Vanspor artık kaybetmemeli

Mersin deplasmanına Lider giden Vanspor, ne yazık ki sergilediği mücadele yetersiz olunca mağlup olarak, liderliği averajla dev edip, Van'a eli boş döndü.

Vanspor, artık çok daha dikkatli olmalı ve kesinlikle zirveden kopmamalıdır. Yoksa toparlanması zor olur.

Ligde 12. Hafta karşılaşmaları geride kalırken ligin ilk devresinin bitimine ise sadece 7 haftalık bir maraton kaldı.

Bu 7 haftalık maraton grupta yer alan 19 takım açısından da artık zorlu ve çetin geçeceği görülüyor. Çünkü tüm takımlar ilk devreyi güzel bir yerde tamamlayıp, ligin 2. Devreye iyi bir konumda çıkmayı hedefliyor.

Ligin 12. Hafta maçları sonunda lider bir kez daha değişti. Mersin deplasmanına Lider giden Temsilcimiz Vanspor, ne yazık ki farklı bir skorla mağlup olup, liderliği Erokspor'a averajla kaptırdı. Ligin 11. Haftasını bay geçiren ve rakibi bile olmayan bir takıma farklı mağlup olmak Van ekibine yakışmadı.

Mersin maçında sergilenen Kötü futbol ve alınan kötü skor herkesi derinden üzdü. İyi mücadele edip kaybedilseydi, o bir teselli olurdu. Ne yazık ki takımımız kötü oynadı ve kaybetti. Hedefi Şampiyonluk olan bir takımın böylesi maçları kesinlikle kazanması gerekiyor. Yoksa Şampiyonluğa oynayamaz.

Ligi 11. Haftasını bay geçirmiş dinlenmiş bir takım böylesi önemli bir maçta şimşek gibi çakması, rakibini ezmesi, sergileyeceği futbolla işte şampiyon takım dedirtmesi lazımken bizde ise tam tersi yaşandı.

Yazık değil mi?

Bir teknik kadro saha kenarında rakibi çözemiyor ve ona göre hamleler yapamıyorsa elbette mağlubiyet kaçınılmaz olur.

11 maçta 9 galibiyet 2 mağlubiyet almak rehavet getirmesin. Eğer acil tedbirler alınmasa ve takım bu futboluyla devam ederse mağlubiyet sayısının artması kaçınılmaz olur.

Ligin 12. Haftasında alınan sonuçlarda zirvede dengeler bir kez daha değişti.

Kısacası zirve yeni ortaklarla tanışmış oldu. Erokspor averajla lider olurken, 7. Sırada yer alan Bucaspor bu hafta kazanarak 4. Sıraya ve 8. Sırada yer alan Mersin İdmanyurdu, Vanspor galibiyetiyle 5. Sıraya yerleşti. Her zaman diyoruz.

Sistem 3 puanlı.

Çok dikkatli olmamız ve artık puan kaybı yaşamamamız lazım. Bu saatten sonra yaşayacağımız her puan kaybı bizi zirveden uzaklaştırır. Çünkü puanlar bir birine çok yakın.

Şimdi önümüzde ilk devre için son 7 haftalık bir maraton var. Bu 7 haftalık maratonu çok karlı bir şekilde atlatarak devreyi tamamlamamız önemlidir. Eğer zirveden koparsak ligin 2. Devresinde toparlamamız zor olur. Çünkü ligin 2. Devresi Şampiyonluk, Play-Off ve kümede kalma adına çok daha zorlu ve çetin geçecektir. O açıdan toparlanmamız ve Şampiyon bir takıma yakışır bir mücadeleyle devreyi zirvede tamamlamamız gereklidir.

Ekibimiz bu hafta sonu ligin 13. Maçında Karacabeyspor'u konuk edecek.

Her zaman diyoruz rakip kim olursa olsun kesinlikle hafife alınmamalı ve ona göre hazırlıklar yapılmalıdır. Mersin Maçı unutularak tamamıyla önümüzdeki maça adapte olunmalı.

Vanspor, kazanır mı?

Elbette kazanır.

Temennimiz bu maçın galibiyetiyle yeni bir galibiyet serisinin yakalanmasıdır.

Karacabey maçında Vanspor'a başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE