Uzatmaların takımı Vanspor…

Bu sezon oynadığı birçok karşılaşmada normal sürede yenik veya berabere iken uzatmalarda gülen Vanspor, bu geleneğini Karacabey Belediyespor maçında da ortaya koydu. Kırmızı siyahlı takım normal sürede 2-1 yenik olduğu ve herkesin mağlubiyet beklediği maçta, 90+5. dakikada hem de kalecisi Nurullah'ın attığı golle bir puanı almayı başardı.

Uzatmaların takımı Vanspor…

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, Pazar günü deplasmanda Karacabey Belediyespor ile karşı karşıya geldi. 8. dakikada Sinan Kurumuş'un önünde kalan topu filelere göndermesiyle 1-0 öne geçen Van temsilcisi, 29 ve 60. dakikalarda kalesinde gördüğü gollerle 2-1 geriye geçti. Herkes maçın böyle biteceğini beklerken, maçın son pozisyonunda kullanılan köşe vuruşunda kaleci Nurullah Aslan kafasıyla topu filelere gönderdi ve takımına 1 puanı getiren golü kaydetti.

Lider Esenler Erokspor'un 3 puan, 1461 Trabzon FK'nın 2 puan kaybettiği, Yeni Mersin İdman Yurdu'nun ise BAY geçtiği haftada, Karacabey Belediyespor ile 2-2 berabere kalan Vanspor, liderle arasındaki puan farkını 2'ye düşürme şansını elinin tersiyle iterken, averaj farkıyla da ikinci sıradaki yerini haftayı 3 puanla kapatan Bucaspor'a kaptırdı.

İkinci devrede oynadığı 12 maçta, 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan ve bu periyotta 29 puan toplayan Vanspor, bu istikrarlı gidişatını Karacabey Belediyespor karşısında sürdürmedi.

Ligde oynadığı 30 maçta 19 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Van temsilcisi, 63 puan +19 averajla üçüncü sıraya gerilerken, bu periyotta attığı 51 gole karşılık kalesinde 31 gol gördü.

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapmayı başarmıştı.

23. Haftada deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta 90+3 ve 90+7. dakikalarda bulduğu gollerle Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Vanspor, sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u ise Harun Kavaklıdere ve Sinan Kurumuş'un ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Zonguldak Kömürspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Van temsilcisi, konuk ettiği 1461 Trabzon FK'yı da 82. dakikada Hasan Bilal'in şık golüyle rakibini 1-0 mağlup etmiş ve önemli bir maçı daha kayıpsız geride bırakmıştı.

Daha sonra deplasmanda lider Esenler Erokspor ile karşı karşıya gelen Ümit Bozkurt'un öğrencileri, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmış ve ikinci devredeki ilk yenilgisini almıştı. Geçtiğimiz hafta Afyonspor Kulübü'nü konuk eden ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Van temsilcisi, ligdeki on yedinci galibiyetini almıştı.

Deplasmanda Diyarbekirspor ile karşı karşıya gelen ve 1-0 geriye düştüğü maçta, Emre Oymak, Hasan Bilal ve Ahmet Ülük'ün kaydettiği gollerle rakibini 3-1 mağlup eden Van temsilcisi, önemli virajı kayıpsız geçmeyi başarmıştı.

Ligin 30. Haftasını BAY geçen ve rakipleri önemli puanlar kaybeden Vanspor, 31. Hafta maçında ise sahasında konuk ettiği Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 3-0 mağlup etmesini bilmişti.

Ligin 32. Haftasında önemli bir maça çıkan Vanspor, deplasmanda karşılaştığı Karacabey Belediyespor ile 2-2 berabere kalarak, şampiyonluk yolunda önemli 2 puan kaybı yaşadı.

LİDER EROK, HAFTAYI PUANSIZ KAPATTI

Öte yandan Vanspor'un grubunda oynanan diğer maçlarda 67 puanla liderlik koltuğunda bulunan Esenler Erokspor, deplasmanda karşılaştığı Altınordu'ya 2-1 mağlup olurken, sahasında konuk ettiği Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 4-1 mağlup eden Bucaspor, 63 puan +27 averajla ikinci sıraya yükseldi.

Haftayı 1 puanla kapatan Vanspor, 63 puan +19 averajla üçüncü sıraya gerilerken, deplasmanda karşılaştığı Beyoğlu Yeni Çarşı ile 2-2 berabere kalan 1461 Trabzon FK ise 56 puanla dördüncü sıradaki yerini korudu.

Haftayı BAY geçen Yeni Mersin İdmanyurdu, 54 puanla beşinci sıradaki yerinde kalırken, sahasında konuk ettiği Diyarbekirspor'u 1-0 mağlup eden Ankaraspor ise 53 puanla altıncı sıradaki yerinde kaldı.

Sahasında karşılaştığı Zonguldak Kömürspor ile 1-1 berabere kalan Ankara Demirspor, 44 puanla yedinci sıradaki yerini korurken, Vanspor'la 2-2 berabere kalan Karacabey Belediyespor ise 43 puanla sekizinci sıradaki yerinde kaldı.

Beyoğlu Yeni Çarşı 41 puanla dokuzuncu sıradaki yerinde kalırken, Diyarbekirspor ise 40 puanla onuncu sıradaki yerinde kaldı.

Konuk olduğu Bursaspor'u 2-0 mağlup eden Kırklarelispor, 37 puanla on birinci sıraya yükselirken, deplasmanda Nazilli Belediyespor ile 0-0 berabere kalan Afyonspor Kulübü ise, 35 puan -10 averajla on ikinci sıraya geriledi.

Nazilli Belediyespor, 35 puan -14 averajla on üçüncü sıradaki yerinde kalırken, lidere çelme takan Altınordu ise 34 puan +3 averajla on dördüncü sıradaki yerini korudu.

Deplasmanda karşılaştığı Adıyaman FK'yı 2-1 mağlup eden Serik Belediyespor, 34 puan -9 averajla on beşinci sıradaki yerinde kalırken, Zonguldak Kömürspor is 26 puanla on altıncı sıradaki yerinde kaldı.

Kırşehir Futbol Spor Kulübü 21 puanla on yedinci sıradaki yerinde kalırken, Bursaspor ise 20 puanla on sekizinci sırada yer aldı.

Grupta 14 puanı bulunan Adıyaman FK ise son sırada yer alan takım oldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2024, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER