Vaspor’un bu mücadelesi devam etmeli

Ligin 14. Haftasında Ankaraspor deplasmanına galibiyet için giden ekibimiz, sergilediği muhteşem futboluyla göz doldurdu. Ankara deplasmanında sezonun hemen hemen en güzel futbolunu sergileyen ve mükemmel bir mücadele veren ekibimizin aldığı 1 puan elbette kıymetlidir. Çünkü hem deplasmandan hem de rakibi olan bir takımdan alınan puandır. Ekibimizi tebrik ediyor, verilen bu güzel mücadelenin ilk devrenin son 5 maçında da devam etmesini bekliyoruz.

Bilindiği üzere Ankara maçı öncesinde Teknik Direktör Mustafa Sarıgül'e yollar ayrılmıştı. Yeni teknik kadro arayışı uzun sürmedi ve ekibimiz teknik direktör olarak Ersin Aka ile anlaştı. Ankaraspor- Vanspor maçını tribünlerde izleyen Vanspor’un yeni teknik direktörü Ersin Aka, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada, “İlk 75 dakika bence bu yıl izlediğim en güzel ve en iyi 2. Lig maçıydı. En iyi takım bizim takımımızdı. Benim daha çok inancım arttı” dedi.

Biz de inancınızın daha çok artması dileğiyle hem hoş geldiniz diyor, hem de sizden bu kentin özlemi olan şampiyonluğu bekliyoruz hocam. Takım Ankara deplasmanından yeni teknik kadrosu ve kıymetli 1 puanla Van'a dönerken, bu kez Vefa Groupla olan sponsorluk anlaşmasının karşılıklı olarak iptal edildiği haberi geldi ve takım yine sponsorsuz kaldı.

Tabi bu yaşanılanlar elbette üzücü. Ne oldu, neler yaşandı bilemiyoruz. Bir iki hafta önce stat ismiyle ilgili yapılan açıklamalar ve bugün sponsorluk iptali. Herkes şok. Temennimiz bu yaşanılanlarla takımın zarar görmemesidir.

Evet, ligde 14. Haftayı geride bıraktık. İlk devrenin bitimine sadece 5 haftalık bir maraton kaldı. Bu 5 haftalık maratonda oynayacağımız her karşılaşma ilk devreyi zirvede bitirmemiz adına önemlidir. Son 3 haftada kaybettiğimiz 7 puanla Lider Erokspor'la aramızdaki puan farkı 4’de çıkarken, altımızdaki takımlarla aramızdaki puan farkı çok düşük.

Temsilcimiz Vanspor ve Ankaraspor haftayı 1 puanla kapatırken, Erokspor, 1461 Trabzon ve Bucaspor ise haftayı 3 puanla kapattı. Vanspor 2 puan kaybı yaşarken, rakipleri 3 puanı hanelerine yazdırdı. Bu tabloya baktığımızda artık puan kaybetme lüksümüz bitmiştir.

Çünkü bu saatten sonra yaşayacağımız puan kayıpları yüzünden zirvedeki konumunuz çok değişecektir. O açıdan yeni teknik direktör Ersin Aka ile takımın yeni bir hava yakalaması ve bu havayla önümüzdeki 5 haftayı ya kayıpsız yâda az bir kayıpla atlatarak devreyi tamamlaması önemlidir.

Aksi taktirde 3 puanlık sistemde kaybedeceğimiz puan veya puanlarla devreyi beklemediğimiz bir konumda kapatabiliriz. Ankaraspor maçında takımın sergilediği futbol ve verdiği mücadele gerçekten taktire şayandı. Bu mücadelenin önümüzdeki 5 maçta da devam etmesi hepimizin beklentisidir.

Şimdi önümüzde Nazilli Bleediyespor maçı var. Haftayı galibiyetle kapatan Nazilli Van'a moralli gelecek ve hedefi kesinlikle 3 puan olacaktır. Takımımız da yeni teknik kadrosuyla kesinlikle sahaya 3 puan için çıkacak.

Yani zor ve kritik bir karşılaşma. Ankara'da takımı izleyen ve takımı çok beğendiğini dile getiren Ersin Aka'nın bu hafta yapacağı çalışmayla inanıyorum ki takımı çok iyi hazırlayacak ve Nazilli maçını kazanacaktır.

Şimdiden takımımıza başarılar dilerken, takımı Ankaraspor maçına hazırlayan iyi motive eden Murat Yıldırım hocamızı da tebrik ediyoruz.

YORUM EKLE