Vanspor'da Ümit Bozkurt'a ceza…

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Vanspor Teknik Direktörü Ümit Bozkurt'a 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 9 bin TL para cezası verildi. Bozkurt, yarın oynanacak olan Adıyaman FK maçında takımın başında olamayacak.

Vanspor'da Ümit Bozkurt'a ceza…

Vanspor'da, Pazar günü oynanan maçta Teknik Direktör Ümit Bozkurt, sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca PFDK'ya sevk edilmişti. PFDK bu kapsamda Teknik Direktör Bozkurt'a 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 9 bin TL para cezası verdi.

Pazar günü sahasında ligin ikinci devresinin ilk maçında Bucaspor'u 1-0 mağlup eden Vanspor, hanesine önemli 3 puan daha yazdırmıştı.

Bucaspor karşısında önemli pozisyonlar bulan fakat gol yollarında sıkıntılar yaşayan Vanspor, 87. dakikada Harun Kavaklıdere'nin penaltıdan kaydettiği golle rakibini 1-0 mağlup etmeyi başarmış ve bu galibiyetle puanını 37'ye yükseltti.

Öte yandan Vanspor'un grubunda PFDK'ya sevk edilen Hes İlaç Afyonspor Kulübü, Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş., 1461 Trabzon FK ve Kırklarelispor Futbol A.Ş. takımları da çeşitli cezalar aldı.

PFDK tarafından yapılan açıklamada, "Vanspor Kulübü teknik sorumlusu Ümit Bozkurt'un, 14.01.2024 tarihinde oynanan Vanspor FK-Bucaspor 1928 TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 9 ben TL para cezası ile cezalandırılmasına, Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş.'nin, 14.01.2024 tarihinde oynanan Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş.-Bursaspor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 28 TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Hes İlaç Afyonspor Kulübünün, 14.01.2024 tarihinde oynanan Hes İlaç Afyonspor-Serik Belediyespor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, stadyumda yer alan koltukların numaralandırılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 28 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, 1461 Trabzon FK sporcusu Nizamettin Çalışkan'ın, 13.01.2024 tarihinde oynanan 1461 Trabzon FK-Kırklarelispor Futbol A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 43. ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 2 resmi müsabakadan men ve 6 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Kırklarelispor Futbol A.Ş. sporcusu Semih Üstün'ün, 13.01.2024 tarihinde oynanan 1461 Trabzon FK-Kırklarelispor Futbol A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 43. ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 resmi müsabakadan men ve 3 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2024, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER