Vanspor şansı değerlendiremedi

Cumartesi günü Altınordu’nun Esenler Erokspor karşısında galip gelmesi, Vanspor'a şampiyonluk yolunu açmış ve büyük bir şans vermişti. Ne yazık ki Pazar günü bu şansı değerlendiremeyen Vanspor Karacabey Belediyespor beraberliğiyle bu şansı yeniden Esenler Erokspor'a iade etti.

Vanspor şansı değerlendiremedi

Evet, Altınordu kıyağını elimizin tersiyle teperek Karacabey Belediyespor maçında elimize geçen şampiyonluk şansını Bursa'da toprağa gömdük.

Bu şans bir daha gelir mi? Bence artık çok zor. Çünkü şans insana bir güler iki güler. Sen kıymetini bilmesen bir daha gülmez.

Karacabey Belediyespor maçı gerçekten de şampiyonluk için ele geçen en büyük fırsattı. Bir anda kent, taraftar kısacası her kes umutlandı. Çünkü Karacabey deplasmanından alınacak bir galibiyet şampiyonluk kapısını tamamen açmış olacaktı. Belki de bu kentin özlemi bu sezon sona erecekti.

Ama olmadı. Neden mi? Çünkü sahada şampiyonluk mücadelesi veren bir takıma yakışır mücadele yoktu. Buna rağmen karşılaşmanın başlarında skor üstünlüğünü yakalayan ekibimiz, ne yazık ki düşük mücadelesiyle skor üstünlüğünü bu kez rakibine kaptırdı.

Kalecimiz Nurullah kaleden çıkıp son saniyede kafa golünü atmasa vay halimize. Takım Van’a puansız dönecekti. Kalesinde önemli pozisyonlar kurtaran ve rakip kaleye gol atan kalecimiz Nurullah'ı tebrik ediyoruz.

Böylesi önemli ve şampiyonluğu getirecek bir karşılaşmada verilen mücadele herkesi çileden çıkarttı ve sonuç beraberlik olsa bile bana göre büyük bir kayıp oldu.

Bu sonuçla liderle aradaki puan farkı 4'de düşerken, Bucaspor'la aradaki puan farkı ise eşitlenmiş oldu. Kısacası Karacabey maçı beraberliğiyle takım hem eline gelen şampiyonluk fırsatını tepti, hem de ikinci sırayı riske atmış oldu.

Haftalardır lider Esenler Erokspor'u nasıl yakalarızın hesabını yapıp, ona göre hazırlanıp mücadele verirken, önümüzdeki 6 haftalık maratonda ise belki de Bucaspor'u ikinci sıradan uzaklaştırmanın mücadelesinde olacağız. Oldu mu böyle? Vallahi hiç hoş olmadı.

Çünkü şampiyonluğa bu kadar yaklaşmışken, binlerce taraftarın umudu, bir kentin hayali bir anda karardı ve bir sezonun emeği yine boşa gidecek gibi görünmeye başlandı.

Şimdi önümüzde 6 haftalık bir maraton var. Tabi bu 6 haftalık maratonda ne türlü sonuçlar alınır.  Çünkü her takımın her takımdan puan veya puanlar aldığına şahit oluyoruz. O yüzden önümüzdeki süreçte özellikle zirvede yer alan ilk 3 takım artık kaybetmeme adına daha çetin bir mücadele içinde olacaklardır.

Lider Esenler Erokspor son haftalarda kaybettiği puanlarla yaşadığı kâbusu bir daha yaşamamak için çok daha dikkatli hareket edecektir. Eline geçen şansı değerlendiremeyen temsilcimiz Vanspor ise son 6 hafta maçlarını kesinlikle kazanmanın hesabı içinde olacaktır.

Çünkü yaşanacak puan veya puan kayıpları bırakalım liderliği, ikinci sırayı da elinden alabilir. Bucaspor'a baktığımızda ise haftalar sonra geldiği noktayı ve Esenler Erokspor'u da konuk edeceğini göz önünde bulundurduğumuzda, bunu çok iyi değerlendireceğini söyleyebiliriz.

Kısacası önümüzdeki son 6 haftalık maraton Esenler Erokspor, Vanspor ve Bucaspor açısından çok stresli, çok zor ve kıran kırana geçecektir. Temsilcimiz Vanspor ligin 33. Haftasında Play -Off mücadelesi veren Ankaraspor'u konuk edecek.

Kesinlikle hafife alınmayacak bir karşılaşma. Çünkü Vanspor'un zirve yarışı, Ankaraspor'un ise riskte olan Play-Off yarışına bakıldığında iki takım açısından da zor geçecek bir karşılaşma olacak.

Ama Vanspor'un zor maçları kolay kazandığına, Yeni Mersin İdmanyurdu maçında şahit olduk. Bu maçta da galip geleceğine inanıyor, şimdiden başarılar diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2024, 14:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bu nasıl oyun, bu nasıl şampiyon adayı
Bu nasıl oyun, bu nasıl şampiyon adayı - 1 ay Önce

VAN SPOR NE YAPIYOR BİLİYOR MUSUNUZ? Sahada oradan oraya boş boş koşuyor. Bazen rakip takımı saha içinde seyreden seyircilere dönüşüyor. Oyuncular bol bol düşüyor. Oyuncular bol bol rakip takım oyuncularına pas veriyor. Takımın yediği gol Muhammed'in rakip oyunculara kaptırdığı topun ardından gelmedi mi? Maçın o anlarını izleyin isterseniz. Birçok maçta böyle. Hep top kayıpları, hep pas hataları, hep isabetsiz şutlar, hep topa rastgele vurup uzaklaştırmalar, hep sönük ve silik oyun, hep dağınık oyun, hep hırs ve teknikten uzak oyun, hep dağınık ve bireysel oyun. Ve şampiyonluk hedefi olan gerçek bir profesyonel takıma yakışmayan keyifsiz, kalitesiz, yetersiz oyun. Sonuç ortada. Ligde en az yenilgi alan Buca Spor ikinci sıraya yerleşti. Altı maç sonra amaç Van'ı 5. 6 veya 7. sıraya yerleştirmek mi? Hani profesyonel Van Spor?

SIRADAKİ HABER