Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1 Kasım itibarıyla elektronik triyaj uygulamasına geçildi. Yeni uygulamanın devreye alınmasıyla birlikte hastanede yoğunluk yaşandığı, hasta kabul ve muayene işlemlerinde aksamalar meydana geldiği öne sürüldü. Sistemin işleyişine ilişkin yaşanan sorunlar nedeniyle hastalar uzun süre sıra beklemek zorunda kalırken, dijitalleşme sürecinin sağlık hizmetlerine erişimi nasıl etkileyeceği tartışma konusu oldu.

Bir hasta yakını, hastanede yeni geçilen sistem nedeniyle işlemlerin aksadığını ve hastaların dakikalarca beklemek zorunda kaldığını ileri sürdü. Sistem kesintisinin ardından polikliniklerde yoğunluk yaşandığını belirten hasta yakını, bazı hastaların saatlerce sıra beklemesine rağmen muayene olamadığını ifade etti.

Konuya ilişkin hastaneden alınan bilgide, yaşanan aksaklığın sistem kaynaklı olduğu belirtildi. Ancak sistemde yaşanan sorunun ne kadar sürdüğü, yeni sisteme geçişle bağlantısının bulunup bulunmadığı ve hastaların yaşadığı mağduriyetin nasıl giderileceği konusunda soru işaretleri oluştu.





