Vanspor, deplasmandan puanla döndü

Vanspor'un da mücadele ettiği TFF 2. Futbol Ligi Kırmızı Grup'ta 2. Hafta karşılaşmaları geride kaldı. Temsilcimiz Vanspor, Afjet Afyonspor'la 2-2 berabere kalarak, ikinci hafta sonunda puanını 4'e yükseltti.

Grupta yer alan 20 takıma baktığımızda gerçekten de güçlü kadrolara sahip çok sayıda takımı görmek mümkün.

Her sezon ligin ilk haftalarında sürpriz sonuçlar hep çıkardı. Ama bu sezon biraz daha farklı geçiyor.

İlk 2 haftalık tabloya baktığımızda güçlü kadrolara sahip ve hedefi olan takımların puan veya puanlar alarak yollarına devam ettiklerini görmekteyiz.

Tabi Ligin ilk 5 haftası takımların birbirlerini tanıması açısından çok önemlidir.

 İlk 5 hafta maçları geride kaldıktan sonra takımların maç kaybetmeme ve puan kapma mücadeleleri daha da çetin geçecektir. Çünkü takımlar oturmuş olacak ve uyum sorunları az çok ortadan kalkmış olacak.

Ligin ilk hafta maçında sahasında Adıyamanspor'u mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdıran temsilcimiz Vanspor,  bu kez A. Afyonspor deplasmanından 1 puanla döndü.

İlk deplasman maçında, güçlü rakibi karşısında alınan bu 1 puan takıma hem öz güven ve hem de grupta kopmamayı kazandırdı.

Henüz oturmamış, iyi bir hazırlık dönemi geçirmemiş ekibimizin Şampiyonluk hedefi olan güçlü bir kadroya sahip olan A. Afyonspor deplasmanından 2 gol ve 1 puanla dönmesi gelecek adına da ayrıca umut verdi.

Geçen yazımda önümüzdeki 4 haftalık maratonun zorlu geçeceğini ve bu 4 maç zorlu olsa da puan veya puanlar almamızın önemli olduğunu dile getirmiştim.

Güçlü ve hedefi olan takımlarla oynasak da bu maçlarda alacağımız puan veya puanlar hem ligdeki geleceğimiz hem de takımın kendine olan öz güveni açısından da önemlidir demiştim. İşte Afyon deplasmanından alınan altın değerindeki bu 1 puan bu hafta sonu oynayacağımız Diyarbekirspor maçına da etkisi büyük olacaktır.

Şimdi yapmamız gereken kesinlikle rehavete kapılmadan, disiplini elden bırakmadan yolumuza aynen devam etmektir.

Geç kurulan ve iyi bir hazırlık dönemi geçirmemiş olan ekibimizin kendini bulması gücünün oturması uyum sorununun ortadan kalkması biraz daha zaman alabilir.

Buna rağmen ekibimiz ilk 2 maçta elinden gelen mücadeleyi sergileyerek 2 maçtan da puanla ayrılmasını bildi.

İlk 5 hafta bizim için önemli demiştik. 2 haftayı geride bıraktık ve şimdi tamamıyla önümüzdeki maçlara çok iyi adapte olacağız.

Bu hafta sonu Diyarbekispor ardından Ergene Velimeşe ve Sakaryaspor maçları var. Bu kritik ve zorlu maçlarda mutlaka puan veya puanlar almalıyız. Eğer bu maçları da ekibimiz puan veya puanlarla ayrılırsa hem kente futbol heyecanı esecek ve hem de ilk 5 haftanın karlı takımlarından olacağız.

Şimdi Afyon maçını unutup, Diyarbekirspor maçına çok iyi kilitlenmeliyiz. Diyarbekirspor güçlü bir ekip. Ama ligin 2. Hafta maçında sahasında Bodrumspor'a mağlup oldu.

Moralmen bozuk olsalar da Van'a kesinlikle 3 puan için geleceklerdir. Temsilcimiz Vanspor Afyon deplasmanında verdiği mücadele ve aldığı puanın moraliyle bu maçı bence kazanacaktır. Çünkü ligin ilk 2 haftasında verilen mücadele ve alınan sonuçlar takıma ayrı bir  özgüven kazandırmıştır.

İşte bu özgüvenle verilecek mücadele inanıyorum ki galibiyeti getirecektir.

Bu kritik maç öncesinde yönetim kurulunun da mutlaka takıma zaman ayırmaları ve takımla zaman geçirmeleri de takıma artı moral olacağı da unutulmamalıdır.

TFF 2. Lig kırmızı grup bu sezon gerçekten de çok zorlu bir grup. Yaklaşık 8 takımın şampiyonluk hesabı yaptığı ve 4 takımında küme düşeceğini de göz önünde bulundurduğumuzda gruptaki her takımı zorlu bir maraton bekliyor. Bu zorlu maratonda birlikteliğimizi koruyup her sonuçta takımın yanında yer almamız önemlidir.

Bugün şampiyonluk hesabımız olmayabilir. Ama bu hedef bugün için geçerli yarın ne olacağını bilemeyiz.

Takımımız istikrarlı bir şekilde yoluna devam eder bu hedefi yakalarsa, ligin 2. Devresinde yapılacak transferlerle Şampiyonluğa neden yürümeyelim. Tabi önümüzde uzun bir maraton ve zorlu bir süreç var. Biz güvenelim inanalım gerisini de takıma bırakalım.

A. Afyonspor deplasmanında Van'a puanla dönen ekibimizi kutluyor, önümüzdeki Diyarbekirspor maçında başarılar diliyorum.

YORUM EKLE