Akbaş: Van'a hizmet için yola çıktık

İyi Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Akbaş, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, seçim çalışmaları ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Van'a ve Vanlıya hizmet için bu yola çıktıklarını belirten Akbaş, "Siyaseti zenginlik aracı olarak görenlerden kurtarmak için, siyasete kalite katmak için, siyasetin amacının Van'a ve Vanlıya hizmet olduğunu gösterebilmek için bu yola çıktık" dedi.

Akbaş: Van'a hizmet için yola çıktık

İyi Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Selim Özgökçe'nin de katıldığı iftar programında kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen İyi Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Akbaş, seçim çalışmalarının aralıksız bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Ülkenin ve Van'ın içinde bulunduğu sorunların ana kaynağında adalet yattığını belirten Akbaş, adaletin olmadığı yerde, yoksulluk ve yolsuzluğun kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Adaletin olmadığı yerde, adaletin yerini korku politikalarının aldığını söyleyen Akbaş, buna son vermek için göreve talip olduklarını belirtti.

"BİZİ BİZ YAPAN ANA KAYNAĞIMIZ ADALETTİR"

Ramazan ayında hayvancılığın merkezi olan Van ilimizde, yüzlerce insanın daha ucuz et alabilmek için saatlerce kuyrukta beklediğini belirterek konuşmasına başlayan Başkan Adayı Akbaş, "Seçim çalışmalarımız kapsamında esnaf ziyareti, STK ziyaretleri ve ev ziyaretlerimiz devam ediyor. Biz Van'da büyükşehir başta olmak üzere, 9 ilçemizde aday çıkarmış bulunmaktayız. 4 ilçemizde bazı sıkıntılardan dolayı aday çıkaramadık. YKS'nın adaylarımızı reddetmesi yâda eksik evraklardan dolayı 4 ilçede aday çıkaramadık. İyi Parti olarak güçlü bir şekilde seçimlere girdik. Amacımız büyükşehir dâhil olmak üzere 9 ilçede belediye başkanlığını kazanmak. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor. Tuşba başta olmak üzere Bahçesaray ilçemizde çok güçlü olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ülkemizin ve şehrimizin içinde bulunduğu sorunların ana kaynağında adalet yatmaktadır. Adaletin olmadığı yerde, yoksulluk ve yolsuzluk kaçınılmazdır. Adaletin olmadığı yerde, adaletin yerini korku politikaları sarar. İnsanlar kendilerine ve yakınlarına herhangi bir zarar gelmemesi için, tasvip etmedikleri şeyleri onaylamak zorunda kalır. Bu maalesef bize özgü bir durum değil. Adaletin olmadığı bütün şehirlerde aynı sıkıntıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bizi biz yapan ana kaynağımız adalettir" dedi.

"VAN'IN HAK ETTİĞİ HİZMETLERİ ALABİLMESİ İÇİN BÖYLE BİR YOLA GİRDİK"

İyi Parti olarak seçimlere iddialı bir şekilde girdiklerini söyleyen Akbaş, "Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere aday çıkardığımız 9 ilçemizde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Allah'ın izniyle 2-3 ilçemizde belediye başkanlığını alacağız. Yıllardan beri iki parti arasında sıkışmış bir Van'ımız var. Şehrimizin bu makûs talihten kurtarmak için üçüncü bir güç olarak, üçüncü bir yol olarak seçimlere girdik. Sadece Van'da değil, Türkiye genelinde de yapılan anketlere baktığınız zaman, İyi Parti olarak üçüncü sıradayız. 20 yıldan fazla bir zamandır hizmet alamayan, tabiri caizse koca bir köy haline dönen Van'ımızdan bahsediyoruz. Van'ın hak ettiği hizmetleri alabilmesi için böyle bir yola girdik. Halkımızın takdiri ile Allah'ın izniyle inşallah 31 Mart gecesi istediğimiz sonucu alacağız. 20 yıldan fazla bir zamandır Van'a hizmet edilmediğinden bahsediyoruz. Hepimizin bildiği gibi 20 yıldan fazla bir zamandır DEM kökenli partiler ipi göğüslüyor. Ama sanki danışıklık bir dövüş varmış gibi, çıkarmış oldukları adaylar özellikle kayyum atanmasına olanak sağlayacak şekilde belirleniyor. Maalesef kayyumlar eliyle ilimize hizmet edilmiyor. Biz bunun önüne geçebilmek için, kayyumların ilimizi yönetmesine engel olabilmek için bu göreve talibiz. Tabi ki bazı şeyler değişmeden olmuyor. Bizim DEM'le fikirlerimiz çakışabilir, ama seçilmiş bir adayın yerine darbe yapılır gibi kayyum atanmasına da karşıyız" diye konuştu.

"TEK AMACIMIZ HİZMETTİR"

Van'daki seçim çalışmaların adaletsiz bir yarış olduğunu belirten Akbaş, "Adaylardan bir tanesinin seçim çalışmaları için 24-25 milyon TL para ayırdığını duyduk. Tabi şuan ki çalışmalarına baktığımız zaman bahsedilen paranın üzerinde bir para harcadığını görüyoruz. Ortalama bir belediye başkanının aylık maaşı 150 bin TL civarındadır. Bu para yılda 1 milyon 800 bin, 5 yılda ise 9 milyon TL yapıyor. 5 yılda 9 milyon maaş olacak olan bir aday, 25 milyon harcıyorsa, bu parayı nereden ve nasıl karşılayacak? Biz özellikle buna karşıyız. Biz elimizdeki kısıtlı imkânlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz bu tür yolsuzlukları ortadan kaldırabilmek için sadece ve sadece hizmet için geliyoruz. Van'a ve Vanlıya hizmet için bu yola çıktık. Tek amacımız hizmettir. Şu anda seçim çalışmaları kapsamında milyonlar harcayanlar geldiği zaman o parayı nasıl yerine koymak için çalışma yapacaklardır. Bunu Van halkının takdirine bırakıyoruz. Siyaseti zenginlik aracı olarak görenlerden kurtarmak için, siyasete kalite katmak için, siyasetin amacının Van'a ve Vanlıya hizmet olduğunu gösterebilmek için bu yola çıktık. Genel Başkanımızın ilimize gelmesi için görüşmelerimiz devam ediyor. Genel Başkanımızın programı çok yoğun. Şuan için net bir şey yok. Seçime bir gün kala da programında bir boşluk olursa gelecek" ifadelerini kullandı.

"VAN'I TURİZM CENNETİ HALİNE GETİRMEYİ  PLANLIYORUZ"

Daha sonra projeleri hakkında bilgilen veren Akbaş, "Bizim en önemli projelerimizden bir tanesi arıtma tesisidir. Arıtma tesisi Van'ın ve Tuşba'nın gelişmesinde en büyük engeldir. Türkiye'nin hiçbir yerinde arıtma tesisi şehrin merkezinde değildir. Arıtma tesisini oradan kaldırdığımız zaman, Tuşba ilçemiz, Edremit'ten farklı bir hal alacaktır. Tuşba'nın 60 kilometrelik bir sahil şeridi var. Edremit sahil bandında daha güzeldir. Kumsal ve Antalya Konyaaltı Sahili'ne eşdeğer sahillerimiz var. Biz arıtma tesisini oradan kaldırdığımız zaman Tuşba'yı daha da geliştirmiş olacağız. Tuşba sahil bandında yapacağımız spor tesisleri ve 5 yıldızlı otellerle Van'ı bir turizm cenneti haline getirmeyi planlıyoruz. Şehir stadyumunu yıkıp, mevcut yerinde şehrimize yakışır bir stadyum yapacağız. Şehirlerarası Otobüs Terminalimiz bir köye bile yakışmıyor haldedir. O tamamen yenileyip yapacağız. 15 yaşına giren Van Çevre Yolu'nu bitireceğiz. Alt geçit ve üst geçit sayılarını attıracağız. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde alt geçitler yaparak, trafik sorununu minimize etmeyi düşünüyoruz. Çiftçilerimize üretimden hasada kadar mazot desteği ve tohum desteği vereceğiz. Çiftçilerimize ekipman desteğinin yanı sıra, alım garantisi vereceğiz. Hayvancılık yapan vatandaşlarımıza yem desteği sağlayacağız. Yapboz haline dönüşen alt yapı çalışmalarını, Avrupa standartlarına dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız var. Üretime dayalı iş imkânları geliştireceğiz. Esnaflarımıza destekler vererek, onların güçlenmesini sağlayacağız" dedi.

"SINIR TİCARETİNİ CANLANDIRARAK İLİMİZİN EKONOMİSİNİ GELİŞTİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Sınır illerinin ekonomisinin sınır ticaretine dayalı olduğunu ve Van'ın ise bir sınır ili olmasına rağmen bu avantajından faydalanamadığını söyleyen Akbaş, "Maalesef biz sınır ili olmamıza rağmen, sınır ticaretinden hiç faydalanmamaktayız. Bununla ilgili gerekli çalışmaları, gerekli görüşmeleri yaparak, sınır ticaretini canlandırarak ilimizin ekonomisini geliştirmeye çalışacağız. Bizim amacımız yoksulluğu ortadan kaldırmak olacak. Kentimizde iş imkânları sağlayarak, yoksulluğu ortadan kaldırmaya çalışacağız. Ülkemizin en pahalı suyunu kullanan bir Van ilimiz var. Allah izin verirse kazanırsak, bunun önüne geçmek için projeler geliştireceğiz. Maalesef her tarafımız sularla çevrilirken, en pahalı suyu kullanıyoruz. Bununla ilgili güzel projelerimiz var. Bunun yanında farklı projelerimiz var. İlk etapta bu projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Bu arada 31 Mart Pazar günü yapılacak olan seçimler kapsamında yapmış olduğumuz anketlere göre Van'da ikinci parti konumundayız. Tabii ki kazanmak için çalışıyoruz. Tabi DEM Parti gerçeği var. Allah'ın izniyle ikinci parti olarak çıkacağız" diye konuştu.

Akbaş daha sonra kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2024, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER