Vanspor'da puan kayıpları sürüyor

Yeni teknik kadrosuyla Nazilli maçına çıkan Vanspor, ikinci yarıda 10 kişi kalan rakibi ile 2-2 berabere kaldı ve sahadan 1 puanla ayrılarak averajla 3. sıraya geriledi.

Vanspor evinde Karacabeyspor maçının ardından teknik direktör Mustafa Sarıgül ile yollarını ayırmıştı.

 Ardından geçen Hafta Ankaraspor deplasmanından 2-2'lik skorla döndü.

Akabinde Vefa Gruop sponsorluğu iptal edildi. Bu hafta Nazillispor'la kendi sahasında 2-2 berabere kalan Vanspor'da,  bu kez de kulüp Başkanı Feyat Kıyak istifa etti.

Bu ayrılıklar ve kaybolan puanlarla zarar gören sadece Vanspor oluyor. Merak ediyorum acaba önümüzdeki Altınorduspor maçı sonunda neler olacak?  Bir takım üst üste böyle badireler yaşarsa ayakta durması zor olmaz mı?

Hedefi Şampiyonluk olan bu takımda yaşanılanlar sayesinde bu kentin bir üst lige çıkma umudu yine kırıldı ve hayaller başka bahara kaldı. Tablo ortada,  son 4 haftada alınan başarısız sonuçlarla liderlikten olan ve lider Erokspor'la aradaki puan farkı 6'ya çıkan bu takım, nasıl Şampiyon olacak?

Bence artık çok zor. Mersinspor mağlubiyetinin ardından Ankaraspor, Karacabey ve son olarak Nazillispor beraberlikleriyle toplam 9 puan kaybı yaşayan Temsilcimiz Vanspor'un bu çöküş döneminden acilen kurtulması gereklidir. Yoksa inanın çok yazık olacak.

Şu anki tablo itibariyle 3. sıradayız ve liderle aramızda 6 puanlık bir fark var. Ama altımızdaki takımlarla da küçük puan farkları var. Kısacası bu gidişat böyle devam ederse ilk devreyi zirvede değil, zirvenin dışında kapatırız. Yazık değil mi?

Görünen o ki zorlu bir süreç bizi bekliyor. Çünkü ortada bir dağınıklık var. Çözülmesi gereken sorunlar var.

 Nazilli maçı sonrasında kulüp Başkanı Feyat Kıyak'ın istifa etmesiyle yönetimin bu çerçevede nasıl bir karar alacağı ve kulübün başına kimin geçeceği, yönetime sunulan istifa dilekçesinin yönetim tarafından kabul edilip edilmeyeceği bu hafta içinde netlik kazanması bekleniliyor.

Bu kararların acilen alınması lazım. Çünkü önümüzde ilk devre için kalan 4 haftalık bir maraton var. Bu 4 haftalık maratonu kayıpsız atlatabilirsek en azından hedefe doğru bir ışık yeniden yakalanabilir. Aksi taktirde verilen emeklere inanın çok yazık olacak.

Son 4 haftada 9 puan kaybı yaşayan Temsilcimiz Vanspor bu hafta sonu Altınorduspor deplasmanına gidecek.

Kazanabileceğimiz bir karşılaşma. Ama öncelikle takımın toparlanması ve yeni hocasıyla yeni bir sayfa açması ve takımda var olan sorunların giderilmesi lazım.

 Yoksa kolay dediğimiz maç bizim için zor maç olur.

YORUM EKLE