Van YYÜ öğrencilerine ücretsiz ulaşım desteği…

Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrenci taleplerini dikkate alarak toplu taşıma hattına yeni bir hat daha ekledi. Alınan karar gereği Zeve Kampüsü içinde ve Zeve Kampüsü ile Süleyman Şah Erkek Öğrenci Yurdu arasında öğrencilerden ulaşım ücreti de alınmayacak.

Van YYÜ öğrencilerine ücretsiz ulaşım desteği…

Gelen talepler doğrultusunda çalışma yapan Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından HK-500 (Hacibekir-Kampüs) no'lu hat, Hacıbekir Mahallesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi güzergahı arasında ulaşım hizmeti verme kararı alındı.

Yeni hat hizmetinin yanı sıra ayrıca Van Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile Zeve Kampüsü içinde ve Zeve Kampüsü ile Süleyman Şah Erkek Öğrenci Yurdu arasında öğrencilerden ulaşım ücreti alınmayacak. Söz konusu noktalarda ulaşım için Belvan kart ile ödeme yapan öğrencilerin ödedikleri ücret kartlarına iade edilecek.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli öğrencilerimize verilen hizmetten dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Rektör Şevli, “Boyalar Camii Kavşağı - İpekyolu - Zeve Kampüsü - Hacıbekir Mahallesi ile Şabaniye Mahallesi - İpekyolu - Zeve Kampüsü güzergahı arasındaki seferler 8 Aralık saat 07.30 itibari ile başlayacak. Öğrencilerimizin daha konforlu ve daha hesaplı ulaşım sağlamaları için alınan bu kararları çok değerli buluyorum. Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Ali Özvan ile birlikte öğrencilerimizin talep ve isteklerini dinledik. Sonrasında gelen talepler Büyükşehir Belediyemiz nezdinde karşılık buldu. Büyükşehir Belediyemize değerli hizmetleri için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize ve Van’da yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2023, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER