Vanspor'un mağlubiyeti endişelendirdi

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve hafta sonu deplasmanda karşılaştığı 1461 Trabzon FK'ya 4-0 mağlup olan Vanspor, taraftarını endişeye sevk etti. Eleştirilerini dile getiren Vanspor taraftarları, takım ruhu eksikliğiyle şampiyonluğun gelemeyeceğini ifade ettiler.

Vanspor'un mağlubiyeti endişelendirdi

Vanspor'un Pazar günü 1461 Trabzon FK karşısında ortaya koyduğu futbolu beğenmeyen taraftarlar, önümüzdeki zorlu maçların takımın kaderini belirleyeceğini vurguladılar. Trabzon deplasmanında takımın kalitesinin ortaya çıktığını belirten taraftarlar, önümüzdeki dört-beş maçın belirleyici olacağını ifade ettiler.

Teknik Direktör Mustafa Sarıgül'ün 1461 Trabzon FK karşısındaki oyuncu tercihlerini de eleştiren taraftarlar, hocanın da mağlubiyette büyük pay sahibi olduğunu vurguladılar.

Vanspor ilk 6 haftada nispeten zayıf rakiplerle karşılaştığı ve bu maçları kazandığını söyleyen taraftarlar, Van temsilcisinin Play-Off'u zorlayacağını belirttiler.

"SEZON SONUNDA BU GRUBUN İLK BEŞİNDE VANSPOR'UN OLMAYACAĞINA DAİR CİDDİ VE HAKLI ENDİŞELERİMİZ VAR"

Taraftarlar yaptıkları yorumlarda, "Vasat bir 3. Lig oyuncusu gibi oynayan oyuncu profiliyle, vasat bir 3. Lig takımının oyun kalitesiyle, top kayıplarıyla, sistemsiz ve disiplinsiz oyun stiliyle, güçlükle alınabilen bazı galibiyetlerle, hırs ve teknik eksikliğiyle, takım ruhu eksikliğiyle liderlik de olmaz, şampiyonluk da olmaz, 1. Lig'e de çıkılmaz. Önce güven veren, göz dolduran, takdir toplayan bir oyun ile 90 dakika boyunca tribünleri mest etmek lazım. Sezon sonunda bu grubun ilk beşinde Vanspor'un olmayacağına dair ciddi ve haklı endişelerimiz var. Tüm oyuncular ve tüm takım kendine gelmeli. 2. Lig'de oynadıklarını, en az altı tane ciddi rakiplerinin olduğunu unutmamalı. Bu hafta varlığını ortaya koyup sahasında Erokspor'u en az 3-0 yenmeli. Kendi maçlarını izleyip hata ve eksiklerini kendileri de görsünler. Defans, orta saha ve forvet elinden geleni yapmalı ve görevini hakkıyla yapmalı. Önümüzdeki dört beş maç sonucu belirleyecek. Hep birlikte göreceğiz", "Keşke sadece puan kaybı olsaydı. Oyun anlamında ezildik, takım kalitemiz ortaya çıktı. Mevcut kadro ile şampiyonluğun imkansız olduğunu anladık", "Canları sağolsun ama sahada lider ruhuna yakışır bir mücadele yoktu. Elbette ki mağlubiyet olacak. Benim üzüldüğüm bu mücadele bizi bu güçlü takımlara karşı galip getiremez",  "1461 Trabzon FK'nın 10 puanı var. Bizim ise 18 puanımız var. Eğer bugün Trabzon'la kafa kafa oynamıyorsak o zaman hiç kimse kusura bakmasın liderliği de, şampiyonluğu da unutalım. Bugün teknik direktörün yanlış değişikliklerle maalesef Vanspor kaybetti",  "Biz Vanlıyız. Vanspor taraftarıyız. Kaybettiği zaman üzülüyoruz. İnşallah bu maçtan ders çıkarıp, daha güzel mücadele ederek liderliğine döneriz", "Zaten yendiğimiz diğer takımlar zayıf rakiplerdi. Sadece fikstür avantajı vardı. Buca'yı nasıl yendik onu da anlamadım. Sezon başında dedim bu takım Play-Off'u zorlar. İlk maçta da elenir. Abartmanın anlamı yok" , "Erokspor maçı belirleyici olacaktır. Tamam mı, devam mı maçı olacak. Vanspor, Erokspor'u yenemezse aldığı bütün galibiyetler maalesef boşa gitmiş olacaktır. İki hafta üst üste puan kaybını Vanspor kaldıramaz. Şimdiden sıkı bir çalışma, iyi bir analiz yapılmalıdır" ifadelerini kullandılar

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2023, 10:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Emin AVCI
Emin AVCI - 7 ay Önce

Van spor kalecisi ile sürekli geri pas alışkanlığını bırakması lazım. Başarılar dilerim.

SIRADAKİ HABER