır. O açıdan takım için bu sezon yapılan ve yapılacaklarla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi bir beklentidir.

Bu takıma gönül veren herkes elbette takımıyla ilgili bilgi öğrenme hakkına sahiptir. O açıdan sezon başlamadan önce yönetimin kamuoyunu bilgilendirmesi, birlikteliğin sağlanmasına ve takımın daha çok destek görmesine katkısı büyük olacaktır.

Önümüzde uzun bir sezon var. Bu sezon sürecinde başarılı olunduğu da elbette başarılar alkışlanır ve lanse edilir. Ama başarısızlık boy gösterdiğinde ise bu kez eleştiriler gelir buna da kesinlikle açık olunmalıdır.

Bu futbolun doğasında olan bir şey. Tabi ki yapılacak eleştiriler de küfürden uzak, kırıcı değil, yapıcı, yol gösterici olmalıdır. Birbirimizi kırmayacağız ama hatalar ve yanlışlıklar varsa elbette dile getireceğiz. Unutmayalım eleştirinin olmadığı yerde başarıda olmaz.

Bir takımın başarısı için, yönetim, teknik kadro, futbolcu, taraftar ve basının kenetlenmesi en önemli unsurdur. Bir kopukluk oldu mu, yani bir dal kırılırsa kesinlikle başarı gelmez. Gelmediğine de şahit olduk. Ben bilirim ben yaparım ile değil birlikte inanarak, paylaşılarak başarı gelir. Başarı demek de kesinlikle şampiyonluk demektir. Onun dışındaki her sonuç bana göre başarısızlıktır.

Evet, şampiyonluğa oynayan bir ekibimiz. Bu çerçevede kulübemizin de zengin olması gereklidir. Yani takıma katkısı olabilecek futbolcular kulübede olmalıdır.

O açıdan yönetim ve teknik kadronun hem Van hem de Erzurum kamplarındaki ve hem de hazırlık maçlarındaki gözlemleriyle takıma katkısı olamayacak futbolcuların zaman varken mutlaka gönderilmesi gereklidir. Mademki şampiyonluğa oynayan bir takımız, o zaman hem maddi olarak sıkışmamak hem de kulübede katkısız değil kesinlikle katkı sağlayabilecek futbolcular olmalıdır.

Evet, bu hafta sonu lig başlıyor. İlk 5 hafta takımlardaki uyum sorunu ve takımların birbirlerini tanımamaları nedeniyle inişli çıkışlı süreçler ve beklenilmeyen sonuçlar olacaktır. Kesinlikle kimse karamsarlığa kapılmamalı, bu uzun maratonda takım desteklenmeli ve sahiplenilmelidir.       

Takımımız Cumartesi günü İzmir'de ilk sınavına çıkacak. Rakip Bucaspor. Grubun güçlü ekiplerinden biri. Temsilcimiz Vanspor Teknik Direktör Mustafa Sarıgül ve yeni transferleriyle Buca deplasmanına gidecek.

Bucaspor ise kadrosuna birçok önemli oyuncu takviye etti. Süper Lig tecrübesi olan oyuncular ile de takımını güçlendirdi. Teknik direktör olarak da Ahmet Yıldırım'ı takımın başına getirdi. Yani çok kritik ve zorlu bir karşılaşma olacak.

İki takım da kesinlikle sahaya galibiyet için çıkacak.

Kazanan Van olsun diyor, başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE