Vali Balcı: Çatak ve Bahçesaray balını markalaştıracağız

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Çatak'ı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Çatak ve Bahçesaray ilçesinin ülkenin bal ve ceviz üretimi anlamında önemli katkı sağladığını belirten Vali Balcı, Çatak ve Bahçesaray balını geliştirip markalaştıracaklarını söyledi.

Vali Balcı: Çatak ve Bahçesaray balını markalaştıracağız

Sabah saatlerinde ilçeye giden Van Valisi Ozan Balcı, Hükümet Konağı önünde İlçe Kaymakamı Sercan Sakarya, Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Kaymakamlık makamında Vali Balcı'ya Kaymakam Sakarya tarafından ilçenin genel durumu ve yatırımlarla ilgili brifing verildi.

Akabinde Vali Balcı, Atatürk İlkokulunu ziyaret etti. Sınıfları dolaşıp, öğrencilere kitap hediye ederek fotoğraf çektirdi. Daha sonra öğretmenlerle bir araya gelerek, hasbihal ettiği öğretmenlerin taleplerini dinledi.

Oradan Bilişim Merkezine giderek Kaymakam Sakarya'dan merkezle ilgili bilgi aldı. Bilişim Merkezinin açılışını yaptıktan sonra Aile Destek Merkezi'ni (ADEM) ziyaret etti. ADEM ziyareti kapsamında açılan müzik, resim, tiyatro, el sanatları gibi kurslarda inceleme yaptı.

Vali Balcı, Kaymakam Sakarya ve Başkan Şeylan, esnafla hasbihal ederek, sanayi sitesindeki ve ilçe merkezindeki esnafın sorun ve taleplerini dinledi. Esnafa hayırlı bereketli kazançlar dileyen Vali Balcı, ekmek fırınında pide pişirdi.

Esnaf ziyaretinin ardından ilçedeki Bebek-Çocuk Kütüphanesi projesi kapsamında yapımı devam eden bebek-çocuk kütüphanesi inşaatını inceleyen Vali Balcı, inceleme sonrası karşılaştığı çocuklara kitap hediye ederek, okuma alışkanlığının çocuklukta kazanıldığını, kütüphanelerinin ve okumanın çok kıymetli olduğunu söyledi. Ardından Hacıosman Mahallesinde Spor Van Projesi kapsamında yapımı devam eden Kapalı Spor Salonu ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatında incelemelerde bulunarak, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Kurum ziyaretleri kapsamında Çatak Belediyesi'ni ziyaret eden Vali Balcı, tamamlanan ve devam eden belediye çalışmaları ve projeler hakkında Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan'dan bilgi aldı.

"KADINLARA ÖNEM VERİYORUZ"

Çatak ziyareti kapsamında konuşan Vali Balcı, "İlçenin genel durumunu görmek, vatandaşlarımızın huzuru, refahı ve ilçenin kalkınması için yapılması gerekenleri Kaymakamımız Sercan Sakarya ve Belediye Başkanımız Abdurrahman Şeylan ile istişare ettik. Kadınlarımızın sosyal hayata katılımını sağlamak, meslek öğrenip ev ekonomilerine katkı sunmaları için ilimiz genelinde 100 ADEM açtık. Kadınlara önem veriyoruz. İhtiyaç halinde yeni ADEM'ler açacağız. Ayrıca sporu, sporcuyu ve spor altyapısını destekliyoruz. Her çocuğun bir spor dalı ile ilgilenmesi ya da iyi bir takipçisi olması için Spor Van Projemizi hayata geçirdik. Bu kapsamda il merkezi ve ilçelerimize kapalı spor salonu ve yüzme havuzu yapıyoruz. Sporu desteklemeye devam edeceğiz. Çatak ve Bahçesaray ilçelerimizin çok güzel cevizi var. Biz de cevizciliği destekliyoruz. Geçen yıl bin ceviz fidanını vatandaşlarımıza dağıttık. Bu yıl bin ceviz fidanını daha toprakla buluşturacağız. Çatak ve Bahçesaray ilçesi ülkemize bal ve ceviz üretimi anlamında önemli katkı sağlamaktadır. Çatak ve Bahçesaray balını geliştirip markalaştıracağız" dedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2023, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER