Van’da zabıta ilk kez yaka kameralı denetim yaptı

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığında görevli personel, görüntü ve ses kaydı yapan yaka kameralarını kullanarak kaldırım işgali denetimi yaptı.

Van’da zabıta ilk kez yaka kameralı denetim yaptı

Hizmet kalitesini artırmak ve kentteki düzeni sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren büyükşehir zabıtası, yeni bir uygulamaya daha imza attı.

Kent genelinde yapılan denetim ve uygulamaların daha şeffaf bir şekilde yürütülmesi ve muhtemel ihlallerin önüne geçilmesi için zabıta personeli, ses ve görüntü kaydı yapabilen yaka kameralarını kullanmaya başladı.

Bu çerçevede zabıt personeli ana arterler ve ara sokaklarda kaldırımları işgal edenlere yönelik genel bir denetim yaptı. Zabıta personeli, kuralları ihlal eden ve kaldırımı işgal eden bazı esnafa yönelik gerekli uyarıları yaptı.

Uyarılarla birlikte esnaf, kaldırımı işgal edenlerin masa sandalyesini topladı.

Van’da son günlerde kaldırımların yoğun şekilde işgal edildiğini ve yürümekte güçlük çektiklerini ifade eden vatandaş, denetimlerin artırılmasını talep etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2023, 10:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sonsuz teşekkürler
Sonsuz teşekkürler - 7 ay Önce

Van'ın hiçbir cadde ve sokağında hiçbir esnaf kaldırımları işgal etmiyor. Kafeler, çayevleri, manavlar, fırınlar, marketler, mağazalar, şarküteriler, elektrik ve tesisat dükkanları, mobilyacılar, manifaturacılar büfeler ve diğer bütün esnaflar yıllardır kaldırımları, yol kenarlarını kullanmazlar. Tek karışında bile asla eşya göremezsiniz. Vatandaşlara ve yayalara saygısız, kanunlara ve kent düzenine aykırı hareket edip kaldırımları ve yol kenarlarını işgal eden esnaf olmadığı gibi bu manzaralara fırsat verecek bir zabıtamız olmadığı için de çok şanslıyız. Yıllar yılıdır örnek bir çarşı pazar düzenimiz var. Yayalar, aileler, engelliler, turistler Van'ın bu yol ve kaldırım düzeninden övgüyle söz ediyor. Herkes rahatlıkla bu ferah ve kullanışlı kaldırım ve yollarda dolaşabiliyor. Bu kanunlara saygılı, şehir kurallarına saygılı örnek tutumları için bu duyarlı esnaflara, yılın on iki ayı ve 365 günü çarşıyı bu derece düzene sokup vazifesini hakkıyla yapan, 08.00- 17.00 arasında bütün çarşıya dağılıp bu ferah çarşıları bizlere hazırlayan zabıtalarımıza şükranlarımızı sunarız.

SIRADAKİ HABER