Vanspor'un grubunda düşen ilk 3 takım belli oldu

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele Vanspor'un grubunda 34. Hafta maçları Pazar günü oynandı. Bu kapsamda 4 takımın küme düşeceği grupta, düşen ilk 3 takım belli oldu. Ligde son dört haftaya girilirken, Kırşehir FSK, Bursaspor ve Adıyaman FK ligden düşen takımlar oldu. Önümüzdeki maçların tamamlanmasıyla birlikte bir takım daha düşecek.

Vanspor'un grubunda düşen ilk 3 takım belli oldu

2009-2010 sezonunda Süper Lig şampiyonluğu bulunan Bursaspor'un yanı sıra Vanspor'un grubunda bulunan Kırşehir Futbol Spor Kulübü ve Adıyaman FK 3. Lig'e düşen ilk üç takım oldu. Ligden düşecek son takım ise önümüzdeki hafta belli olacak.

Grupta Bursaspor, Adıyaman FK ve Kırşehir Futbol Spor Kulüpleri'nin küme düşmeleri kesinleşirken, Zonguldak Kömürspor ve Hes İlaç Afyonspor Kulübü'nden biri daha lige veda edecek. Hes İlaç Afyonspor Kulübü ile Zonguldak Kömürspor arasında 6 puan fark bulunurken, Afyon temsilcisi kalan 4 maçından 2'sini kazanması halinde lige tutunacak.

Zonguldak Kömürspor'un ligde kalması için ise, kalan tüm maçlarını kazanması ve Afyonspor'un ise kalan 4 maçından 3'ünü kaybetmesi gerekiyor.

Lige veda eden Kırşehir Futbol Spor Kulübü, oynadığı 33 maçta 5 galibiyet, 7 beraberlik ve 21 mağlubiyet alırken attığı 29 gole karşılık kalesinde 65 gol gördü. Kırşehir temsilcisi 22 puanla on yedinci sırada yer aldı.

Bursaspor ise 32 maçlık periyotta 5 galibiyet, 8 beraberlik ve 19 mağlubiyet alırken, attığı 23 gole karşılık kalesinde 54 gol gördü. Bursa temsilcisi ise 20 puanla on sekizinci sırada kendisine yer buldu.

Son sıradaki Adıyaman Futbol Kulübü ise oynadığı 32 maçta, 3 galibiyet, 6 beraberlik ve 23 mağlubiyet alırken, attığı 21 gole karşılık kalesinde 55 gol gördü.

Öte yandan Vanspor ligin son maçında deplasmanda küme düşmesi kesinleşen Bursaspor ile karşı karşıya gelecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2024, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER