Van genelinde elektrik dağıtım altyapısının güçlendirilmesi amacıyla kapsamlı bakım, onarım, yatırım ve TEİAŞ çalışmaları gerçekleştirilecek. 21 Ağustos 2026 Cuma günü uygulanacak planlı çalışmalar kapsamında Tuşba, Edremit, Erciş, Başkale, Özalp, Gürpınar ve İpekyolu ilçelerinde çok sayıda mahalle ve yerleşim noktasında elektrik kesintisi yaşanacak.
Son dönemlerde Van genelinde açıklanan planlı kesintiler arasında en geniş kapsamlı programlardan biri olarak dikkat çeken çalışma kapsamında 7 ilçede 90’dan fazla mahalle, köy, mezra ve bağlantılı yerleşim noktası elektrik kesintisinden etkilenecek. Bazı bölgelerde kesinti 2 saat sürerken, bazı mahallelerde enerji kesintisinin yaklaşık 8 saat devam etmesi bekleniyor.
Van’da Elektrikler Saat Kaçta Kesilecek?
21 Ağustos Cuma günü yapılacak çalışmaların büyük bölümü sabah saatlerinde başlayacak. Özellikle bakım ve yatırım çalışması yapılacak bölgelerde 09.00-17.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.
TEİAŞ tarafından gerçekleştirilecek çalışmalar nedeniyle ise bazı mahallelerde daha kısa süreli kesintiler uygulanacak. Yetkililer, çalışma süresinin saha koşullarına bağlı olarak değişebileceğini ve çalışmaların tamamlanmasının ardından enerji akışının yeniden sağlanacağını belirtiyor.
Tuşba’da Çok Sayıda Mahalle Etkilenecek
Planlı kesintinin en geniş kapsamlı uygulanacağı ilçelerden biri Tuşba olacak. İlçede hem bakım hem yatırım hem de TEİAŞ çalışmaları nedeniyle farklı saat aralıklarında elektrik kesintileri yaşanacak.
09.00-17.00 saatleri arasında Yumrutepe Mahallesi'nde bakım çalışması gerçekleştirilecek.
Aynı saatlerde Güveçli, Şekerbulak, Karaağaç, Molakasım, Esenpınar, Yaylıyaka, Dağönü, Tabanlı, Tevekli, Yalınağaç, Bağdaşan, Ermişler, Canik, Göllü, Özyurt, Pirgarip, Sağlamtaş, Çolpan, Ayanıs, Derebey, Alaköy, Yücelen, Ağartı, Akçift, Çakır, Değirmenözü, Derbey, Döşeme, Eğlence, Halkalı, Kumluca, Meydançık, Şahgeldi ve Yeşilsu mahalleleri ile Yumrutepe ve bağlantılı sokaklarda da elektrik kesintisi uygulanacak.
Tuşba'da ayrıca Otluca, Hıdırköy, Ocaklı ve Gülsünler mahallelerinde 09.30-17.00 saatleri arasında yatırım faaliyeti nedeniyle planlı kesinti yapılacak.
Bardakçı Mahallesi, Üniversite ve Teknokent bölgesinde ise TEİAŞ bakım çalışması nedeniyle 09.00-11.00 saatleri arasında enerji kesintisi yaşanacak.
Edremit’te Doğanlar ve Ayazpınar Kesintisi
Van’ın önemli yerleşim merkezlerinden Edremit de cuma günü elektrik kesintisinden etkilenecek ilçeler arasında bulunuyor.
Doğanlar ve Ayazpınar mahalleleri ile bu mahallelere bağlı sokaklarda 09.00-17.00 saatleri arasında bakım faaliyeti gerçekleştirilecek.
Yaklaşık 8 saat sürmesi planlanan çalışma nedeniyle bölgedeki konutların yanı sıra işletmelerin de elektrik kesintisine karşı hazırlıklı olması gerekiyor.
Erciş’te 26 Yerleşim Noktasında Elektrik Kesilecek
21 Ağustos elektrik kesintisi programının en dikkat çeken ilçelerinden biri de Erciş olacak. İlçede hem bakım hem de yatırım çalışmaları nedeniyle çok sayıda mahalle ve yerleşim yerinde elektrik kesintisi uygulanacak.
Salmanaga, Keklikova, Ergücü, Deliçay, Hocaali, Aşağıçökek, Yukarıçökek, Pay, Kızılören, Tırmıklı, Çakıl Mezrası, İmamabdal, Yankıtepe, Morgedik, Sarıkök ve Alaçayır bölgelerinde 09.00-17.00 saatleri arasında bakım çalışması yapılacak.
Bunun yanında Tekler Mahallesi'nde aynı saatlerde yatırım faaliyeti nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak.
Erciş'te yatırım çalışmasından etkilenecek diğer yerleşim noktaları ise Çetintaş, Yoldere, Akbaş, Gültepe, Bozkaya, Uncular, Dövenci, Gümüşoluk ve Tepecik olacak. Bu bölgelerde de 09.00-17.00 saatleri arasında enerji kesintisi yaşanması bekleniyor.
Başkale’de Gedikbaşı ve Yolmaçayır Kesintisi
Başkale ilçesinde de elektrik altyapısına yönelik bakım çalışması gerçekleştirilecek.
Gedikbaşı ve Yolmaçayır mahallelerinde 09.00-17.00 saatleri arasında bakım faaliyeti nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak.
Çalışmalar kapsamında enerji hatlarının kontrol edilmesi, bakım gerektiren bölümlerin yenilenmesi ve şebekenin daha güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.
Özalp’ta Taşkonak Mezrası Elektriksiz Kalacak
Özalp ilçesinde ise Taşkonak Mezrası planlı kesintiden etkilenecek.
Taşkonak Mezrası'nda 09.00-17.00 saatleri arasında bakım faaliyeti nedeniyle elektrik enerjisi kesilecek.
Vatandaşların özellikle elektrikli cihazlarını kesinti başlamadan önce prizlerden çıkarmaları ve enerji verilmesi sırasında oluşabilecek voltaj değişimlerine karşı tedbir almaları öneriliyor.
Gürpınar’da Kesinti 10.00’da Başlayacak
Gürpınar ilçesinde planlı elektrik kesintisi diğer bölgelerden farklı olarak 10.00-17.00 saatleri arasında uygulanacak.
Alnıak Mahallesi'nde bakım faaliyeti gerçekleştirileceği için yaklaşık 7 saat boyunca elektrik enerjisi verilemeyecek.
İpekyolu’nda TEİAŞ Nedeniyle Saat Saat Kesinti
Van’ın merkez ilçelerinden İpekyolu'nda ise TEİAŞ bakım çalışmaları nedeniyle farklı saat aralıklarında elektrik kesintileri uygulanacak.
11.00-13.00 saatleri arasında Selimbey, Eminpaşa, Halilağa, Hatuniye, İskele, Buzhane, Süphan ve Şabaniye mahalleleri ile bunlara bağlı sokaklarda elektrik kesintisi yaşanacak.
13.30-15.30 saatleri arasında ise Şerefiye, Serhat, Karşıyaka, Valimithat Bey, Akköprü, Bostaniçi, Yeni, Gündoğdu ve Kevenli mahalleleri ile bağlantılı sokaklarda enerji kesintisi uygulanacak.
İpekyolu'ndaki üçüncü kesinti programı ise 15.30-17.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Bu saatlerde Kalecik TOKİ, Bostaniçi, Kıratlı, Akköprü, Şafak, Şemsibey, Seyitfehim Arvasi ve Karpuzalan mahalleleri ile bağlı sokaklarda elektrik kesintisi yaşanacak.
Elektrikler Ne Zaman Gelecek?
21 Ağustos Cuma günü Van genelindeki planlı elektrik kesintilerinin büyük bölümünün 17.00 itibarıyla sona ermesibekleniyor. Ancak TEİAŞ çalışmaları nedeniyle bazı bölgelerde kesinti 17.30'a kadar devam edecek.
Yetkililer, çalışmaların planlanandan önce tamamlanması halinde enerji akışının daha erken sağlanabileceğini, ancak güvenlik nedeniyle çalışma yapılan hatlarda her an elektrik varmış gibi hareket edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Vanlılar Dikkat! Elektrikli Cihazlarınızı Koruyun
Uzun süreli elektrik kesintilerinin yaşanacağı bölgelerde vatandaşların özellikle buzdolabı, televizyon, bilgisayar, kombi ve diğer hassas elektronik cihazlarını kesinti öncesinde prizden çıkarmaları önem taşıyor.
Elektriğin yeniden verilmesi sırasında oluşabilecek voltaj değişimlerinin elektronik cihazlara zarar vermemesi için gerekli önlemlerin alınması öneriliyor.
21 Ağustos Cuma günü uygulanacak programla birlikte Van’ın 7 ilçesinde 90’dan fazla mahalle ve yerleşim noktasıfarklı saatlerde elektrik kesintisinden etkilenecek. Çalışmaların temel amacı ise elektrik şebekesinin daha güvenli, dayanıklı ve kesintilere karşı daha dirençli hale getirilmesi olarak açıklandı.



