Vanspor liderliği geri aldı

Öncelikle Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'ne yapılan saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Ligin 7. Haftasında 1461 Trabzonspor deplasmanından alınan mağlubiyet hepimizi derinden üzmüştü. Bu kez ligin 8. Haftasında kendi sahamızda lideri ağırladık. Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda oynanan Esenler Erokspor maçında 1-0 galip gelerek lider olan, verdiği mücadeleyle geleceğe umut veren ekibimizi kutluyoruz.

Beyaz grupta haftanın belki de en zor ve kritik birde liderlik maçıydı bu maç. Güçlü kadrosuyla Van'a gelen Erokspor, Van'dan 3 puanla ayrılmak hem liderliğini hem de namağlup unvanını sürdürmenin hesapları içindeydi.

Ama bir şeyi iyi hesaplamamışlardı. Vanspor'un, Trabzon mağlubiyetini unutturarak bu maça çok moralli çıkacağını ve maçı kazanacağını. Öylede oldu. Karşılaşmanın başlamasıyla 2 takım da gerçekten dikkatli ve mükemmel bir mücadele sergilemeye başladı.

Temsilcimiz Vanspor, geride kalan 7 haftaya baktığımızda bu maçta  çok daha farklıydı. Koşan, mücadele eden, 'ben kazanacağım' dercesine rakibini üstüne giden bir performans sergilerken, taraftarların da desteği katlanarak stadı inletiyordu.

Karşılaşmanın ikinci devresinde Erokspor bulduğu gol pozisyonunu direk engelledi. Akabinde Vanspor'un bulduğu gol pozisyonunu ne direk, nede kaleci engelleyemedi ve ekibimiz altın değerindeki bu golle lider Erokspor'un elinde hem liderliğini hem de namağlup unvanını aldı.

Yeşil zeminde 2 takımın da verdiği çetin mücadele ve taraftarların muhteşem tezahüratları sayesinde seyir zevki güzel ve heyecanlı bir maç izlenildi. Trabzon'da giden liderliği Erokspor galibiyetle Van'da geri alan ve karşılaşma boyunca takdire şayan bir mücadele sergileyen ekibimizi kutluyor ve bu mücadelenin aynen devam etmesini bekliyoruz.

Çünkü önümüzde zorlu ve kritik haftalar var. Şampiyonluk, Play-Off ve kümede kalma mücadeleleri artık çok daha çetin geçecek. O açıdan bizim için artık her maç final maçı olmalıdır. Kısacası 21 puanla bu haftayı lider olarak kapatmak, bizi rehavete kaptırmasın. Çünkü tabloya baktığımızda rakiplerimizle aramızda küçük puan farkları bulunuyor. 3 puanlık sistemde bu farklar sıfır farklardır. Yani bir kayıp bu farkları rahat kapatır.

O açıdan şampiyonluğa oynayan, 8 maçta 7 galibiyet 1 mağlubiyet alan bir ekip olarak yolumuza çok çalışarak ve çok daha dikkatli bir şekilde devam etmeliyiz. Çarşamba günü deplasmanda 6 puanlı Afyonspor'a konuk olacağız. Rakibi kesinlikle hafife almamalıyız. İnanın bu maç tıpkı Erokspor maçı gibi çok zor bir maç. Rakibin 8 maçta 6 puan aldığına da aldanmamalıyız.

Ligin son hafta maçında Diyarbakır'dan 1 puanla dönen Afyonspor, bize karşı sahaya moralli çıkacak ve çetin bir mücadele verecek. Çünkü biz lideriz. Her takım lider olan takımı yenmek için daha iyi motive olur ve mücadelesini katlar. O açıdan bu zorlu maçta ekibimizin vereceği mücadelenin yanında teknik kadromuzun da rakip takımı iyi çözmesi ve sonuca gitmek için yapacağı yerinde değişiklik hamleleri önemlidir.

Ekibimizin bu kritik maçtan da 3 puanla döneceğine inanıyoruz. Zaten ekibimizin bu maçı galibiyetle tamamlamasının önemini tabloya baktığımızda da açıkça görmekteyiz. Çünkü 19 puanlı Nazilli Belediyespor liderliği elimizden alabilir. Bunun yanında özellikle ilk 5'te de dengeler farklı gelişebilir. O açıdan Afyonspor maçı da inanın Erokspor maçı kadar önemli kritik ve zorlu bir karşılaşmadır.  Kesinlikle hafife almamalıyız.

Esenler Erokspor maçında verilen mücadele Afyon'da sergilediğinde ekibimiz kesinlikle Van'a 3 puan ve yine lider olarak dönecektir.

Tekrar Erokspor galibiyetiyle lider olan ekibimizi kutluyor, Afyonspor maçında başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE