Vanspor’da kötü gidişata dur denilmelidir

Başarı Play-Off’a kalmak değil, başarı Şampiyonluktur. Ligin 8. Haftasında lider olan ve ilk 10 hafta şampiyonluğun en büyük adayı olarak görülen Vanspor, ne yazık ki şimdi ise potadan aşağıya doğru inişte.

Önce liderlik gitti, ardından 2. sıra ve şimdi de 3. sıra tehlikede. Bu çerçevede acil tedbirler alınmalı ve bu kötü gidişata dur denilmelidir. Aksi takdirde bir sezon daha boşa gidecek ve bu kentin bir üst lig hayal bir kez daha boşa çıkacaktır.

Şampiyonluğa oynayan temsilcimiz Vanspor son 5 haftadır kan kaybetmeye devam ediyor. Son 5 haftada kayıp 11 puan var. Peki, ne oldu bu takıma? Nedir bunun sebebi? Kötü bir gidişattır almış başını gidiyor. Kaybedilen her puan karamsarlık yaratıyor.

Peki, nereye kadar? Mersin İdmanyurdu mağlubiyetiyle başlayan puan kayıpları, son olarak gençlerden kurulu Altınorduspor'la devam etti. Hem rakiplerine hem de rakibi olmayan takımlara puan veya puanlar kaptıran bir takım nasıl şampiyon olur?

Şampiyonluk vaadi ile kurulan bu kadroyu kim yaptı? Bu kadro şampiyonluk için yeterli mi? Bence kesinlikle değil. Bu kadroyla ister şans diyelim, ister başka bir şey diyelim iyi bir grafik çekmiş hocayla yollar neden ayrılır. Devre arasına kadar beklenilemez miydi?

Başarılıyken giden hocanın yerine gelen teknik kadro çıktığı 2 maçta rakibi olmayan takımlara puan kaptırması gelecek adına endişe vermiyor mu? Bence veriyor.

Gelelim Altınordu maçına; öncellikle işini gücünü bırakarak Vanspor'a destek için tribünde yerini alan taraftarlara teşekkür ediyorum. Alkışı hak eden o taraftarlardır. Altınordu gençlerden kurulu bir takım. Grupta 17. sırada yer alıyor.

Sergiledikleri futbol ve verdikleri mücadeleyle Vanspor'u kalesine hapsetti. Skor üstünlüğünü bile eline geçirdi. Neden mi? Çünkü çok iyi hazırlanmışlardı, iyi motive olmuşlardı ve en önemlisi inanmışlardı. Aslında şampiyonluğa oynayan ekibimizin bunu yapması gerekiyordu. Ama nerde.

Rakiplerinin Erokspor, 1461 Trabzon, Ankara ve Bucaspor'un puan kaybettikleri bir haftada Altınordu deplasmanından bol gollü bir galibiyet ve 3 puanla dönmesi gereken Vanspor ne yazık ki bana göre eli boş dönmüştür.

Rakibi olmayan bir takıma karşı sergilen futbol ve kaybedilen puanlar binlerce taraftarı ve futbol sevenleri derinden üzdü. Yani Altınordu maçı beraberliği büyük bir kayıp oldu. Liderle arasında 6 puan farkı, altındaki takımlarla kapanabilecek puan farkları olan bu takım hedefine böyle mi varacak?

Yazık, günah, bu kadar emek veriliyor, maddi olarak imkânlar zorlanıyor ama gelinen nokta hiçte iç açıcı değil. Bence bu böyle gitmez. Bu takım acilen toparlanmalı, radikal kararlar alınmalı ve sorumlu varsa takımdan uzaklaştırılmalıdır.

Bakın bugün tedbir alınmasa yarın geç kalındığında her şey bitmiş olabilir. O yüzden ne yapılacaksa hemen şimdi yapılmalıdır. Vanspor As Başkanı Erol Temel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasını hemen hemen herkes okudu.

Ne diyor Erol Temel; “Bir çok şeyin farkındayız susuyorsak bir sebebi vardır sanırım hesap sorma vakti gelmiştir herkes şunu bilsin ki asla pes etmek yoktur” O zaman gerekenin acilen yapılması herkesin beklentisidir.

Çünkü bu sezon hedef şampiyonluk denildi, taraftarlar ve kent umutlandırıldı. O zaman gereken yapılmalı ve bu şampiyonluk kente bu sezon getirilmelidir. Olur mu? Neden olmasın. Önce bu kötü gidişatın nedenleri sorgulanmalı ve gereken yapılmalı. Tutarlı adımlar atılarak yeni bir sayfayla takım etrafında birlik, beraberlik sağlanmalıdır.

Önümüzde ilk devre için kalan 3 haftalık bir maraton var. En azından zirveden kopmamak için bu 3 hafta kayıpsız anlatılmalıdır. Yoksa ligin ikinci devresi işler daha da zorlaşacaktır. Çünkü, lig kızışacak, bir yandan şampiyonluk, bir yandan Play-Off ve bir yandan da kümede kalmak için takımlar kıran kırana bir mücadele içinde olacaklardır.

Yani puanlar aslanın midesinde olacak ve alması zor olacaktır. O açıdan bu son 3 hafta maçları kesinlikle galibiyetle tamamlanmalıdır. Aksi takdirde ilk devreyi zirvenin dışında kapatmamız zor olmayacaktır.

Bu hafta önce Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Kayseri deplasmanı ve Pazar günü Beyoğlu Yeni Çarşıspor maçları var. Bu 2 maça baktığımızda bizim için önemli olan lig maçıdır. Kesinlikle ve tamamıyla lig maçına adapte olmalı ve hazırlıklar ona göre yapmalıdır.

Şimdiden başarılar diliyorum.

YORUM EKLE