Vanspor zirve takibini sürdürüyor

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, Pazar günü deplasmanda karşılaştığı Nazilli Belediyespor'u Hasan Bilal'in 34. dakikada serbest vuruştan kaydettiği golle rakibini 1-0 mağlup ederek, şampiyonluk yolunda önemli 3 puanı daha hanesine yazdırdı.

Vanspor zirve takibini sürdürüyor

Lider Esenler Erokspor ve ikinci sıradaki Bucaspor'un galip geldiği haftada hata yapmayan Vanspor, Nazilli Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek, rakiplerini takibini sürdürdü. Bir maç eksiği bulunan Van temsilcisi, zorlu deplasmandan galip gelmesini bildi.

Geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 öne geçtiği maçta son dakikada kaleci Nurullah'ın golüyle rakibiyle 2-2 berabere kalan Vanspor, Nazilli Belediyespor karşısında galip gelerek, 2 puan kaybını telafi etti.

Öte yandan geçtiğimiz hafta Çarşamba günü sahasında Ankaraspor ile Van'da oynanması gereken karşılaşma, kentte yaşanan olaylardan dolayı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınan karar ile 17 Nisan 2024 Çarşamba gününe ertelenmişti.

Bir maç eksiği bulunan Vanspor, Pazar günü deplasmanda karşılaştığı Nazilli Belediyespor'u Hasan Bilal'in 34. dakikada uzak mesafeden serbest vuruştan kaydettiği golle sahadan 1-0 galip ayrılmıştı.

İkinci devrede oynadığı 13 maçta, 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan ve bu periyotta 32 puan toplayan Vanspor, 69 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapmayı başarmıştı.

23. Haftada deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Vanspor, sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u ise 2-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Zonguldak Kömürspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Van temsilcisi, konuk ettiği 1461 Trabzon FK'yı da 1-0 mağlup etmiş ve önemli bir maçı daha kayıpsız geride bırakmıştı.

Daha sonra deplasmanda lider Esenler Erokspor ile karşı karşıya gelen Ümit Bozkurt'un öğrencileri, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmış ve ikinci devredeki ilk yenilgisini almıştı. Bir sonraki hafta Afyonspor Kulübü'nü konuk eden ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Van temsilcisi, ligdeki on yedinci galibiyetini almıştı.

Deplasmanda Diyarbekirspor ile karşı karşıya gelen ve 1-0 geriye düştüğü maçta, rakibini 3-1 mağlup eden Van temsilcisi, önemli virajı kayıpsız geçmeyi başarmıştı.

Ligin 30. Haftasını BAY geçen ve rakipleri önemli puanlar kaybeden Vanspor, 31. Hafta maçında ise sahasında konuk ettiği Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 3-0 mağlup etmesini bilmişti.

Geçtiğimiz hafta ise deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 öne geçtiği maçta 2-1 yenik duruma düşen Vanspor, 90+5. dakikada kaleci Nurullah'ın köşe vuruşundan kaydettiği golle 1 puanı son saniyede kurtarmıştı.

Son olarak deplasmanda Nazilli Belediyespor ile karşı karşıya gelen Van temsilcisi, rakibini 1-0 mağlup ederek, hanesine önemli 3 puan daha yazdırdı.

GRUPTAKİ DİĞER MAÇLAR...

Grupta oynanan diğer karşılaşmalarda 71 puanla liderlik koltuğun bulunan Esenler Erokspor, deplasmanda karşılaştığı Ankara Demirspor'u 1-0 mağlup ederken, 69 puanla ikinci sırada bulunan Bucaspor ise sahasında konuk ettiği Zonguldak Kömürspor'u 3-0'la geçti.

Vanspor 66 puanla üçüncü sırada bulunurken, 62 puanla dördüncü sırada bulunan 1461 Trabzon FK ise deplasmanda karşılaştığı Bursaspor'u 2-1 mağlup etti.

56 puanla beşinci sırada bulunan Ankaraspor, sahasında konuk ettiği Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 mağlup ederek beşinci sıraya yükselirken, Yeni Mersin İdmanyurdu ise 55 puanla altıncı sıraya geriledi.

Sahasında konuk ettiği Afyonspor Kulübü'nü 4-0 mağlup eden Beyoğlu Yeni Çarşı, 45 puanla yedinci sıraya yükselirken, haftayı BAY geçen Karacabey Belediyespor ise 44 puan +3 averajla sekizinci sıraya geriledi.

Ankara Demirspor, 44 puan +1 averajla dokuzuncu sıraya gerilerken, deplasmanda karşılaştığı Altınordu ile 1-1 berabere kalan Diyarbekirspor ise 41 puanla onuncu sıradaki yerinde kaldı.

Deplasmanda karşılaştığı Adıyaman FK'yı 2-0 mağlup eden Kırklarelispor, 40 puanla on birinci sıraya yükselirken, Altınordu ise 38 puan +5 averajla on ikinci sıradaki yerini korudu.

Nazilli Belediyespor 38 puan -13 averajla on üçüncü sıraya gerilerken, sahasında konuk ettiği Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 3-0 mağlup eden Serik Belediyespor ise 37 puanla on dördüncü sıraya yükseldi.

Haftayı 4-0'lık mağlubiyetle kapatan Afyonspor Kulübü, 35 puanla on beşinci sıraya gerilerken, Zonguldak Kömürspor ise 29 puanla on altıncı sırada yer aldı.

Ligden düşmesi kesinleşen Kırşehir Futbol Spor Kulübü, 22 puanla on yedinci sırada yer alırken, yine ligden düşmesi kesinleşen bir diğer takım olan Bursaspor ise 20 puanla on sekizinci sırada yer aldı.

2. Lig'e veda eden bir diğer takım olan Adıyaman FK ise 15 puanla son sırada yer aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER