Vanspor'un bir şansı daha var

Evet, bir şansımız daha var. O da Çarşamba günü oynanacak olan Kocaeli- İskenderunspor maçının sonucuna bağlı. Kısacası İskenderun ve Vanspor'un Çarşamba günü oynanacak maçlarda galip gelmesi, liderle aramızdaki puan farkını 2'ye düşürecek ve şampiyonluk şansımız yeniden devam edecektir. Olur mu? Olmaz mı? Oyunun adı 3 puanlık sistemli futbol, o yüzden her şey olabilir.

Ligde 32. Hafta maçları geride kalırken, ligin bitimine ise sadece 6 haftalık bir maraton kaldı.

Tabi bu son 6 haftalık maratonda neler olur, dengeler değişir mi? Bekleyip göreceğiz. Temsilcimiz Vanspor son 3 maçta yani Kastamonu, Ankara ve Kocaelispor maçlarında sahadan beraberlikle ayrılması, liderle arasındaki puan farkını 5'e çıkardı.

Bu fark da şampiyonluk şansını riske sokmuş oldu. Elimize güzel fırsatlar geçti ne yazık ki değerlendiremedik. Ligin 33. Hafta maçlarına baktığımızda zirvede yer alan takımlardan, Vanspor ve Kocaelispor haftayı 1 puanla kapatırken, İskenderun 3, Bucaspor ve Ankara Demirspor ise haftayı puansız kapatan takımlar oldu.

Yani haftanın en karlı takımı İskenderunspor oldu. Ankara galibiyetiyle ligde 2. sıraya yerleşti. Ligin 32. haftasında alınan bu sonuçlar sayesinde zirve takımları arasında kopma yine olmadı ama sıralamada değişiklikler oldu.

Özellikle Vanspor cephesine baktığımızda 19 haftadır mağlup olmamanın sevincinin yanında, haftalardır elinde tutuğu şampiyonluk şansının son 3 maçta alınan sonuçlar sayesinde riske girmesinin üzüntüsü var.

Özellikle şampiyonluk umutlarının bağlanıldığı Kocaelispor maçında takımımız sergilediği futboluyla ve kaçırılan penaltıyla beklentiye cevap veremedi. Gerçekten de kent ve taraftarlar günlerce bu maça kilitlenmişti.

Herkeste heyecan ve maçı kazanacağız güveni vardı. Tribünler her zamankinden daha çok dolu ve renkliydi. Atmosfer mükemmeldi. Ama ne yazık ki böylesi önemli ve kritik maçta sergilenen futbol ve alınan bir puan,  şampiyonluk yarışındaki şansımızı da bitirmiş oldu.

Yine de küçük de olsa bence bir şansımız daha var. Oda Çarşamba günü oynanacak maçlarda çıkacak sonuçlara bağlı. Çarşamba günü Kocaelispor deplasmanına gidecek olan İskenderun, bu maçta galip gelirse, temsilcimiz Vanspor'da, Kırşehir deplasmanından 3 puanla dönerse, aradaki puan farkı 2'ye düşer ve şansımız yeniden devam eder. Aksi taktirde artık tek çare play-off olur.

Play Off'tan çıkmak kolay mı? Tabi ki zor. Yine de oyunun adı futbol. Oynanmamış hiç bir maçın garantisi yok. Kalan 6 haftalık maratonda yapmamız gereken tek şey maçlarımızı kazanıp beklemektir.

En azından ligi 2. sırada tamamlamanın avantajını kaçırmamalıyız. Temsilcimiz Vanspor Çarşamba günü Kırşehir deplasmanına gidecek.

Pazar günü ise Bayramın 3. günü Serik Belediyespor'u konuk edecek.

Şimdiden takımımıza başarılar dilerken, cümlemize hayırlı bayramlar diliyorum…

YORUM EKLE