Van Valiliği'nden sürücülere uyarı…

Van Valiliği, Ramazan Bayramı öncesi yola çıkacak vatandaşlara trafik kuralları ve emniyet kemeri konusunda uyarılarda bulundu.

Van Valiliği'nden sürücülere uyarı…

Yarın kutlanacak olan Ramazan Bayramı öncesi tüm yurtta olduğu gibi Van'da da trafik denetimleri had safhaya çıkarıldı. Kontrol noktalarında ekipler denetimlerini sıklaştırırken, yola çıkacak vatandaşlar ise trafik kuralları ve emniyet kemeri konusunda uyarılarda bulunuyor.

Yola çıkacak olan sürücülere uyarılarda bulunan Van Valiliği, trafik kurallarına uyulması, hız limitlerinin aşılmaması, emniyet kemerlerinin takılması ve araç kullanırken telefonla konuşulmaması konusunda sürücüleri uyardı.

Yayalara geçiş önceliği, alkol, hız, emniyet kemeri ve cep telefonu konusunda sürücülere uyarılarda bulunan Van İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise, kazaları önleyebilmek için uygulamalarını sıklaştırdı.

Yola çıkanlara kazasız, belasız, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde bir Bayram dileyen Van Valiliği, hız ve emniyet kemeri konusunda sürücülerden duyarlılık istedi.

Başta emniyet kemeri olmak üzere trafik kurallarına uymaları konusunda sürücülere tavsiyelerde bulunan Van Valiliği, sürücülere bilgilendirici afişlerle uyardı.

Türkiye'de genelinde Ramazan Bayramı boyunca ailesini ve akrabalarını ziyaret etmek adına milyonlarca vatandaş yollara çıkmaya devam ediyor. Yaşanacak yoğunluk neticesinde trafikte oluşabilecek olumsuzluklara dikkat çekmek adına Van İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise, kent genelinde denetimlerini yoğunlaştırdı.

Ramazan Bayramı süresince, trafik tedbirleri çerçevesinde, trafikte emniyet kemerini yaygınlaştırmak ve araç içerisinde emniyet kemeri kullanımının önemini vurgulamak için afişler hazırlayan Van Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların trafikte can güvenliğine ve emniyet kemeri kullanımına dikkat edilmesi yönünde uyarılarda bulunuldu.

Van Valiliği tarafından yapılan uyarıda, "Sevdiklerimize sağlıkla kavuşacağımız mutlu bir bayram geçirmek için; trafik kurallarına uyalım, hız limitlerini aşmayalım, emniyet kemerimizi mutlaka takalım, araç kullanırken telefonla konuşmayalım. Bu bayram, sevdiklerimize sağlıkla kavuşmanın mutluluğunu, güvenli bir şekilde yaşayalım. Unutmayın, trafik kurallarına uymak, sağlık ve mutluluğun anahtarıdır. Sorumluluk alalım, güvenliğimizi ve sevdiklerimizin sağlığını koruyalım. Güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle" ifadelerine yer verildi.

Hazırlanan afişin devamında ise şu ifadelere yer verildi; "Emniyet kemerini taktıysan, bayram yolunda her şey yolunda, telefona değil yola bakıyorsan bayram yolunda her şey yolunda, hayatla yarışılmaz, hız limitlerine uyuyorsan bayram yolunda her şey yolunda."

Bayram süresince trafik tedbirleri kapsamında: 46 bin 700'ü polis, 18 bin 900'ü jandarma olmak üzere 65 bin 600 personel, şehir içi, şehirlerarası yollar ve otoyollarda günlük 749 mobil radar aracı, 24 saat esasına göre elektronik denetleme sistemleri ile hız denetimi, 30 helikopter ve 2 bin 460 saat drone ile trafik denetimi yapılacak.

Ayrıca yine bayram tatili süresinde asayiş hizmetleri kapsamında: 210 bin personel, 22 bin 800 asayiş ekibi, 2 bin 530 motosiklet, 417 drone ve 300 dedektör köpeğimiz görev yapacak.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2024, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER