Vanspor'un bu mücadelesi şampiyonluk getirir

Vanspor'un inanarak verdiği muhteşem mücadele, bu kente özlenen şampiyonluğu getireceğinin habercisidir.

Ligin 10. Hafta maçında Diyarbekirspor'u muhteşem bir mücadeleyle mağlup ederek liderliğini sürdüren temsilcimiz Vanspor'u ve yüreğiyle takımı destekleyen taraftarlarımızı kutluyoruz.

Geçen yazımda Diyarbekirspor maçının zorlu geçeceğini, ama zorlu olmasına rağmen ekibimizin kazanacağını yazmıştım. Öyle de oldu. Temsilcimiz Vanspor taraftarlarında muhteşem desteğiyle kritik Diyarbekirspor maçını güzel bir mücadeleyle kazanarak, puanını 27'ye çıkartıp, galibiyet serisini ve liderliğini sürdürdü.

Seyir zevki güzel ve heyecanlı geçen karşılaşmada iki takım da kazanma adına bir mücadele sergiledi. Oynadığı 10 maçta 9 galibiyet 1 mağlubiyet alan temsilcimiz bu haftayı bay geçecek ve ligin 12. Haftasında deplasmanda Mersin İdmanyurdu'na konuk olacak.

Bay haftası dinlenmek için iyi güzel ama hem liderlik hem de yakın takipçimiz Erokspor'la aramızdaki puan farkı açısından iyi olmadı. Çünkü daha önce bay haftası geçiren yakın takipçimiz Erokspor, bu hafta kendi sahasında Ankaraspor'u konuk edecek.

İki takımın da kazanabileceği zorlu bir maç. Bu kritik maçı Erokspor kazandığında averajla lider olacak, beraberlik veya mağlubiyetinde ise ekibimiz liderliğini sürdürecek. Hal böyle olunca bu hafta gözler elbette Erokspor- Ankaraspor maçına çevrilmiş olacak.

Puan tablosuna baktığımızda haftalar ilerledikçe hedefe oynayan takımlar da ilk beşte yer almaya başladı. Vanspor liderliğini sürdürürken, Erokspor, Ankaraspor, 1461 Trabzon ve Bucaspor'un maçlarını kazanarak zirveye tırmanışları gelecek haftaların zorlu ve çetin geçeceğinin sinyallerini verdi.

Zaten öyle de olacak. Çünkü şampiyonluk ve Play-Off hesabı olan takımlar gibi, küme düşme potasında yer alan takımlar da özellikle ligin ilk devresini iyi bir konumda tamamlamak için çetin mücadeleler vereceklerdir.

3 puanlık sistemde bir iki maç üst üste kazanan takım kendini puan cetvelinde farklı bir yerde bulabiliyor ve hemen hemen her hafta dengelerin değiştiğine de şahit oluyoruz. O açıdan ligin ilk devresi için kalan maçlarda ekibimizin çok dikkatli olması, önümüzdeki sürecin zorlu olacağının bilincinde hazırlıklarını sürdürmesi önemlidir.

Ama inanıyorum ki inanmış ve yüreğiyle mücadele eden ekibimiz, kalan bu süreci de başarıyla atlatacaktır. Tekrar Diyarbekirspor galibiyetiyle liderliğini sürdüren Temsilcimiz Vanspor'u ve her zaman takıma muhteşem destek veren taraftarlarımızı yürekten kutluyoruz.

YORUM EKLE